Ми очима іноземців View: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=245987729479243&set=a.193899241354759.1073741828.100022040520629&type=3&theater
Було бажання, мотивація, патріотичність, тощо - вивчила. Українська більш яскрава і соковита, ніж російська. Красива.
Лариса Сапункова, мешканка Одещини, у програмі DROZDOV Вона вирішила скористатися своїм правом і вимагала перевести предмет «російська мова» у місцевій школі з «обов’язкових» у «предмети за вибором». Їй грубо відмовили, а потім зацькували. Чому скористатися законним правом виявилося так складно? Та які глибинні причини конфлікту на Одещині? View: https://youtu.be/dxphGJCvG74
Парубію суд відмовив у допиті українською Старобільський райсуд відмовив голові Верховної Ради Андрію Парубію у проханні допитувати його українською мовою. Про це він просив під час засідання у справі про державну зраду екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. "Ваша честь, чи міг би я просити вас, щоб судове засідання велося державною мовою?" - запитав Парубій. Суддя попросив адвоката Єфремова задавати питання українською, однак той відмовився. "Мені зручніше задавати питання мовою, якою я вважаю за потрібне. Стаття 10 Конституції та 29 Кримінально-процесуального кодексу дають мені право задавати питання будь-якою мовою. Якщо вам це не зручно, пропоную запросити перекладача", - сказав захисник. "У нас нема проблеми, якою мовою запитує і дає коментарі захисник чи обвинувачений. Якщо є проблема, заявіть, ми запросимо перекладача", - оголосив суддя.
@ІгорМ, це все тому, що нинішня влада "дуже поспішає" виявити всі обставини державної зради колишньої влади і сурово покарати. Мені одне цікаво - чи у випадку, якщо Єфремов досидить у капезе до пенсії, йому призначать державну пенсію у розмірі, що відповідає його минулому службовому статусу? От, офтоп, для прикладу (а Єфремов колись був заступником губернатора) який ранг держслужбовця міг бути присвоєний Заступник Гунчика став держслужбовцем третього рангу Але навіть якщо нижчий, скажімо, аж п"ятий (хоча я сумніваюсь що для начальства коли-небудь жаліли державні гроші, особливо на Донбасі) то якщо розраховувати пенсію, виходячи з того, що лише надбавка за ранг складає 600 гривень Питання оплати праці працівників державних органів | від 18.01.2017 № 15 (Сторінка 1 з 3) (а ще є оклад, вислуга, інтенсивність і тп.), думаю, заключьонний матиме пенсію не менше 15 тисяч щомісячно. Він там ще не на ходунках, відкуплених по-дєшьовкє у Юлі?
Єфрємов - невелика сошка порівняно з іншими зубрами ПР. Іванющєнко добре живе, Хомутинник,Колєсніков, Ігор Шурма - мафіозі від фарми, Олена Лукаш та Олена Бондаренко...скоро, мабуть, і Олійник повернеться. Саша Стоматолог на Україні ще заробляє. Бойка та Ківалова напевно і на ДР до себе Порошенко зве. Вони всі однієї крові з Порошенком. Але когось надо ж потріпати недовго?А то зовсім крити нічим перед людьми. А пенсія в нього буде добра, не сумнівайтеся.
ОБС, що Єфремов не хоче внести новій владі відкупні. Вся братва внесла, а він не хоче, бо ідейний тому його і пресують.
Трохи відхилилися від теми. Я також дещо оффтопно, але хочу сказати, що слухаючи Кауфманна англійською, узнав із одного з його відеороликів, що коли розпалася Австро-Угорська імперія, в Чехословаччині чеська влада трохи придушувала німецьку мову етнічних німців, і це викликало незадоволення, що згодом і дало привід для вторження Гітлера в Чехословаччину під приводом защіти русскоязичного насєлєнія (ой, я здається, щось напутав)
Українська мова увійшла в десятку найбільш уживаних в Європі Українською мовою говорять 45 мільйонів європейців. Найбільше людей в Європі говорять російською мовою. Російська, німецька та французька – мови, що найбільш широко вживаються серед населення Європи. Такі дані наводить Рада Європи з нагоди Європейського дня мов, який відзначають 26 вересня. Після трійки лідерів в списку розташувалися англійська, турецька та італійська. Наступні рядки зайняли іспанська, українська і польська. Десятку лідерів замикає нідерландська мова.
Лариса Ницой со скандалом покинула студию NEWSONE после спора с ведущей Дианой Панченко 09.10.18 View: https://youtu.be/Wk7jlLnSX4c