@VasMT, вибачте, але партія закінчена вчора, а сьогодні вже почався новий тиждень і просто нема часу на серйозні розмови - тре роботу робити, а робота забирає увагу. Але при нагоді ми ще повернемося до розмови )
Та я також точно не знаю, бо сам не перевіряв) Може то прикнутися циганом зі знанням тільки єдиної рідної мови і махнути в Швейцарію в командіровку, га? Чисто, щоб взнати ситуацію Думаю, що моя контора буде не проти і виділить добові, проїзні, на пиво і на ті червоні ліхтарі... До речі, хто знає - а в Берні є червоні ліхтарі? Бо в Амстердамі є
Але завдяки цьому питанню Я поцікавився у друзів з Греції і Швеції. Достатньо написати на листочку текст зі зверненням до працівника аєропорту англійською. Типу: добрий день, Я не знаю ні румунської ні англійської мови. Лечу з Розвадова до Берна з метою покласти оцю велику торфу грошей до банку. Хелп мені.
Дверь отворять (отвори потихоньку калитку View: https://www.youtube.com/watch?v=v5pqmwAT9Z4 ) Дверь отпирать ключом. Так що не все так однозначно. Не тому, що мені не подобається моя рідна українська, а тому, що слід бути об"єктивним, інакше виникають непорозуміння
Ви взяли конкретний приклад, який не має нічого спільного із дійсністю. Летиш куди-небудь - знай англійську. Так виникатиме менше проблем. З англійською ніде не пропадеш (хіба що в Пензі). Люди зі всієї Європи відпочивають в Туреччині, і майже ніхто із відпочиваючих не знає Турецької. Але якщо відпочиваючий знає сяк-так англійську, це великий йому плюс. Те ж саме і з українською. Люди, дай їм бог здоров"я, хай прилітають до України на відпочинок, - і щоб побільше, і щоб позаможніші, - і якщо не знають української - невелика біда. (Аналогія із Туреччиною). До речі, роми майже всі поліглоти. В усякому разі - на Закарпатті. Знають ромську, українську, російську, русинську, угорську, румунську на побутовому рівні. Дай бог кожному.
Люди проявляють своє его, поширюючи зло і ненависть, не думаючи про майбутнє. Тому неминучий час, коли люди стануть звірями і згинуть, крім тих, хто чує слова Ісуса про любов.
Будь-яка мова цікава і має бути шанована, але винні люди, які є носіями самих паскудних намірів щодо інших народів, їх мови, традицій. У мене немає зневаги до будь-чого, крім паскудних думок і дій людей, що керуються не нормальними відносинами і повагою, а жадобою, ненавистю і злобою, звертаючи інших на шлях свойого батька-диявола.
Пізно. Партію закінчено вчора. Там були обумовлені конкретні умови і конкретне запитання. Ви на нього не відповіли. І не викручуйтеся зі всякими поясненнями, бо Вам, @VasMT, це не пасує. зі ну а моя думка по Вашому поясненню - з грішми не треба возитися. Гроші треба заробляти, потім віддавати /в першу чергу/, трохи давати, трохи викидати і чуть-чуть залишити собі на дорогу. Я грузчик.
View: https://youtu.be/BaCTYBBN5Q8 Паскудство людини не залежить від мови, але мова залежить від паскудної людини.