Так у них, бідних, нема Закону про мову. І державної мови нема. А вже скільки їм сухарів туди завезли...
Справа не в тому, чи що у них нема Закону про мову. У них є офіційні мови. Це, по суті, одне і теж. Моделюємо ситуацію Пересічний Gyppsy прилітає в Берн і спілкується з працівниками аеропорту тільки ромською мовою, бо іншої не знає. Які дії службовців аеропорту?
Анаша Конституція гарантує вільний розвиток, використання і захист російської і інших мов. Перейдуть на англійську.
Шевченко не дебіл, бо ж написано: Працював по контракту в Україні, як і Мірча Луческу. Він теж дебіл, бо не знає мову?
Пересічний Gyppsy прилітає в Берн і спілкується з працівниками аеропорту тільки ромською мовою, бо іншої не знає. Які дії службовців аеропорту?
На якій мові Шевченко спілкується в Англії і Італії? Мірча Луческу громадянин України? Мірча Луческу тренував національну збірну України?
Я знаю державну мову країни проживання. Будь-яку з кількох офіційних /назвемо їх державними для простішого сприйняття/
Ні, не назвемо. Державна мова відсутня. Є офіційні, які прописані в конституції. В нашій конституції теж приписана російська мова. Аналогію побачили?
@VasMT, Ви вже як львівець @Мих -уїл викручуєтеся Але я Вас розумію, бо Ви передбачаєте подальший хід розмови)
@VasMT, Ви вже як львівець @Мих -уїл викручуєтеся Але я Вас розумію, бо Ви передбачаєте подальший хід розмови) @VasMT, погодьтеся, що Ви в цугцвангу
Я і не переводжу. Державної мови нема. Є три офіційні. І кожна область сама вирішує, яка мова у них головна.
Абсолютно Якщо рому треба полетіти в будь який кут землі, йому варто скористатись послугою перекладача ще в Бухаресті чи Кишиневі. І йому його нададуть. А по прильоту в кінцевий пункт хай мастить собі голову сам.
Від самого початку була змодельована конкретна ситуація. Ніяких "якщо", і "хай мастить собі голову сам" - стояло питання про дії швейцарських службовців. Карочє, Вам мат