Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. zet

zet Дуже важлива персона

Відповідь: Аборт

Росинка, це вас просто гарно виховали. Саме цим і треба займатися, вихованням молоді, а не засуджувати та осуджувати інших...
    Бо нещодавно розкрили кримінальне угрупування в Росії. Дівчат викрадали для проституції. Приманювала жінка за кермом іномарки, обіцяла дівчатам роботу у офісі. А завозила їх до подільників, які катували, щоб йшли робить на панель. Частину вбили, частину відпустили, хоч і покатовану, а частину запхали таки на панель. Злочинців зловили, але більшість з панелі не повернулися.
    Були ж такі, що не схотіли просто сісти у ту машину. От виходить, що тільки виховання допомагає уникнути лиха.
    Так і в питанні абортів. Не можна забороняти, але обов'язково треба пояснювати, виховувати...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не-а! :D ;)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не осуджувати інших, як осіб, а осуджувати вчинки. Як можна виховувати дітей, не кажучи їм, що є добре, а що зле?

4. zet

zet Дуже важлива персона

Та кажіть, звичайно, як же інакше..
    Але без законодавчих заборон. Заборону треба у голові робити, а не законодавчим обмеженням, бо життя то складна штука й всього просто не передбачити.
    Аборт, то жіноча справа, але жінка повинна розуміти що то є. Просто весь час забувають, що жінка - це розумна істота, котра сама керує своїм життям. ЇЇ треба навчити ним керувати правильно.
    Не забороняти сідати за кермо машини, а навчити добре управляти нею.

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не тіільки, не тільки .... своїм.:) ;)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

На підставі чОго такі впевненості?

7. zet

zet Дуже важлива персона

То тим більше треба навчити керуванню. Виховати, але обв'язково, пояснюючи, чому не потрібна небажана вагітність, запевнити що, у разі чого, все одно будете її любити й допоможете виховати дитину. Тому ви можете допомогти тільки своїй дитині і своїй дружині. Іншим ви не в змозі допомогти, а тому не можете за них і вирішувати...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не говорю про інших (про персони), я говорю про явище, чисто у виховних цілях, не осуджуючи когось персонально і взагалі.

9. Росинка

Росинка Well-Known Member

Мені цікаво,а як то чоловік може вирішувати робити чи не робити аборт,він що прикує жінку до батареї?:eek: Чоловік може мати власну думку по цьому питанню,може запропонувати помічь, але вирішує все одно жінка,але вона ,в той самий час, і відповідальності за скоєне або не скоєне несе більше.
    Ви би ще посперичались кому народжувати:чоловікові чи жінці?

10. zet

zet Дуже важлива персона

Спробую і про явище... Просто жінка дуже незахищена у своєму материнстві.. Опора із чоловіка виявилася сьогодні ніякою, бо на 100% одружень на рік приходиться більше 50% розлучень. Гроші ж не у жіночих, а у чоловічих руках сконцентровані. От і виходить, що на її жіночі плечі ляга відповідальність і за себе, і за дитину... Поки нічого не зміниться у цьому плані, то не зміниться і у іншому.
    Поки жінка змушена бути одиноким стовпом для своїх дітей, то буде вирішувати їх долю тільки вона одна.
    Тут або назад - у патріахат
    Або вперед - повна незалежність і самодостатність, в першу чергу, можливість заробляти навіть більше за чоловіків, бо не на одного ділиться..
    Суспільство ж не готове сьогодні вирішувати ці проблеми. Раз не може допомогти, то нехай і не заважає...

11. Arsen

Arsen Well-Known Member

Мих-у, скажіть, будь ласка, як можна найефективніше показати і засудити явище, якщо не перейти на персони?
    Згадайте, як вас та й, напевно, усіх тут присутніх виховували: "Гануська - то бл...на, бо гуляла наліво і направо, море абортів поробила, а тепер от дітей не може мати" або "Бери з Мироська приклад, він розумний хлопчик, "відмінник""...І ніхто не задумується, що ота Гануська не так уже і "гуляла", а дітей не має, бо перехворіла чимось у дитинстві...І відмінник - не завжди справді розумний...

