а ви любите українську мову?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем duncan, 19 бер 2010.

?

українську мову ви любите?

1. так!

91,5%
  2. ні.

4,2%
  3. тяжко мені з нею

1,4%
  4. не володію чи погано розумію

2,8%
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я відповів зразу.
    Переходять на англійську.

2. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Ром не знає англійської
    Які дії службовців?

View: https://youtu.be/Etd_YQh8Cg8?t=13

;)

3. VasMT

Я не знаю.
    А які дії службовців?

4. Gyppsy

@VasMT, вибачте, але партія закінчена вчора, а сьогодні вже почався новий тиждень і просто нема часу на серйозні розмови - тре роботу робити, а робота забирає увагу.

Але при нагоді ми ще повернемося до розмови )

5. VasMT

Шкода, бо я так і не визнав, що робитимуть службовці...

6. Gyppsy

Та я також точно не знаю, бо сам не перевіряв)

Може то прикнутися циганом зі знанням тільки єдиної рідної мови і махнути в Швейцарію в командіровку, га? :scratch_one-s_head:
    Чисто, щоб взнати ситуацію

Думаю, що моя контора буде не проти і виділить добові, проїзні, на пиво і на ті червоні ліхтарі...
    До речі, хто знає - а в Берні є червоні ліхтарі? Бо в Амстердамі є :blush:

7. VasMT

Але завдяки цьому питанню Я поцікавився у друзів з Греції і Швеції.
    Достатньо написати на листочку текст зі зверненням до працівника аєропорту англійською.
    Типу: добрий день, Я не знаю ні румунської ні англійської мови. Лечу з Розвадова до Берна з метою покласти оцю велику торфу грошей до банку. Хелп мені.

8. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Дверь отворять (отвори потихоньку калитку )
    Дверь отпирать ключом.
    Так що не все так однозначно.

Не тому, що мені не подобається моя рідна українська, а тому, що слід бути об"єктивним, інакше виникають непорозуміння

9. medwedo berlogsoni

Ви взяли конкретний приклад, який не має нічого спільного із дійсністю. Летиш куди-небудь - знай англійську. Так виникатиме менше проблем.
    З англійською ніде не пропадеш (хіба що в Пензі).
    Люди зі всієї Європи відпочивають в Туреччині, і майже ніхто із відпочиваючих не знає Турецької. Але якщо відпочиваючий знає сяк-так англійську, це великий йому плюс.
    Те ж саме і з українською. Люди, дай їм бог здоров"я, хай прилітають до України на відпочинок, - і щоб побільше, і щоб позаможніші, - і якщо не знають української - невелика біда. (Аналогія із Туреччиною).
    До речі, роми майже всі поліглоти. В усякому разі - на Закарпатті. Знають ромську, українську, російську, русинську, угорську, румунську на побутовому рівні. Дай бог кожному.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Ви так не любите питання на запитання, але самі таке любите, що змушений запитати: ви жид?

Останнє редагування: 9 сер 2021
  11. Коммунарец

Люди проявляють своє его, поширюючи зло і ненависть, не думаючи про майбутнє. Тому неминучий час, коли люди стануть звірями і згинуть, крім тих, хто чує слова Ісуса про любов.

12. Коммунарец

Будь-яка мова цікава і має бути шанована, але винні люди, які є носіями самих паскудних намірів щодо інших народів, їх мови, традицій.
    У мене немає зневаги до будь-чого, крім паскудних думок і дій людей, що керуються не нормальними відносинами і повагою, а жадобою, ненавистю і злобою, звертаючи інших на шлях свойого батька-диявола.

13. Gyppsy

Пізно. Партію закінчено вчора.
    Там були обумовлені конкретні умови і конкретне запитання. Ви на нього не відповіли.
    І не викручуйтеся зі всякими поясненнями, бо Вам, @VasMT, це не пасує.

зі
    ну а моя думка по Вашому поясненню - з грішми не треба возитися. Гроші треба заробляти, потім віддавати /в першу чергу/, трохи давати, трохи викидати і чуть-чуть залишити собі на дорогу.

Я грузчик.

14. VasMT

Даремно Ви так.
    Я зразу сказав про перехід на англійську.

15. Коммунарец

View: https://youtu.be/BaCTYBBN5Q8

Паскудство людини не залежить від мови, але мова залежить від паскудної людини.

Останнє редагування: 10 сер 2021
  16. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Нема, в Берн не їдьте. Берн - суто ділове місто) Там з розвагами напряг. :hi:

17. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

18. Gyppsy

19. medwedo berlogsoni

Без слів.
    ЗливаВКиєві.JPG

20. Gyppsy

а де твій аватар? :)