"Осанка`Толковый словарь Ушакова` осанки, мн. нет, ж. Внешность, манера держать свою фигуру (преимущ. о стройности и представительности в складе фигуры). Грозен осанкой и пышен нарядом. Некрасов. Рядом с ним выступал его приказчик, малый молодой и подслеповатый, безо всякой представительности в осанке. Тургенев. Осанка`Малый академический словарь` осанка -и, ж. Манера держаться, положение корпуса, свойственное кому-л. [Лукашка] уже успел принять свойственную казакам и вообще людям, постоянно носящим оружие, воинственную и несколько гордую осанку. Л. Толстой, Казаки. Сила, уверенность в силе чувствовалась и во всей осанке этого черноволосого человека, похожего на малайца. Бунин, Сверчок. Малый академический словарь. — М.: Институт русского языка Академии наук СССР Евгеньева А. П. 1957—1984 Осанка`Толковый словарь Ефремовой` ж. Манера держать свою фигуру (обычно о стройности и представительности). Осанка`Энциклопедия моды и одежды` Осанка 1. Внешность, манера держать себя (например, гордая осанка). Осанка`Словарь эпитетов` Осанка Артистическая, барская, барственная, безукоризненная, благородная, бравая, важная, великолепная, величавая, величественная, внушительная, военная, воинственная, вызывающая, генеральская, гордая, горделивая, джентльменская, кичливая, лебединая, молодцеватая, надменная, независимая, непринужденная, ораторская, орлиная, офицерская, пижонская (разг.), презрительная, самоуверенная, солидная, спокойная, спортивная, степенная, строгая, суровая, счастливая, уверенная, форсистая (простореч.), франтовская, царственная, щегольская, энергичная. Бравурная, заботная, картинная, орлиная. Осанка`Толковый словарь Даля` ж. стань, строй, склад живого тела, и общность приемов и всех движений его; хотя и можно сказать: У него дурная осанка, во вообще под осанкою разумеют стройность, величавость, приличие и красоту, почему осанистый, стройный телом и приятно величавый в движениях своих. Осаниться, принимать осанку, прибодриться, стараясь придать себе осанистый вид, более говор. приосаниться (просамиться, собраться с духом, войти в себя). Без осанки конь - корова. Так у ж чому різниця?
Не мусет. 1. только ед. Телосложение, общий склад фигуры, тела. Красавица моя, вся стать, вся суть твоя мне по сердцу. Пастернак. Стать - перше що прийшло в голову. На сьогодні відносять до застарілих слів. але має право на існування. але якщо про еквівалент - то це осанка
Коло /укр/ = возле /рус/ View: https://youtu.be/HjE4t9a8GyI Круг /укр/ = вокруг /рус/ Милуйся дивосвітом, що круг нас Сьогодні свято. Це прийшла Покрова! Усе в осіннім золоті стоїть. І радість всюди ніжно-веселкова, А в небі чарівна, ясна блакить. Так гарно скрізь, тепло легеньке ллється, І листячко спускається з гілок. А в небі щиро сонечко сміється, Червоним сяйвом аж горить дубок. Осіннє диво всюди розійшлося, Заполонило фарбами весь світ. В верхів’ї дуба гіллячко сплелося, Під ним, немов зелений малахіт, Ще щось росте й жовтіти геть не хоче, Як літній спогад чи наперекір. Он чисте джерельце біжить, плюскоче, Щоб десь там напоїти осокір. Краса осіння — дивовижна казка. В усього виживати спосіб свій. Пливе над світом невимовна ласка, То ж ти поглянь, прислухайся, постій… Не поспішай, та і куди спішити? Милуйся дивосвітом, що круг нас. Яке це щастя жити і любити… Бо все стирає невблаганний час… Н.Красоткіна
Так це ж Вам треба було відразу уточнити) Прошу у розумінні геометричної фігури. Коло /укр/ = окружность /рус/ С = 2r Круг /укр/ = круг /рус/ S = r2
Бінго,ні один кацап не відповів )Особливо після питання як може бути казка про колобка,якщо у язику немає слова коло )
Пересічні кацапи і москалі дуже погано володіють літературною російською мовою. Вони обходяться місцевими нарєчіями і общєпанятним рускім язиком ) Ну та шляк з ними...
