Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Аборт. За та проти.

Ох, яка новенька тема... як подих свіжого повітря....

2. coolzak

coolzak Well-Known Member

Відповідь: Аборт. За та проти.

питання абортів то є питання суспільного стосунку до материнства.персонально як хримстиянин я проти абортів хоч би тому що неможливо сказати коли людина вже людина а не зігота і тому аборт для мене однозначно вбивство.просто треба кардинально міняти підхід до материнства зі сторони держави і суспільства.багатодітність повинна бути цнотою а не дивацтвом .міри можуть бути прості і дієві-податок для бездітних.платна вища освіта для дітей з сімей з 1-2 дитиною.державна робота тільки для сімейних.карєрний ріст в держустановах для батьків з дітьми-нема дітей помреш дрібним клерком і т д

• Подобається Подобається x 1
  3. Komashka

Komashka Well-Known Member

заборона абортів

Людоньки, я шокована. Виявляється у нашій сусідній Польщі заборонені аборти. Я цього не знала, почула випадково. Мовляв католики...віра...як так... Незаконні аборти звісно є, але просто Шалено дорогі...Дуже часто польки їздять до нас в Україну, щоб зробити аборт. Ну а як щодо особливих випадків? (згвалтування, неможливо виносити плід, інше) Чесно, я такого не розумію і не підтримую. А ви?
    Незнаю ОБС чи ні, але ще й контрацептиви не дозволяються!! Повертаємось у глухі середні віки чи що...

4. syavych

syavych копач

Відповідь: заборона абортів

Скажу що чув сам: аборти заборонені крім випадків медичних показів. Тобто якщо згвалтували - так сі стало, шо поробиш. Якщо якісь мед. проблеми (типу Дауна) - дозволяють аборт.

А вот це вже ОБС :)

5. Росинка

Росинка Well-Known Member

Так, у польщі дійсно заборонені аборти.Я теж проти їх заборони.Але ця тема вже обговорювалась на форумі.
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=26809

6. Ksani

Ksani Well-Known Member

иии. є природній метод планування (метод розпізнавання плідності), його католицька церква визнає і схвалює. Папа Іван Павло II вважав, що він зміцнює сім'ю.

• Подобається Подобається x 5
  7. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Якіс ті поляки не мудрі! Зобороняють аборти, а потім на вокзалах сидять ті бідні дітки не мають що їсти, холодні голодні, Батьки алкоголіки бомжі, краще хай та дитина не народжується, а ніж має все життя мучитися! А ще потім кажуть:" Багато наркоманів і грабіжників!"

8. Ksani

Ksani Well-Known Member

Марто, давайте не будемо все в одну купу валити. Невідомо, як у кого доля складеться, насправді. І у маргінальних батьків часто народжуються нормальні діти. Врешті-решт, можна ж відмовитися після народження. Є сім'ї, які усиновлюють діток, бо самі не можуть мати дітей, наприклад. А про тих, що на вокзалах, мала б держава дбати.
    Я сумніваюся, що Ви добре уявляєте собі, що таке аборт. В неті повно матеріалів. Але зараз не уявляйте навіть - бо то дуже гнітить психіку, а Вам треба бути веселою і тішитися життям.

• Подобається Подобається x 3
  9. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Хіба що в тому плані не уявляю, що ніколи його не робила!:)

• Подобається Подобається x 2
  10. Ksani

Ksani Well-Known Member

от і добре.

11. julka

julka Well-Known Member

Розпочали обговорювати тему, яка має дуже багато підводних камнів.
    Заборона абортів не означає, що їх менше будуть робити, просто коли морально здорове суспільство (природний метод планування сім"ї), то тоді не виникає такої проблеми. Дай Боже кожному розуму, щоб цього не робити, в лікарні лежиж на підтримці, переживаєш , а приводять жінок (різного віку )на аборт, повірте, вони не менше плачуть і переживають.
    В кожного своє, але завджти треба тверезо мислити відповідати за свої вчинки, щоб потім не було запізно...

12. syavych

syavych копач

Алкоголіки і бомжі ітак абортів не роблять, навіть якщо б дозволено було...

