А вас учили музиці?

Тема у розділі 'Музика', створена користувачем borkhes, 20 бер 2009.

1. Ніколи. Але мені не дано. Я навіть відбити ритм не можу.

2. Vittoriya

Vittoriya скрипулька

Як можна знати , що вам не дано, якщо навіть ніколи не пробували! Це ж не говориться про то, щоб серйозно займатися музикою, повірте, на це потрібно багато років, сил і всього такого. Але я цілком погоджуюся з Juilettа, музика настільки розвиває людину, цей досвід на все життя буже корисним! А відчуття ритму, слуху можна розвинути в дитини, якщо викладач добрий!!

• Подобається Подобається x 3
  3. Leri

Leri Well-Known Member

а я сама батьків примусила віддати мене у муз.школу... :)

проте там побачили, що я далеко не геній... та і трохи лінива - отже вчити мене майже не вчили... слідкували тільки щоб гроші вчасно за місяць оплачувала...

так що через 10 років після закінчення я вже навіть ноти забула...

але бажання не зникло...

дуже сильно хотіла співати і пішла в церковний хор :)

я думала що все знаю... що я "крута" бо маю свідоцтво про закінчення музичної шлоли :)))
    а насправді ні... всьому прийшлось вчитися заново

от сама почала вчити акорди - бо вони були для мене всерывно що китайська грамота...

почала вчитися правильно дихати, вибудовувати партію для 2-го голосу

короче - непочатий край роботи... хоч уже роками займаюся але розумію що я на рівні 1-й клас 2-га чверть )))

особливо якщо поруч співають чи грають студенти і випускники конси :)))

• Подобається Подобається x 1
  4. Vittoriya

Vittoriya скрипулька

Студенти і випускники конси все життя музикою займаються! Тому не варто з цього приводу комплексувати. Хтось це робить заради задоволення, для іншого це є професія. І звичайно , що в нього це буде виходити набагато краще! Але те, що ви розвиваєте себе-це дуже добре! Співати , чи грати в якомусь колективі-для мене нема кращого,хоча про себе скажу, що співати в хорі не люблю, але от гра в оркестрі -це для мене найкраще. Коли люди, граючи на різних інструментах, творять музику,для мене це як живий організм, цілісний, поєднаний музикою.

• Подобається Подобається x 2
  5. Leri

Leri Well-Known Member

та я не комплексую
    вони мене потроху підтягують до певного рівня, хоч і з величезним скрипом )))
    та зараз я і не в хорі а скорше як вокал та бек-вокал...

все життя мріяла грати на скрипці...
    але спробувавши свою мрію на смак - дуже швидко здалася... :sad:

та нічого :) всерівно музика + я = гармонія життя
    не все виходить... але ніколи не помиляється і не фальшивить тільки той хто ніц не робить!

6. Vittoriya

Vittoriya скрипулька

То так.. скрипка в тому плані дуже нелегкий інструмент.... Треба пройти довгий шлях науки, скрипу, жахливих звуків перш ніж почне вона співати...

7. крадійка надій

крадійка надій Well-Known Member

такий талановитий народ, аж приємно читати))
    Я сама закінчила муз. школу по класу фортепіано (але це, зізнаюсь для мами.) Давноооо не грала та й не хочеться. А вот гітару освоїла - це вже для себе)) (теж відвідувала муз. школу)...Граю. Для себе, для душі і в комапанії)

8. А малювання, вишивання не розвиває? Чому тільки музика?

9. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

ну судячи по цьому
    то вчителі вирішили нехай вже діти на бубні грають ніж співають. Нє? :)

О. То я слідую шляхом Вашого тата. На баяні вчився поки на футболі руку не поламав і два роки розробляв (пальців лівої руки взагалі не відчував). Говорити тихіше просять майже всі знайомі, а то шибки дрижать. А от інженером працюю до сих пір, хоча що тепер розуміють під інженером сам не второпаю , можливо то я вже і не зовсім інженер :)

на скрипці незручно. Карти постійно падають на підлогу :tongue::crazy:

10. Vittoriya

Vittoriya скрипулька

Все розвиває людину, але ця тема здається називається- А вас учили музиці? Логічно, що тут говорять саме про музику.

В цьому велика проблема наших людей. Ми краще будемо жартувати, підколювати, аніж зрозуміти який величезни вплив мистецтва на людину. І щоб ви знали. я би ні в одній школі не назвала урок "музики" таким уроком. В нас це все на такому низькому примітивному рівні!! Та в Європі кожен, навіть дуже далекий по спеціальності від музики, буде знати багатьох композиторів,їхні твори і це класно! Так має бути. Там люди слухають і цінують класичну музику, а в нас тебе обсміяти можуть "недалекі" люди за слухання класичної музики... Сумно.

Останнє редагування модератором: 7 лис 2009
  11. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Все. Іду за сопілкою. На жаль більше інструментів вдома не маю :)

Нє, я сам брехун, но щоб таке придумати ... :))) Хтось напевно забув що кордони відкриті і ми буваємо і в Європах і в Америках (а я там не тільки був а ще й вчився троха). От на жаль там в мене знайомих що аж так фанатично цінують музику не було. А тут, в Україні, є, та ще й багато ;)

12. Vittoriya

Vittoriya скрипулька

Я теж не брехун, буваю за-кордоном, та ще й на гастролях! Тому трохи орієнтуюся в тому. А ще є у мене рідні люди, які живуть там таки. І то вже давно. І мають коло спілкування велике, не тільке музичне. Тому й роблю висновки, що там більше орієнтуються в класичній музиці , як в нас. А за фанатизм я не писала, так що треба трохи розрізняти то.;)