12. Arsen

Arsen Well-Known Member

У-у, Пересвет-е, і чоловікам теж варто задумуватись, чи застосовує жінка якусь контрапепцію чи ні...Чи якщо на цю жінку наплювати, но нехай вагітніє, якщо дурепа?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зараз, Росинка, я подумаю і відповім, егеж?:) ;)

14. Mafija

Mafija Well-Known Member

Коли зформована нервова система і дитина може відчувати. До того, вибачте за цинізм, це лише купка клітин. Після того - це вже вбивство de facto. Але юридично - ні. Виходить, що це вже вбивство, але ще не злочин.

Але вона не хоче вмирати. Вона лише хоче позбутися небажаної дитини. А через погані клінічні умови вона може вмерти, отримати зараження та ін.

15. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

За цинізм не вибачу :ireful1: , хіба як визнаєте, що це дуже погана риса... От я і питаю: а з якого саме періоду це вже не купка клітин, а дитина, і з якого такого періоду вона вже відчуває? Ви знаєте, коли цей період настає? Я сумніваюся... Та ніодин професор цього не скаже. Я кажу, що зигота - це вже організм, який може відчувати, а Ви кажете, що пару тижнів це ше купка клітин. Згідно кримінального кодексу: двоє - це вже групове, але Ви собі вирішите, що це лише ДВОЄ, а не групове. Це все непотрібна філософія... Так само про злочин і вбивство - це теж велика філософія. Приймуть закон про вбивство літніх людей за згодою родичів, і знов можна буде казати, що так... це вбивство... але ж не злочин... і оправдуватися можна буде, що клітини старих людей вже не такі чутливі, і нервова система вже розхитана і майже розклалася на "купку клітин". Вбивство мухи - це теж вбивство, але у когось повернеться язик прирівняти повноцінну муху і купку клітин, з яких розвивається людина... Хіба в ду-у-уже цинічної людини.

Взагаліто, я розділився: одна моя половина вважає евтаназію беззаперечним злочином-вбивством (як і аборт), а друга моя половина шепоче, що як тих людей кинути на самих себе, то скіки би вони протягнули без допомоги рідних і лікарів... І так виходить, що ми самі продовжуємо їм життя, лікуванням продовжуємо їхні страждання, і при тому сидимо і чекаємо, коли вже вони помруть "своєю" смертю. Та вони "своєю" смертю вже би давно вмерли, нє?..

Це трохи заважке питання... Я радий, Mafija, що Ви називаєте аборт вбивством. Так тримати! А що це "не злочин", то просто і не треба про це згадувати...

• Подобається Подобається x 1
  16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Зигота - це ще однозначно не організм. Так можна договоритись до того, що і сперматозоїд (яйцеклітина) організм, тільки тому, що "я так кажу". А взагалі, щоб була предметна дискусія, варто було б ознайомитися с органогенезом, з тим, як і коли формуються тканини, органи і системи зародка. Давайте з іншого боку. Є поняття викидиш, а є - передчасні пологи. В чому різниця? Викидиш - коли на етапі "плода" (російською, не знаю, як правильно українською), тобто, завідомо нежиттєздатний організм, його не оживляють. А передчасні пологи - це коли народжується жива дитина, яку потрібно "виходити" і вона буде жити. Це так, інформація для роздумів.

