Аборт. За та проти.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 30 лис 2006.

?

Как Вы относитесь к абортам?

1. Ни в коем случае!

84 голосів
    45,2%
  2. Только по медецинским показаниям.

56 голосів
    30,1%
  3. Терпимо, до определенного срока беременности.

46 голосів
    24,7%
  1. vov66

vov66 Well-Known Member

Пізнай жінку – пізнаєш світ.

• Подобається Подобається x 1
  2. sanproekt

sanproekt Active Member

Не претендую на офційність думки, спробую написати те що знаю.
    Власне статевий акт без мети продовження роду між подружжям не "забороняється" але скажімо так - осуджується. Не сам акт, а власне процес "небажання" дітей. Звичайно індивідуально священники можуть більш чи менш на тому наголошувати. Але так чи інакше це є компромісом, а не схваленням.
    Яка різниця між "забороною" і "осудженням" і які на то підстави:
    щодо не тільки позашлюбного сексу, а і самих бажань є багато заборон - див. Євангеліє по ключових словах перелюб. А от "небажання" дітей то є не порушення заповіді, а невиконання заповіді "плодіться і розмножайтесь..."
    До речі самої першої данної Богом Адаму і Єві :) Тобто сам проце дітонародження дуже навіть вітається.

Стосовно аборту - це однозначно вбивство. Як з церковної позиції, так і з сучасної наукової. Хвалитись "я вбив тільки двох, в той час як Кортес - більше"... якось недоречно мабуть
    Заявляти "ніщєброди плодять ніщєбродів" тому вбивати ніщебродів. теж мабуть щось не те :)
    Особливо, якщо пригадати що дід та баба з глухого села і мабуть крім корови і господарки інших парижів не виділа :) Смію собі так гадати, тому що зазвичай "аристократи" в нн-ому поколінні, якщо і є то до таких заяв не опускаються.

І настане кінець світу :)

• Подобається Подобається x 3
  3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Павловичу навздогін: написано жінкою! Розумною!
    П.С. Адже сам він написав
    То чого так довго упирався?

• Подобається Подобається x 5
  4. sanproekt

sanproekt Active Member

І ще...
    Кому вирішувати кому жити, а кому вмерти?
    Може Ви непотрібні батькам, але потрібні комусь іншому? :)

5. Oxid

Oxid Well-Known Member

Павлович, ваші однодумці, події на батьківщині танго

http://www.youtube.com/watch?v=mp0oMKGFTyk

http://www.youtube.com/watch?v=ckpQFIro2C4

http://www.youtube.com/watch?v=k939Lzq4V68

Кілька коментарів словами Біблії

Безумний говорить у серці своїм: Нема Бога!

Тому то й видав їх Бог у пожадливостях їхніх сердець на нечистість, щоб вони самі знеславляли тіла свої...

• Подобається Подобається x 3
  6. Зануда

Зануда така зануда

Я зараз не маю ані часу, ані натхнення поширено відповыдати на цю тезу, але я це обов"язково зроблю. Напишу лише одне:
    Жіночий організм працює так, що за весь період статевої зрілості та спроможності до дітонародження, жінка є плідною всього лише 4% часу. Розумієте? Бог потурбувався, щоб жінка не стала машиною з продукування дітей, а отримала від союзу з чоловіком істине духовно-фізичне єдання.
    Для атеїстів: природа замість Бога.

• Подобається Подобається x 7
  7. yasam

yasam Well-Known Member

апостол Павло не брехав

8. sanproekt

sanproekt Active Member

Ну а я що сказав? :)
    Я все прекрасно розумію. Можливо мої знання тематики є дещо спрощені, дилетантські (я всетаки не маю спеціальної освіти). Але в багато чому вважаю їх дуже широкими і в одночас глибокими :)
    І фізіологію жіночу я розумію і водночас жодних протиріч з вченням Церкви не знаходжу. Принаймні окрім популярних перекручень і зловживань.
    Так чи інакше, але організм жінки створений для репродукції, і секс "задуманий" для репродукції. Все правильно і з точки будь-якої біології.
    Інша справа, що частина людей спекулює фізіологією і плавно виводить тезу організм жінки створений для сексу :)

Щодо сексу в Біблії є не так і багато... Як би сучасні "дослідники" не намагались там виколупати таку-собі "православну камасутру"...
    Її там просто нема! Описано загальні так би мовити, принципи. В основному ніяких заборон, щодо самого акту між конкретною сталою парою (не будемо тут зачіпати тематику "шлюб", бо там не все просто :) )
    Навіть перша заповідь (перше що було сказано людям) - плодіться і розмножуйтесь. Звичайно Бог знав яким саме чином це буде відбуватись. І контрацепція згадується досить мало. На сьогодні вважається що Онана покарано через демографічні проблеми того часу, котрі зараз можливо і не такі актуальні.
    Прим. Онана покарано не за те що називається сучасним словом "онанізм" а власне за контрацепцію! Буквально за "перерваний статевий акт", те що описувалось вище поетичними словами про дамський пупець...
    Тобто крім невиконання заповіді і гріха Онана інших релігійних заперечень неабортивної контрацепції принаймні я не знаю.
    І наскільки розумію тому церква до контрацепції ставиться неоднозначно і скажім так "терпимо".

