Мовний скандал: у Львові зі школи вигнали вчительку "через пропаганду української мови" серед переселенців зі А я і думаю - чо то наш борцун за Порошенка почав постити кіна з руского міра
Прийом у сімейного психолога. Жінка питає: – Пане доктор, скажіть мені, як часто треба кохатися з чоловіком ? Лікар був не наш, та й відповідає своїм язиком: – Ну так – хотя би 3-4 раза в нєдєлю. – Та в неділю ми робимо 3-4 рази, то й мови нема. Але я хотіла би знати, скільки разів у будний день? © shlyahta.com.ua
файна книжка, особливо в кінці карта... http://chtyvo.org.ua/authors/Hantso...ichna_klasyfikatsiia_ukrainskykh_hovoriv.djvu
Після прийняття мовного закону одна українська сім"я вирішила розмовляти виключно українською мовою. Коли телефонний дзвінок. Хаїм піднімає слухавку: - Альо!? - Драстуйте, Хвіма дома? - Його нема. - А де він? - Девіна теж нема...
View: https://www.facebook.com/tamadaroman/posts/2952231184809713 зі із коментів Nitti Palermo В сусідньому - ім. Заньковецької, був прекрасний концерт колядок від О. Мухи. Ото була втіха серцю та вухам.
Сьогодні на російськомовний мітінг, що проанонсував депутат ОПЗЖ Лєсик - на захист чогось російськомовного - прийшли хлопці з Правого сектору та Національні дружини. Син казав, що і підійти ніяк було. Мєнтів з собаками було хто зна скільки, так вони того Лєсика під руки винесли до бусіка від гріха подалі) Попало трохи в обличчя сльозогінним газом журналісту СТБ та мєнту. На тому захист російської мови в Харкові закінчився....
я таке не люблю, та може кому зайде Система української лайки ґрунтується геть на інших засадах, аніж лайка московська. Кацапські “матюки” – грубі, брутальні, сексоцентричні або ж відгенітальні. “Матюки” українські – копроректального типу, вони пов’язані з актом дефекації, з ефекторним органом та продуктом цього акту. Лайка Українською, або – «тиць моя радість»
Прочитал, не согласен с этим Національне самоусвідомлення українців зростає. Це помітно – у Києві українську мову чути дедалі частіше. Багато людей, особливо з-поміж інтелігенції, заговорили українською. В 2017 был в НАН Украины, в основном все говорят на русском, украинский услышал от обслуги, в готеле, вокзал, кафе, рынок. Это приезжие с Западной Украины
Я у справах телефоную на досить відому фірму, мені відповідають українською. Якщо зателефонувати російською - дадуть відповідь російською. Українці легко переключаються з однієї мови на іншу. Дома, в ліфті, все частіше чую, як підлітки розмовляють між собою українською. Хоча років двадцять тому таке було важко собі уявити. От СБУшник з Бучею на плівках Портнова ( є посилання в темі про Шеремета) розмовляють російською, з матюками. Буває й таке. Але їх важко віднести до української інтелігенції.
Вы почему тут разговариваете на кацапском? Это очень подозрительно для нашего лживого Дмитрия Анатольевича.
А як з таким бути "І звідки нецензурні слова взялися в українській мові? Прийшли від північних сусідів? Та ні... Візьміть хоча б гуцульські коломийки... У російському впливі їх не можна запідозрити. Проте в них наявні “сильні слівця”. У коломийках на Західній Україні назви чоловічого й жіночого статевого органу фігурують частіше, ніж, скажімо, у центральній Україні, де вплив Росії був більший... Ця лексика була там з праслов’янських часів. Від гуцулів я почула таке прислів’я: “На п*** світ ся держить”. Матюки в українську мову прийшли не з Росії
В українських лайках переважає культура “лайна”, а не сексу... Інтерв`ю з професором "Якщо в російському варіанті буде поширено про*бати, то в українському буде про*рати." угу, грунтовне дослідження... нема чим більше людям зайнятися, як насолоджуватися 50-ма відтінками матюків
Ваша іронія недоречна. Ненормативна лайка невід’ємна частина лексики будь-якої мови. Нарешті – це частина нашої культури. І те, що в нас вона майже не досліджувалася – не робить честі нашим мовознавцям.
матюки можна порівняти з алкоголем чи тютюном - це для бідних... коли вдосталь нормальної здорової їжі - вони не потрібні! треба просто розвивати словарний запас і розповсюджувати нормальну мову, а не досліджувати всяку... х***ю, коли будуть десятки тисяч сучасних книжок та фільмів нормальною українською мовою без отих подерев'янських висловів... тоді гуцулам стане соромно за матюки, і досліджувати не буде чого
Справді? А Ви ніколи не чули, як «смачно» висловлюють свої емоції керівництво підприємств, чиновники і т.п. «А Ви берете і кажете».
я таке спостерігав... робота - це не театр... у таких випадках треба одразу вимагати висловлюватися точно, ввічливо і в рамках роботи...
Ви як депутат заговорили. Всі вони розказують що треба зробити... А щодо Пам'ятаєте виступ дяді Вані з перекладачем на світовому конгресі профспілок двірників? " Если ... твою мать - то мать твою ... А если мать твою... - то ну его на ..." що в перекладі звучало Якщо сніг прибирати - то дядя Ваня, а якщо путівку в Крим - то управдом" Куди вже точніше