З приводу евтаназії, то на мою думку, тут взагалі немає предмета для дискусії. Це однозначно вбивство, або самогубство руками іншої людини. Ця інша людина - вбивця, або палач (якщо точніше). За життя людини потрібно боротися усіма можливими методами і підтримувати його до того часу, поки живий мозок. Ці заходи можуть бути припинені тільки тоді, коли зафіксована смерть мозку.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Росинка, коли я написав, що чоловік перший несе відповідальність за аборт., то виходив не з своїх міркувань навіть. Просто це випливає з Біблії. Чоловік перед Богом відповідає за сім"ю. Чоловік перед Богом відповідає за дружину, за дітей, за все те, що діється у сім"ї. Це є модель гармонії. Скажіть, що буде, якщо чоловік проти аборту, а жінка - "за". Чи буде при цьому нормальна сімя? я не говорю, що чоловік повинен привязати жінку до батареї. Але, чи зробить жінка аборт залежить від чоловіка на 99,999%. Інша справа, якщо чоловік не знав про вагітність, а жінка зробила аборт, тоді жінка несе відповідальність за скоїне.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Те, що я і кажу - чоловік несе відповідальність. Якщо він невідповідальний, то його вина не зменшується.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну чому? Говоримо про аборт, дійові особи - чоловік і жінка. Я особисто стараюсь нікого не ображати.
    Я думаю, що кожен намагається на цю проблему дивитися під тим кутом зору, який базується на власному досвіді. Я ж просто пишу, як мало би бути, базуючись на вченні християнства. Бо через питання аборту я сам пройшов і уявляю що це.
    Людина часто у цьому питанні, відчуваючи вину, знаходить на протязі довгого часу пояснення сама собі, чому я так зробив(ла) і живе з тим. Тому що постійний дискомфорт мучить, а знайти у собі мир хочеться.
    І нехай це пояснення вчинку є не зовсім правдивим, але воно у деякій мірі "заспокоює" рану(шрам). Наприклад, зроблено аборт, бо не вистарчало грошей. Чим не пояснення? Або, хто буде доглядати, або то був не підходячий час і т.д. Тобто пояснення завжди можна знайти. Людям просто не вистарчає знань. Як буде правильно, як повести себе у тій ситуації? Джерелом всякого гріха є три речі : незнання, забуття і недбання. Тобто є категорія людей, які просто не знають ЩО роблять. Вони б цього напевно б не робили, але вони НЕ ЗНАЮТЬ, що це є вбивство. Вони думають, що це ще один спосіб ЯК себе запобігти від вагітності. Ну а ті, котрі вже це зробили, повинні шукати не пояснення скоїному, а визнати у серці свій поступок і покаятися і довго каятися. Така моя думка.;)

20. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Ну в органогенезі я не дуже сильний :) але я однозначно вважаю, що сперматозоїд - це живий організм, він навіть хвостиком рухає, як не дуже в'ялий ;) А мозок у "життєвому" стані можна підтримувати дуже довго: головне, щоб не припинялося дихання, яке залучає кисень для мозку, і кровообіг, який цей кисень до мозку несе. Тобто підключити тіло (разом з нервовою системою) до апарату штучного дихання і апарату штучного серцебиття (це ж також боротьба за життя); відключення від цих апаратів - це вже, фактично, евтаназія, бо мозок ще живий - він помре, коли штучно ВІДключать апарати, які штучно ПІДключили... - в цьому і полягає проблема... Живий організм штучно підтримувати живим можна вічно, але чи це життя?

Життя дерева, життя курки і життя людини - це різні життя. Дерево можна зрізати і це не викликає взагалі ніякого обурення (якщо посадити ще одне); курку можна зарізати... але хто бачив, як вона тікає від господаря, як вона дригається під час удару сокирою, то може стати і вегетаріанцем; а от вбити людину - це вбити не біологічний організм, а передусім ДУХОВНИЙ - саме це викликає постійні дискусії. Життя людини відрізняється від життя рослин і тварин саме присутністю духовного. З біологічної точки зору очистити організм від небажаного зародку - це нічого поганого, відключити людину (яка вже давно перетворилася на дерево) від апаратів штучного підтримання життя - це теж нормально... Але викликає постійні суперечки МОРАЛЬНІСТЬ цих вчинків, відповідність їх засадам духовності... Це вже питання віри, релігії.

Подивитися хтиво на жінку - це гріх! З цього невеличкого гріха, який відпустять на першій же ліпшій сповіді, народжуються інші грішки: перелюб, проституція, а звідси і небажані зародки... Дуже добре підмічено, що основний розв'язок цього питання у ВИХОВАННІ. А поки виховання нема, то будуть аборти і ніхто їх не відмінить, і не подумає відміняти, і я зараз проти щоб відміняли.
    А небажана вагітність в нормальній сім'ї - це смішно... завагітніти це ж не раз плюнути, це ж один день (чи там до 6 днів) на місяць можливості: у цей період утриматися від завагітнення, в інші, про всяк випадок, використовувати контрацепцію (або ж постійно використовувати корнтрацепцію), а як таки не вийшло (контрацепцію продали дзюраву або день змістився через погану погоду), то лишні руки вдома нікому не завадять ;) Це ж не буде кожного місяця "небажана" вагітність - один раз на життя може вийде таке. А як виходить по багато раз на життя, ну то тут ніхто і не поможе... То це просто таке ставлення до того життя...

а де твій аватар? :)