А журавлі у небі кря, кря, кря,

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Doc., 18 сер 2007.

1. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Відповідь: А журавлі у небі кря, кря, кря,

Во во!!!
    або без вина
    або вино без

це вже як грошей вистачит

а найліпше вино то то що закарпацьке домашнє (сухе/кислувате і моцне) на природі, коло гір чи річки в файній кумпанії .... (То шо моцне було відчуваєш на другий день)

2. Doc.

Doc. Well-Known Member

Не знаю щодо американців, але Budvaiser пив два рази, пляшковий та бочковий, нікому не раджу, sleeman та alexander keith's не зустрічав, можливо тому, що для мене пива може не існувати. З американських купую Samuel Adams.

3. Doc.

Doc. Well-Known Member

"Міністерство охорони здоров'я попереджує: надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я". :scare:

4. Doc.

Doc. Well-Known Member

Бутылка вина - не болит голова! А болит у того..,
    Melody- де ви?, три роки вже минуло, ні вас, ні Абсолюту.. :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Doc.

Doc. Well-Known Member

Маю сумну звістку браття і сестри, науковці Університету Токіо довели, що горе у вині не топиться... ;)

• Подобається Подобається x 4
  6. Doc.

Doc. Well-Known Member

In vino veritas.., цiкаво що Плiнiй Старший мав на увазi::8: /що у тверезого в головi, те у п'яного на язику/, чи /оправдовував п'янство/?

upgrade:)

• Подобається Подобається x 3
  7. Doc.

Doc. Well-Known Member

відривок з поеми "Черный человек" С. Есенин (написана за місяць до смерті).

Друг мой, друг мой,
    Я очень и очень болен.
    Сам не знаю, откуда взялась эта боль.
    То ли ветер свистит
    Над пустым и безлюдным полем,
    То ль, как рощу в сентябрь,
    Осыпает мозги алкоголь.
    Голова моя машет ушами,
    Как крыльями птица.
    Ей на шее ноги
    Маячить больше невмочь.
    Черный человек,
    Черный, черный,
    Черный человек...

8. Doc.

Doc. Well-Known Member

Американський філософ William Claude Dukenfield сказав
    “Never trust a man that doesn’t drink”.

9. Doc, що це Ви у цій темі "тіхо сам с собою"? Ну, і що там, "на вершині світу", наливають?

• Подобається Подобається x 5
  10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Як я розумію ці роздуми...
    Як вчора на концерті Михайло Михайлович сказав- нашій людині щоб стати філософом потрібно дві баклажки пива...

11. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

Маю ностальгію за "Середнянським" з Закарпаття. (правда, в ті часи (1980-ті) міг порівняти хіба що з "Білим міцним").
    Не знаю, звідки брав ДОК грузинське, що його так зневажив. Якщо треба "не помилитись" йду у "Кролівство вин" на пл. Ринок. До 100 грн. можна купити фантастичні напої у т.ч. грузинські, чилійські, іспанські. А з українських - навіть не знаю, що радити, хоч колись були перфектні гатунки. Ще 2 роки тому можна було пити "Вина Камарата" - недавно спробував знову: від біди годиться на глінтвейн.
    Як той імпорт - зараза - псує наші смаки! А грошей звідки набрати!?

12. Doc.

Doc. Well-Known Member

ба, навіть не знаю що запропонувати.., Григорій Квітка підказує тернівочки..., а Володимир Іванович Даль :pardon::nea:..,
    а Ви чого бажаєте??

і т.д...

думаю що купував у цьому магазинчику французьке вино , це на стороні Криївки?
    Шукав у Львові Paisano Carlo Rossi, нажаль.., хоча мені здається років 12 тому бачив пляшку. Купив тільки в Массандрі Мушкатель, але чомусь воно не справило такого враження як десять років тому на Ай- Петрі...

