@medwedo berlogsoni, а чо Вам смішно? У них всі касирки, продавщиці, офіціантки, санітарки-медсестри, провідниці... - всі "дєвушкі"
Та... Згадав одну пісню. Про "дєвушку". Тим більш, що зараз усі в масках. View: https://www.youtube.com/watch?v=QrpmFG4JNIw
Так люблю українську мову. Ведучу "Прямого" каналу Наталку Фіцич відмовились обслуговувати українською в київському магазині View: https://youtu.be/hVPMhamCMnk
Смішні картинки, які раз і назавжди викорінять русизми з вашої мови зі до речі, колись читав розповідь штатного кремлівського фотографа про це фото з Брежнєвим. Цікаво.
BBC News Ukrainian · Вчора · Змінено · Поліція застосовувала кийки. На фото - жінка, яка стала між групою, де відбувалася штовханина, і поліцейським, який тримав кийок. Вона говорила з правоохоронцем. Пізніше жінка розповіла в соцмережах, що її не били, але поліцейський, відштовхуючи, "попав рукою по щелепі". Фото Владислава Мусієнка. Слава Порошенку!
Авторитет каже своїй шістці: - Я тобі що сказав зробити? - Привести путану 90-60-90... - А ти що зробив? - Привів путану 90-60-90... - Я мав на увазі груди-талія-бедра, а не вік, вагу і ріст...
@Silver bullet, якщо хочете, то послухайте паню з ІФ ; View: https://www.facebook.com/ira.bilak/videos/3663333823697270/
Чим зайнятися довгими зимовими вечорами? Тре буде ще щось замовити... 10 книг, написаних неперевершеною українською мовою Якісно написаних або перекладених українською мовою книг не так вже й багато. Якщо ви скучили за українськими книгами, то цей список саме для вам. Він містить твори, написані бездоганною й багатою українською мовою або ж вдало перекладені іноземні видання.
11 забутих українських слів з ceксуальним контекстом Українська мова існує вже багато-багато років, тому деякі слова відомі нам лише зі словників. Ми проаналізували словник “Старих і незрозумілих слів” та обрали для вас список слів, значення яких вам скоріше за все невідомо. Список слів зі сексуальним підтекстом
не лякайте мене) щось личко в неї неприємне. Я українську люблю, мені все одно якою читати, а писати вчилась тут. )
100 синонімів до слова "говорити", які показують багатство української мови До вашої уваги цілих 100 синонімів до слова “говорити”! Усім відомо, що українська мова багата на синоніми, а ми знайшли яскравий доказ цьому, розповідає Радіо Максимум. Щодня ми говоримо з рідними, друзями чи колегами, але ж можемо теревенити, гутарити чи воркотати. Звісно, кожен синонім має свій відтінок, але це не применшує його колоритності. Обирайте синонім із нашого переліку та дивуйте інших своєю багатою мовою!
Артем Семеніхін - міський голова Конотопа 3 листопада о 07:22 · #михайло_ухман: Харків'янин, який не розмовляв українською мовою, тому що "палучається суржік", поїхав на роботу в Польщу. Через пів року він ішов по Харкову і розмовляв із своїм "паном" польською мовою. Чудо лінгвістики польської. Одеситка Крісті поїхала на роботу в Італію. Через два роки вона уже була дружиною місцевого сеньйора і розмовляла італійською. Коли їй хтось телефонував з України, вона всім розказувала: "Било очень непросто, но я должна виучить етот язик. Я же здесь живу, он же государствіний"! Крістіна, голова твоя тупа, а те, що ти 28 років жила в Україні і не розмовляла українською, тебе не хвилює. Чудо італійської лінгвістики. Поважайте країну, в якій живете, як самого себе. Поважайте мову цієї країни, бо ви в ній живете. І вона _ державна. І знищуйте ворогів вашої країни, тому що вони прийшли у ваш дім.
"Поважайте країну, в якій живете, як самого себе. Поважайте мову цієї країни, бо ви в ній живете. І вона _ державна."
Я би міг ще з десяток прикладів додати... Але тут все настільки просто, аж дивно, як загал не розуміє логіки: рушієм цього лінгвістичного чуда є гроші, меркантильність, корисливість... Повторюсь: як тільки зроблять знання української мови економічно привабливим, можна скорочувати вчителів української мови. Мову вивчать самостійно. Бо це вигідно!