@mypucm , це отой О.Авраменко? Авраменко Олександр Миколайович Парадокс, бо Льоха ще кілька років назад глумився над українською мовою і проукраїнськими діячами , а тепер з Авраменком корєшує))) View: https://youtu.be/7IG_1_f0ixY
автор короткі 1) велика любителька українського І.Фаріон була комуністкою... 2) головний український націоналіст Дмитро Корчинський у 2004 році підтримував Януковича... 3) Джипсі, а ви піонером були? )
Ідейна комуністка Фаріон і головний український націоналіст Дмитро Корчинський з того самого тіста, що і Льоха Гончаренко. Вони весь час шукають вигоду для себе. Я до них трьох ставлюся одинаково. Я був і піонером і комсомольцем. Навіть студентом плакат якогось вождя ніс чи то на 1 травня, чи то на 7 жовтня. І на суботники також ходив. Але я ніколи не виступав з віршиками за Лєніна і КПСС)
от бачите, носили плакат вождя = розповсюджували серед односельців комуністичну пропаганду... виступали б і з віршиками, якби цукерків насипали... хіба ні ? )
Що ж, є гріх. Одне уточнення - це було в 80-х роках. Нє, навряд чи читав би патріотичні віршики - таких мені просто не давали)
@Silver bullet , вчора ми офтопили в Політиці, а сьогодні я пошукав і знайшов ту книгу, яку я зараз читаю турецькою, і про яку я вчора згадував. Переклад на українську, причому, судячи із фрагмента, досить непогану. Даю посилання. Зможете покращити свої знання української. Купити книгу Музей невинностi (Орхан Памук) - 978-966-03-4708-3 | Інтернет-магазин Yakaboo.ua
То капєц, як швидко можна змінити ставлення до мови View: https://www.facebook.com/100001588565736/videos/3938604906202423/
О, є кіно, про те, як виховували того хлопа, котрий в Дрогобичі зневажливо висловлювався про мову і українців View: https://www.facebook.com/100050758936740/videos/pcb.270140198021276/270140158021280
Штраф то таке. Головне - хлоп усвідомив помилку, вибачився і більше не буде так робити) На одного свідомого українця стало більше
та хтозна... може розлючені громадяни будуть нагнітати далі... і Валєра буде вимушений швидко зібрати чемодани, і переїхати туди, де всім пофіг, і за пляшкою пива буде розказувати приятелям "как эти бандеровцы меня выгнали из-за Дрогобыча из-за какой-то ерунды, ну я же извинился" карочє, світ врятує тільки гумор
Якщо приятелі Валєри подивляться на ці роліки, то наб"ють йому морду за те, що стояв перестрашеним, вибачався перед бандьорамі і нє отстаівал своіх убєждєній, про які він говорив в машині)))
Днiпpo. Їдy в мapшpyтцi. Пopyч cидить жiнкa. Питaє: “А ви вcьo вpємя нa yкpaiнcкoм paзгoвapiвaєтє?.. – Тaк, звicнo. Я ж yкpaїнeць! – “А oткyдa ви? – З мicтa Днiпpo. – “А пoчємy ж тoгдa нa yкpaiнcкoм paзгoвapiвaєтє..?” – А вы вcё вpeмя нa yкpaинcкoм paзгoвapивaeтe? – Тaк, звicнo. Я ж yкpaїнeць! І poзмoвляю yкpaїнcькoю. – А oткyдa вы? – З мicтa Днiпpo. Нapoдивcя i виpic тyт. – А чoгo ж тoгдa нa yкpaинcкoм paзгoвapивaeтe? – Тaк Днiпpo ж yкpaїнcькe мicтo! Тoмy i poзмoвляю я yкpaїнcькoю. А ж вaм кaзaв, щo я yкpaїнeць. Ви зaбyли? – Тa нeт. Нy, пpocтo кaк-тo cтpaннo. – А щo дивнoгo, пaнi? Нa мiй пoгляд, вce лoгiчнo. Кpiзь нaвкoлo мeнe зapaз Укpaїнa. Я – yкpaїнeць. Днiпpo – yкpaїнcькe мicтo. Вiдпoвiднo дo цьoгo вcьoгo, якoю мoвoю я пoвинeн poзмoвляти? Звичaйнo ж, yкpaїнcькoю. Чи нe тaк? – Нy, в нaшeм жe гopoдe вce гoвopят пo-pyccки! И вы pyccкий знaeтe. Зaчeм жe тoгдa нaдo этo ВЫКАБЛУЧИВАНИЕ? Гoвopитe нopмaльнo! – Тaк я, пaнi, i poзмoвляю нopмaльнoю yкpaїнcькoю мoвoю. Тoбтo, мoвoю нaшoї з вaми кpaїни. Я гpoмaдянин Укpaїни, пaнi. А ви? – Я yкpАинкa и пo пacпopтy я гpaждaнкa Укpaины! Я poдилacь в Днeпpoпeтpoвcкe и живy тyт c caмoгo poждeния. – О, дoбpe! Дoбpe, пaнi, щo ви цe згaдaли. З вaшиx cлiв, ми з вaми гpoмaдяни oднiєї кpaїни. Тaк? – Дa! – Йдeмo дaлi. І я пo нaцioнaльнocтi yкpaїнeць, i ви пo нaцioнaльнocтi yкpaїнкa. Тaк? -Дa! – Я poзмoвляю yкpaїнcькoю мoвoю. Звepнiть yвaгy нa лoгiчний лaнцюжoк: Укpaїнa, yкpaїнeць, yкpaїнcькa мoвa. Тeпep вaшa чepгa. Я yвaжнo cлiдкyю paзoм з вaми. – Ой, нe нaчинaйтe! Гopoд гoвopит нa pyccкoм i я гoвopю нa pyccкoм. А вaм пpocтo ДЕЛАТЬ НЕЧЕГО В ЭТОЙ ЖИЗНИ! – Дoбpe, пaнi. Мeнi нa нacтyпнiй зyпинцi виxoдити. Пiдy дaлi “нiчoгo нe poбити в цьoмy життi”. Вaм вcьoгo нaйкpaщoгo. Слaвa Укpaїнi! – Ой, тa идитe yжe! Зaдpaли yжe cвoим этим “cлaвa yкpaинe”! Мы тyт вce в гaвнe пo caмыe yши, a oни: “Слaвa Укpaинe”! Никaк нe нaopyтcя! Я вийшoв з 73-ї мapшpyтки i пoпpямyвaв дaлi “ВЫKAБЛУЧИBАТЬСЯ”. Нa cepцi бyлo cпoкiйнo i, нaвiть, вeceлo. А вce тoмy, щo мeнi бaгaтo щe “ДEЛAТЬ НEЧEГО В ЭTOЙ ЖИЗHИ”. Сергій Галицький