13. Якби про це мене запитали у моєму минулому житті, то віповідь була б: наливочки, та ще й вишнівочки. А яку смачну наливку я робила з аґрусу!:girl_in_dreams: Але "не той тепер Миргород, Хорол-річка - не та" і я тепер надаю перевагу французським винам типу мерло. Ну, наприклад, щось такого

Чілійські надто терпкі, як на мій смак. А каліфорнійські - як пиво Бодвайзер: надто близьке до води. Німецькі вина пити хіба на десерт, з фруктами. А ось вина зі східної Європи дуже запашні, тому я люблю додавати їх у страву, що готую. Ну, це такий мій погляд на світ вин. Щоправда, ще не всі вина віддегустувала, тому ще є місце для вдосконалення смаків :) Дуже шкодую, що свого часу не поїхала в Ужгород на екскурсію... мама не пустила :girl_sad:

14. Gron

Gron тафгай

Вибачайте, але на фото, Гран Крю, це сепажне вино, з Бордо.
    Основа ціх вин, Каберне Савіньон, мерло, теж присутнє, але не більш 20 %.
    Ще раз вибачаюсь, але винами займаюсь десь 20 років і розумію, що навіть це замало, щоб давати категоричні поради до смаку:)

15. Я про вина ще багато чого не знаю, а з того що знаю - я бачу що там ціла наука. :) Про смаки не сперечаються, але ж їх можна висловлювати. Розкажіть про свій.

16. Gron

Gron тафгай

Шановна Солоха, я написав тому, що Ви казали про сорт Мерло, а в вині що на фото, його не багато, бо це Бордо, та з не сортових, а з так званих Замкових вин.
    Для мене вино, це в першу чергу додаток до їжі, чі навпаки, їжа до вина:)
    просто вино, я майже не пью.
    Зараз, подобаються білі з Нової Зеландії, червоні з ПАР, Австралії, Уругваю.
    Взимку (як на мене),краще йдуть Італійські, якщо немає можливості обирати, то с задоволенням пью Французьку Бургундію.
    Світ вина велик, тут Ви прави, і навіть на маленькому винзаводі в Україні, в Овідіополі, спробував дійсно гарне вино, майже невідріззняючи його від кращих іноземних.
    Нажаль сьогодні, гарного вина в країні, майже нема, гроші вбивають творчість.:dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  17. та я і з першого разу зрозуміла, що Ви мали на увазі :)

А ось тут я завжди гублюсь, тому що, "як книжка пише", певні вина пасують до певних страв. А що, якщо вино, що я маю наразі, не пасує до страви, що я готую? І до риби підходить будь яке біле чи, також, певних сортів (шардоне, мабуть, не піде )? і т. ін. :dntknw:

Перепрошую, але у мене стільки запитаннь... Не зважайте, я ще маю час з ними розібратись. Було б натхнення :)

• Подобається Подобається x 2
  18. Gron

Gron тафгай

Якщо є бажання, то все інше прийде з досвідом.
    Спробуйте починати з сортових вин(каберне, мерло, мальбек, кянті, шардоне, совіньон,...) потім переходте до складніших(дорожчих), скоштуйте вина однієй країни, порівняйте з другими.
    Непогані журнали "Енотека" та "Виноманія"
    Заздрю завжди тим хто тільки починає, Вас очикує багато цікавого та приємного:)

19. victorys

victorys позитивчик :)

Ми у вересні зїздили з друзями на три дні. Море вражень! Будете мати змогу, обов'язково їдьте :)
    Потрапили ми на дегустацію вин, на смак сподобався "Чорний Принц" , вино те було десь з трирічною витримкою, але мало такий гарний виноградний аромат та виразний смак :nyam2:. Взяли ми з собою 2 літри того вина (щоб пригостити друзів у Львові) але на жаль вино було на стільки смачне, що до Львова просто не доїхало :blush: Будем наступним разом при нагоді, візьмем більше :)))

20. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

А "Массандру" куштували"? :)

а де твій аватар? :)