а ви любите українську мову?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем duncan, 19 бер 2010.

?

українську мову ви любите?

1. так!

91,5%
  2. ні.

4,2%
  3. тяжко мені з нею

1,4%
  4. не володію чи погано розумію

2,8%
  1. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Або рускізичная щелепа. Що те ж саме, що довбо@бізм.

• Тупо Тупо x 1
  2. Good man

Good man Обычный человек

Спасибо и за критику и за поддержку. Добавлю ещё, что целиком поддерживаю законы об украинизации и декоммунизации. Также поддерживаю отмену празднования 9 мая и считаю, таким как Буржанский не место в украинском парламенте.

3. MayorMayor

А що можна святкувати 9 травня? Німеччина капітулювала 7 травня в Реймсі. Акт о капітуляції був підписаний у тому числі совковим представником Суслопаровим. Згідно цього акту німецькі війська прекратили вогонь з 00-01 год. 8 травня. І 8-го ж травня союзники оголосили про перемогу та капітуляцію Німеччини. І тільки сраліну закортіло "перепідписати" акт у Берліні. Совок зробив об'яву про капітуляцію Німеччини 9 травня.аж о десятій вечора. З ким вони ще добу воювали треба питати у совків.

Останнє редагування: 19 кві 2022
    • Тупо Тупо x 1
  4. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Міністр освіти відреагував на пропозицію мовного омбудсмена прибрати російську мову зі шкіл

Мінстр освіти та науки Сергій Шкарлет відреагував на пропозицію мовного омбудсмена Тараса Кременя прибрати з нового навчального року вивчення російської мови з українських шкіл.

«Я, в принципі, підтримую це – таку ініціативу. Але треба дивитись, щоб це було там за вибором школи, за вибором педради. Але, в принципі, ми підтримуємо таку ініціативу», – зазначив очільник МОН в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

5A8A797D-11C2-4527-84DE-93B5FBEDB251_w640_h360_s.jpg

5. Good man

Good man Обычный человек

Что-то какая-то странная позиция, мы - за, но выбор за школами. Ты на то и власть, чтобы регулировать такие вопросы. Так и налоговая может сказать - мы за то, чтобы люди платили налоги, но выбор за гражданами.:facepalm:

6. Gyppsy

• ... ... x 1
  7. Gyppsy

Хроніка нищення української мови

У світовій історії жодна мова не зазнала такого страшного нищення від сусідів-ворогів, як українська.

Українську мову обмежували, забороняли і відміняли протягом останніх чотирьох сторіч. Офіційно - циркулярами, указами, законами, анафемами тощо.

8. Gyppsy

9. Good man

Good man Обычный человек

Разберитесь между собой, кто из вас трепло - Gyppsy или Gyppsy.:haha:

10. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Кацапи робили це з усіма мовами своїх сусідів. В т.ч. числі і з мовами тих, хто зараз входить до складу цієї педерації. Якось давно, не пам'ятаю вже скільки років тому, потрапило мені на очі інтерв'ю одніє бабці - з ансамблю "Бурановскіє бабушкі". Чули про таких? Це з Удмуртії. Так от, ця бабця розповідала, що ще в далекі совкодрочерські часи, коли у нас всєлюдібилібратья в адной вєлікай странє, вона працювала в дитячому садочку, там же, в Удмуртії. І в ті часи було заборонено дітям в садочку спілкуватися удмуртською, патамушта в савєцкам саюзє всє далжни гаваріть па-русскі. І у випадку, якщо хтось з дітей починав спілкуватись своєю рідною мовою - приймалися міри. Через ці міри пройшла моя сестра ще в 70-ті роки, коли теж в садочок ходила, в Лєнінградє. Постійно в кутку стояла.

• Інформативно Інформативно x 1
  11. Good man

Good man Обычный человек

Сейчас с сестрой всё в порядке? Она в твоём селе живёт или тогда в Ленинграде осталась?

12. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Прочитав, але нічого не зрозумів.:))) З гугл-перекладачем спробуй, кацап.

13. MayorMayor

Узькоізичная щелепа- вона така. А якщо на додачу ще зайва хромосома....

• Тупо Тупо x 1
  14. Good man

Good man Обычный человек

Пьянь, пшла вон отсюда.

15. MayorMayor

Рускій, йди на@уй

• Тупо Тупо x 1
  16. Good man

Good man Обычный человек

Пьянь, по моему приказу, повторил. Подтверди повторением, что ты чмо и твоих кацапских мозгов хватает только на эту фразу. Повторил!