Можна подумати, що кацапів стільки на ЛФ, зокрема, в темі про мови, що їх требе відганяти від нього, як мух поганих. Тут із кацапів, за винятком одного-двох, приставлених сюди "по долгу служби", нема нікого. І, між іншим, мені не подобається зверхнє ставлення до будь-якої мови, в тому числі - і російської. А Вам варто було би знати, що в писемній українській мові є розділові знаки, які слід розставляти, якщо Ви вже претендуєте на знавця мови. Наприклад, перед словом "як". І само речення побудоване дуже коряво. Але таких запитань можна накидати цілу купу і стосовно української. Наприклад, як може в українській існувати слово "завтра", якщо у українській мові немає слова "утро" ("завтра" - скорочене від "за утра". За утра я пойду в лес). Взагалі, я мушу сказати, що Ви пишете з багатьма помилками.
А я сказав,що на форумі,пишу,так погано друкую. Зверхнє,а ти не пробував тб ввімкнути і до якої мови зверхнє ставлення ?Завтра,а ще багато наведеш ?) View: https://www.youtube.com/watch?v=e1l4aeqPodw
@navav , хочу зауважити, що українцям властиво звертатися до незнайомих людей на "Ви". Я не збираюся тут для Вас лікбез організовувати. Про Колобка не Ви самі придумали - від когось почули. В російській мові повно слів з коренем "коло": коловорот, коловерть, колесо, колобродить і тому подібне. Якщо ж Ви серйозно задумалися, чому в російській мові є Колобок, але немає слова коло, то тоді ще подумайте над дуже важливим питанням: де житимуть горобці, коли хата згорить. Корінь "коло" - із старослов"янської мови. Ось, тут, якщо дуже вже хочеться, можете взнати багато цікавого. колесо — Викисловарь
Примітивне мислення. Давайте, не будемо вивчати німецьку лише тому, що Гітлер і німецькі фашисти, - окупанти, - розмовляли німецькою. Не будемо вивчати італійську, бо Італія була союзником Німеччини під час другої світової війни. Давайте не будемо вивчати польську, тому що поляки жорстоко вбивали українських козаків. І також були окупантами певний час. Давайте не будемо вчити турецьку, бо це - мова яничарів, які вирізали цілі села на українських землях. Не будемо вчити іспанську, бо іспанські попи спалювали живцем людей. Нічого не будемо вчити. Забудемо заповіт Шевченка: "І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь". Кожна жива мова - цікава по-своєму. Захищати будь-яку мову не означає - захищати якусь частину негідників, які розмовляють тією мовою. Та я російську і не захищаю. Жодна мова не потребує захисту. Я просто кажу, що у мене немає причин ненавидіти будь-яку мову. В тому числі - і російську. А Ви, як я бачу, жодної мови толком не знаєте, в тому числі - і української.
Мови не винуваті Безперечно, всі мови потрібні і непогано знати їх побільше. Бо інколи є потреба ними послуговуватися. Це нормально. Але якщо будь-які "політики" починають застосовувати будь-яку мову як засіб тиску, тоді кожному потрібно визначитися з пріоритетами. Ну а не володіти громадянином державною мовою - це чєлюсті винуваті. У непарнохромосомних щелепи також непарні)))
Ну і на злобу дня, щоб вже все було по феншую Шевченко здивував італійських журналістів незнанням української мови
Треба було когось з Карпат взяти тренером. Ореста Панчишина, наприклад. Чи зі стрийської Скали когось... Ото би грали. І солов"їною інтерв"ю би давали фанпейджу...