Аборт: дозволити чи заборонити?

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Аборт: дозволити чи заборонити?

є.

• Подобається Подобається x 1
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

фраза: "депутати проголосували, що вбивство заборонено", або " де -путати проголосували, що красти не можна".... або що "аборт заборонено".
    Відчуваєте ефект таких законів?
    Багато, роблячи аборт, просто не знають що роблять. А є просто мясники, які роблять аборти - лікарі. Потрібно організувати центри, де б кожному поянити шо він робить.

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Пояснять, і що далі? Потім пояснять, що не можна кров переливати. Потім - що не можна оперувати при сечокам"яній хворобі (у пресловутій клятві Гіпократа написано). Потім, що не можна розтини трупів робити. Що та ще?

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо б роз"яснювальну роботу організувати належним чином, то кількість абортів зменшелися, от де тре прийняти закон, а то моя дружина прийшла на УЗД, а їй запропонували аборт, бо то економічно вигідніше...

6. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

так, зрозумів цинічність свого запитання. проте воно таким не було.
    просто я зводжу все до одного за тілесні втіхи треба якось розплачуватися і чоловікам між іншим також.

7. zet

zet Дуже важлива персона

От коли будуть чоловіки не між іншим також розплачуватися по повній до 23 років дитині, поки він сам себе повністю забезпечить. Тільки повністю, а не на шкарпетки, тоді й поговоримо. А поки що зарано.

8. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

такі рішення не можна назвати депутатськими, жінка має вибір і робить його
    держава-вбивця? є якась передача (чи була) по радіо, називається "Державні діти", про дітей сиріт, більшість з них сироти при живих батьках
    мені от здається, що є багато гірших речей за смерть, то значить і є гірші за аборт
    здається, що гірше коли народжують дитину і покидають
    по-моєму, вже краще аборт робити
    чи такій жінці треба подякувати, що вона подарувала життя? та їй рідна дитина навряд чи подякує
    маленька дитина потребує мами 24 години на добу, хоче тепла і ласки
    моя дитина вночі часом плаче в ліжечку, а візьму на руки чи покладу коло себе, то притулиться і далі спить спокійно
    а в дитячому будинку коли покинута дитина плаче хто візьме на руки чи коло себе покладе? держава? бо то державна дитина? як то воно живеться тим дітям?

я хоч і проти абортів, але вже не так категорично як раніше
    бо я ще й проти покинутих дітей, дітей в голоді і холоді
    і невже жінка, яка покине дитину має менший гріх, бо не вбила ту дитину, а дала життя? ой, не думаю
    заборона абортів швидше за все збільшить кількість покинутих дітей і хто скаже, що є більшим злом – аборт чи покинута дитина?

ясно, що краще би такі питання взагалі не виникали, але вони ж є і ніщо не поможе, щоб таких питань не було

9. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Гелено, як мама мамі раджу. Обережно з такими судженнями. Вони потім можуть відгукуватися. Ми не знаємо, що чекає завтра наших бажаних і любимих дітей. Чи нам передбачати, яка доля б могла чекати тих, кому так і не дали народитися?

10. Гелена

в чомусь ви праві. ні, ви такі праві, але...
    але є жінки які ще під час вагітності планують покинути дитину або та дитина зовсім непотрібна хоч і лишається з мамою-татом
    і ця дитина вже практично не має шансів на щасливе дитинство

я просто знаю кілька випадків з життя коли дійсно думається що краще було зробити аборт, ніж мала та дитина так мучися і в дитинстві і коли виросла

Додано через 12 хвилин
    коли батьки планують відмовитися від дитини і вона потрапляє в дитбудинок, то боюся, що погана в неї доля...

в однієї моєї сусідки (з села) дитину вже піврічну забрали в дитбудинок (інших дітей раніше забрали, було п’ятеро чи шестеро), в холодній хаті взимі дитина обпісялася і примерзла до стола. то трохи давня історія, та дівчинка вже виросла, приїхала до мами, мама не сильно зраділа
    а вертатися, не було куди тому деякий час та дівчина ночувала в лісі, люди давали їй їсти. вона казала, що втопиться або повіситься, бо більше їй нічого не лишається. то десь два роки тому було. не знаю як тепер склалася її доля

Додано через 31 хвилину
    ще я згадала дві історії зовсім недавні
    одна мама втопила дитину
    одна народила вдома четверту дитину і хотіла задушити, але якраз швидка приїхала і встигли врятувати
    сім’я не дуже бідна, але всі ті діти при перших морозах босі ходили, чи одну чи двох дітей в якусь спецшколу забрали, бо майже не говорили в сім років. а мама з татом наркомани
    і то все люди яких я трохи знаю, бо то з села де я виросла

• Подобається Подобається x 3
  11. Гелена

від цієї теми аж на душі тяжко
    не хочу більше про це думати і говорити

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Це лише в християнських клініках.
    У звичайних інформації подають МІНІМУМ.
    Крім того, у християнських відразу пропонують допомогу, реальну матеріяльну (не гроші, а речі переважно, послуги нянь на короткий термін) допомогу. І багато жінок таки відмовляються робити аборт, бо зазвичай причина дуже проста: вони бояться, бо не мають підтримки.
    Схоже, що статистику ви не читали...
    А про те, що там аборт дозволений на будь-якому терміні вагітності? І що лише нещодавно було заборонено partial-birth abortion...

Коментувати ваші слова - слів бракує. Скажу вам інше: у християнських клініках волонтерами та працівниками дуже часто є жінки, які самі зробили аборт, але пошкодували і тепер допомагають іншим не повторити тої помилки, яку вчинили вони.

Гарно і наївно... На жаль.
    Яким ТАКІ палки в колеса вставляють, що вони потім ще й іншим заказують в Україні всиновлювати, бо наші відповідальні лише й дивляться голодними очима і зі слиною з рота, як би то вхопити хабара від тих людей... Зі сльозами на очах ті іноземці розповідають про процес усиновлення в Україні.
    Можна. Тільки КОЛИ це буде? Поки що, це лише пусті слова, без реального підґрунтя.

13. zet

zet Дуже важлива персона

А я б сурово наказывала таких ортодоксов, которые "чужую беду и руками разведу, а своей не дам ладу"...
    Все все хотят решать "в мировом массштабе", вместо того, что бы озаботиться собственной только семьей.
    И хоть бы один задумался, что даже осчастливить всех "в мировом массштабе" не получится. Почему же вы понимаете, что втягивание силком в коммунизм, например, - зло, но не понимаете, что запретное "решение проблемы абортов" (ибо это не решение) - не меньшее зло?

а де твій аватар? :)