17. Gyppsy

View: https://www.facebook.com/100002528147085/posts/5072696372824584/

Вже і мене вкурвило, перепрошую

Щойно вчергове прочитала маніпулятивний пост про мову. Мовляв, львів’яни змушують приїжджих зі сходу України говорити українською. Що це складно і вам, галичанам, не зрозуміти загадкової східноукраїнської душі.

Написано це на тлі оголошення на столі спеціаліста сихівського соцзахисту: «я не говорю мовою ворога».

Так ось. Мій дід зі східної України. Він з дитинства говорив українською! Працював в Луганську журналістом ще до другої світової і писав українською краще за будь-якого галичанина. Що ще я маю знати про українця із східної України?

Моя бабуся, татарка, приїхала в Луганськ в юності з Татарстану. Під час війни переїхала до дідового рідного села і говорила решту життя виключно українською чого і своїх дітей навчила! Що ще я маю знати про труднощі вивчення мови?

Мій батько, їх син, говорив українською. Мою маму зустрів в Казані (звідки родом його мама-іронія долі) під час навчання.

Тільки моя мама була росіянкою. Коли вони приїхали у Львів, мама навчилась української мови! Вона мала акцент, але все одно говорила українською. Що ще я маю знати про те, що соромно говорити з акцентом чи суржиком?

Я до 17 років не володіла розмовною українською. Вдома ми говорили російською і навчалась я в російськомовній школі. Але в 16, отримуючи свій перший паспорт громадянки СРСР, зробила свій вибір і записала себе українкою (тоді ще вказували національність) і навчилась говорити українською! Сьогодні вже рівно 31 рік відтоді)

Мої діти говорять українською!

Я маю повне право писати, що мовної проблеми не існує - є свідомий вибір і безліч маніпуляцій на цьому!

Любі друзі, говоріть українською! Це, як мінімум, вираз поваги до своєї держави і її народу! Кращої нагоди, ніж зараз годі і шукати.

*Нікого не засуджую, не цькую, не розпалюю ворожнечі.

18. Good man

Good man Обычный человек

Вот это правильная позиция.:good:

19. Gyppsy

12109305_977361809018206_6330020185768931455_n.jpg
    Це мовна карта України станом на 2015 рік. Наголошую, саме мовна. Нічого більше.
    Тепер подивіться на неї дуже уважно.
    Позначте на ній територію яку вже віджала Параша.
    Позначте на ній територію, яка зараз перебуває під окпацією військ Параші.
    Позначте тириторію, де є найбільша небезпека вторгнення Параші.
    Позначте територію, де у нас найбільша підтримка путлерівських терористів.
    Де у нас найбільше голосують за проросійські партії.
    Позначте міста, де у нас досі мерами є відверті сепаратисти, які лише чекають щоб здати місто в руки путлєру. Позначили?
    Досі вважаєте, що мова не має значення?
    Чудово, але коли війна прийде до вас - не кажіть, що ми не попереджали! (c)

22 жовтня 2015 р.

• Безграмотно Безграмотно x 1
  20. tek2010

tek2010 Well-Known Member

– Був такий міф, що українці та росіяни – "братні народи", який зараз наочно розвінчаний. Чим загалом росіяни відрізняються від українців, на ваш погляд?
    – Якщо звести до одного, то це є ставлення до життя і до його вартості.
    Українці цінують різні вияви життя і всякі якорі, які тримають у житті: якась робота, якийсь достаток. Навіть комічне сало, горілка, добре поїсти, напрацюватися, відпочити, діточки, хата чиста, якийсь там садочок коло хати.
    Українці вміють цінувати своє життя і, відповідно, у нас є здатність розуміти цінність іншого життя. Ми наповнюємо життя якоюсь діяльністю, якимись сенсами, щось треба зробити, щось треба здобути, щось має бути краще.
    У росіян є таке, про що колись писав Тургенєв, правда, в іншому трохи сенсі – от просто все по*уй. Я пох*й, всі довкола пох*й, і сім'я по*уй, і робота по*уй. Тобто для них нічого не має сенсу.
    Зрозуміло, що виховуються у них якісь споживацькі звички і таке інше. Але воно все більше зав'язане на якомусь такому східному фаталізмі, що нічого ти не значиш.
    Хоч, з іншого боку, вони завжди любили оцю общину, оцей комунізм, оцей колективізм, вони всі були зав'язані в щось таке ще з часів орди.
    Але немає цінності твоєї, те, що називали гвинтик, механізм – люди нічого не значать. Тобто жизнь – копейка. Так вони якось і живуть.
    Тарас Прохасько

а де твій аватар? :)