• Подобається Подобається x 6
  13. Ksani

Ksani Well-Known Member

От-от. Жінки переживають, а лікарі - ведуть. І я не про патології, несумісні з житям говорю. Я як робила перше узі (12 тижнів), узіст мене спитав: вагітність бажана ? У дитини вже серденько б'ється, а він має наказ МОЗ, який дозволяє йому виписати скерування на аборт! :aggressive:
    Інший приклад: коліжанка знову завагітніла, коли старшому синочку було 6,5 міс. Телефонує лікарці, щоб поділитися радістю, а та їй у відповідь так само радісно: то шо, коли на аборт ?
    Ще інший приклад: у коліжанки вже є двоє діток, приходить вагітна ставати на облік. І чує: у вас же є дваоє, нащо вам третє? Може аборт ?:aggressive:
    А не було б того офіційного дозволу, може б і патякали про аборти менше. Бо в свідомості більшості те, що дозволене, асоціюється із нормальним і гуманним.

• Подобається Подобається x 8
  14. Komashka

Я не закликаю до абортів, боже борони, але якось дивно. Робити чи не робити аборт то справа кожної людини окремо і держава веде активну політику проти абортів. По тв слухала інтерв'ю з поляками, так вони казали, що контрацептиви теж заборонені!! Правда чи ні...Але деколи просто вражає наскільки релігія може впливати на мільйони людей, і скільки жінок їздять закордон (з Польщі), щоб зробити Свій, не під примусом, вибір
    Може б ще дошлюбне життя заборонили...як при союзі....жартую

• Подобається Подобається x 3
  15. Romko

Romko Дуже важлива персона

А шлюбне - коли ксьондз дозволить...

16. Радість

Радість Well-Known Member

А як вам таке?
    Запрет, возложенный католической церковью на использование презервативов, является одной из основных причин быстрого распространения СПИДа в Латинской Америке, передает Reuters сделанное в понедельник заявление представителя ООН.

На данный момент в Латинской Америке проживает 1,7 млн ВИЧ-инфицированных и больных СПИДом, при этом их количество стремительно увеличивается. В 2004 году в этом регионе было зарегистрировано 320 тыс. случаев заражения, в 2006 году их число увеличилось до 410 тыс., согласно докладу Объединенной программы ООН по борьбе с ВИЧ/СПИДом (ЮНЭЙДС).

"В Латинской Америке использование презервативов демонизировано, но если бы они были использованы при каждом половом сношении, я гарантирую, что проблема эпидемии в регионе была бы решена", - сказал Альберто Стелла, координатор программы ООН в Гондурасе, Никарагуа и Коста-Рике.

Католическая церковь запрещает прибегать к любому виду контрацепции, и для того, чтобы избежать заражения СПИДом, рекомендует быть умеренным в занятиях сексом.

В Латинской Америке проживает около 1,1 млрд католиков, а это практически половина всего католического населения. Тем не менее догматы католической церкви, касающиеся секса до свадьбы и контрацепции, явно не соответствуют современным реалиям.

23 октября 2007г.

http://top.rbc.ru/wildworld/23/10/2007/123453.shtml

17. vanilia

vanilia Well-Known Member

В нас аборти дозволені, але хіба в нас менше бомжів-дітей, наркоманів і т.д.????

18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А як на рахунок права ненародженої дитини на життя? ;)

Якась дивна логіка в населення Латинської Америки. Що, для них позашлюбні зв"язки є меншим гріхом ніж використання презервативів? В питанні збереження цноти до церкви не прислухаються, а от презирвативи не використовують через те що церква заборонила? :D

19. coolzak

coolzak Well-Known Member

вибір робиться перед тим як ідеться до ліжка за себе а як завагітнієш то і є наслідок того вибору.аборт це не право розпоряджатись своїм тілом тільки можливість вбити дитину у собі.хто провів межу у нннн тижнів вагітності -перед не можна а потім ок?то все щоб совість менше мучила і мали більше матеріалу лікарі з якого стовбурові клітини тягнути.

20. Komashka

може я буду троха цинічна, але в такому випадку в зарубіжних гінекологів додалось роботи з лікування дуже різних болячок....до речі в тій же Польщі просто Катастрофічна ситуація з лікарськими кадрами. Виявляється деякі лікарі, скаржачись на малі заробітки, потрафлять щотижня літати на літаках/вертольотах в інші країни Європи по кілька разів і за той же тиждень заробляти стільки, скільки у себе вдома за місяць...Інформація перевірена, розповідали поляки особисто...Як вам таке?

а де твій аватар? :)