Аборти і буквально згадуються в Біблії і крім того порушується заповідь "не вбий".
    Тому до абортів на будь-якому терміні вагітності, а також до абортивних контрацептивів (внутріматочна спіраль, таблетки Постинор і т.п.) церква відноситься однозначно негативно!

До згадуваного видалення вже мертвого плоду думаю мають віднестись з розумінням. Проте можуть виникнути питання про причини і про ставлення до такого явища. Думаю потрібно конкретно цікавитись в священника на сповіді, але не бачу суттєвих проблем. Десь зустрічав про то згадування, але не звертав уваги.
    До речі, взагалі, в конктексті цієї теми йдеться саме про т.з. штучний аборт. Бо само по собі слово аборт включає і те що в народі називається викидень.

9. Niandi

Niandi Well-Known Member

Мужчини. Ця тема не для вас. Ви тут єрунду пишете.

• Подобається Подобається x 2
  10. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

100%! Панове мущини-феміністки, досить тролити!

11. Dolinska

Dolinska Member

Я б ніколи не зважилась на аборт. І мені важко зрозуміти психологію жінки, яка на таке погоджується. Але я за законність абортів. Тому що заборона медичних абортів призводить до процвітання підпільних чисток, спроб вдома позбавитись дитини за допомогою гарячих ванн, трав"яних напоїв, і, що найгірше, гострих предметів, що є небезпечним для життя жінки.

12. sanproekt

sanproekt Active Member

А ось кримінальний кодекс не вважає, що заборона вбивств, крадіжок чи наркотиків призводить до якихось негативних наслідків. Так довго ріжуть кухонним ножем, а могли би стратити на гільйотині, так важко лізуть по кишенях, а могли би відкрито, і наркотою мусять ширятись в підвалі, а могли би й за шкільною партою...
    Повинна бути відповідальність за підпільні аборти як для матері і особливо для "майстра".
    Думаю якщо "майстра" прирівняти до серійного вбивці (а він ним по суті і є) то охота одразу пропаде.
    Або принаймні аборт буде коштувати як замовне вбивство... Як не як не всім по кишені.
    Зрештою воно все є тільки слабо функціонує.

Хоча першим ділом звичайно має бути оздоровлення ставлення суспільства до сімї, материнства і БАТЬКІВСТВА!

Якщо рухати тільки "кримінальну" сторону, то повинно бути приблизно так:
    1. мати що вирішила чи зробила - навмисне вбивство але з полегшуючими обставинами (важке становище, психологічний стан і т.п.)
    2. батько який вимагав - підбурювання до навмисного вбивства + нанесення шкоди організму жінки
    3. "майстру" - вишка...
    Багато би що "розрулилось" ІМХО

Особливо зважаючи, що нароження дитини навіть одинокою матірю досить добре стимулюється фінансово. Не знаю чи ті гроші достатні для того щоб народити і виховати. але принаймні не вбити, народити і віддати на "відгодівлю" в дитбудинок - вистачить

13. Baffy

Baffy New Member

14. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Отбирать жизнь никто не имеет права. Это цепочка, выстроенная Творцом, и у никому не нужного ребенка может будет внук гением.
    И вообще жизнь человека не заканчивается детством - горьким периодом, когда нежеланный ребенок жил в семье.

15. natalkaign

natalkaign New Member

Повністю згодна, якщо "Вам" не потрібна дитина то є люди яким вона потрібна. Не у всі пари можут "завести" дитину. Я проти абортів

16. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka Well-Known Member

Я теж проти абортів!!Але знаєте,є такі ситуації,коли мама пиячка тільки і народжує тих дітей,щоб за ці дитячі виплати пити дальше...А діти потім не мають що їсти,живуть в антисанітариних умовах і взагалі покинуті напризволяще.І чомусь так завжди є,що нормальн сім'ї не можуть мати дітей,а всякі...народжуюють і не цінять того:ireful1:

17. oksanakoval

oksanakoval New Member

18. Marikruua

Marikruua миється в бані

Аборт це вбивство, хто може бути за ???

19. metallic

metallic Well-Known Member

Те люди, которые уважают право женщины принимать решение о рождении ребенка.

• Тупо Тупо x 1
  20. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Звичайно це вбивство. Але якщо аборт рятує тобі життя, то церква не вважає що це було вбивство. А ті хто думає не головою, а пі...для тих то аморальний злочин. А ті хто думає за що я прогодую дитину, то думати так не правельно -Бог дає дитину, дасть і на дитину.

а де твій аватар? :)