13. Julietta

Julietta New Member

Скажу більше, в Швейцарії, наприклад, люди вчаться не тільки співати в школі, а вони як факультатив освоюють гру на якомусь музичному інструменті, а потім роблять цілі оркестри! І їздять з гастролями! Тому в них така шалена популярність класичної музики, бо вони самі нею займаються. І ця сфера в них ДУЖЕ розвинута. Люди платять великі гроші, щоб попасти на концерт класичної музики. Велика кількість людей цікавиться нею. А у нас, на жаль, ніхто, крім музикантів і ще невеликої кількості людей не цікавиться класикою. Це можна вже побачити по малозаповнених залах на концертах в філармонії... Так не завжди буває, але переважна більшість концертів так відбувається. З цього можна судити про рівень культури нашої держави. Зате якщо приїзджає якась "зірка" типу Башмета, то зал переповнений. І не важливо що ті музиканти вже далеко не так грають як грали раніше, що квиток коштує шалені гроші, головне що от "я побував на концерті Башмета, Криси..." чи ще когось.

14. Vittoriya

Vittoriya скрипулька

Ага, а в філармонію приходиш наче у консу, всі свої, і на сцені, і в залі... Пам'ятаю такий смішний випадок- концерт Співакова( хто не знає-скрипаль, диригент, має оркестр Віртуози Москви, з яким і приїхав до нас), на балконі, прямо біля сцени(уявляю скільки коштували ті квитки...) сидять два такі зрілі мужчини, з ними молода дівчина. Коли звучала Серенада Дворжака(музика просто чудесна), один з тих мужчин гарно собі дрімав.... В кінці, багато аплодисментів, виносять квіти, ті мужчини майже не аплодують, сидять , про щось говорять. І тут на сцену з квітами виходить та молода дівчина, що сиділа поряд з ними, вручає квіти Співакову. Ті двоє зірвалися з місця, так почали плескати, що можна було подумати, ніби їм дуууже сподобався концерт... Отакі у нас ходять на круті концерти. Бо десь чули, що то зірка приїжджає( і то є зірка, але такий він є , бо прекрасний музикант, оркестр його грає просто досконало), квитки дорогі, значить заради іміджу, пафосу, щоб показатися модним, треба йти на концерт...

15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Хтось із великих сказав: "музика - це підсвідомі вправи душі в математиці".
    А англійці (здається) кажуть так: "Чого ви з ним сперечуєтеся - він же музикант!" (в плані розвиненості тактичної логіки).

Він же львів"янин, якщо не помиляюся ? Вперше почув його 20 років тому в Москві - справив враження мужик.

Прийшла тут на форум 2,5 роки тому дівчина зі світу класичної музики - нік Erste (львів"янка). Була втягнута в розбірку, декому не сподобалася - бан.
    А я з нею почав листуватися, перекидав їй аудіофайли арт-року та класики, вона мені - сирі студійні тейки, які слухач ще не встиг почти й оцінити.
    Це ТАКА зірка, яку встигла, до речі, оцінити саме Швейцарія. І нік Erste ("перша") їй дали саме там.
    Бо вона першою в Україні дещо опанувала і дещо створила.

Не всі вміють у нас цінувати тих, хто поки що з нами.

16. Julietta

Julietta New Member

Так, він львів"янин. Може 20 років тому він справляв враження, не перечу. Та нехай про те як він грає - пишуть музичні критики, це їхня професія. Та я зверталась до особи Башмета тільки як до прикладу зіркового музиканта і вже в якійсь мірі шоумена. Просто важливо те, що люди ходять на такі концерти не заради музики, а заради престижу в суспільстві.

17. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Ну залежно хто - кому справді подобається класична музика, а кому просто хочеться потім сказати "а я був/була на такому-то концерті!" :) Але то так завжди було, є і буде, і не тільки в Україні. :pardon:

18. Vittoriya

Vittoriya скрипулька

Та ні, на жаль якраз тільки в нас таке є. В Європі нема такого-йду на концерт, бо це круто. Люди ходять на концерти заради задоволення, щоб послухати якісну музику і хороших виконавців!! Я була в Голандії на концерті акапельної групи King's Singers. Група дуже відома, давно, співають духовну музику, старовинні пісні. Диски кожного року випускають, концерти у них по цілому світі!!! Звичайно, зал був переповнений, але видно було одразу, що люди прийшли послухати музику. Так, я впевнена, що цю акапельну групу в залі знали всі, але виглядало це як простий звичайний, дуже хороший концерт. Тому що люди цінують якість , а не картинку, бо це "зірка"...

19. Я щось не зрозуміла, а чому людям треба обов'язково займатися музикою? А якщо їм це не подобається, нема на це хисту? Хай знають щось для загального розвитку та й усе. А займаються тим, що їм більше до вподоби. Чому саме для музики такі привілеї? Скільки я бачила дітей, які зі сльозами ходили на фортепіано, ледве закінчили ту музичну школу і одразу все забули. Воно треба? А чи не краще було б батькам прислухатися до дитини і віддати її на той гурток, який їй подобається? Ні, тягнули на музику.

А я не любила музику, бо не могла нормально співати як усі.

Це треба відчувати. Я не вмію співати, голос у мене жахливий. Ритм не відчуваю. Взагалі не переношу різких звуків.

Якщо є якісь задатки. Дитина без задатків малювання художником не стане (ну хіба що якимсь абстракціоністом). Саме з таких без задатків і виходять усілякі "пающіє труси". У них теж відчуття слуху розвивали. Але нема ні слуху, ні голосу.

20. Vittoriya

Vittoriya скрипулька

Ну нє, приводити приклади такими екземплярами... та я впевнена , що більша половина наших поющієхся навіть не знають нотної грамоти. І точно -ніхто музикою з ними не займався!!! Бо якби вони хоч трохшки в цьому тямили, було б не так критично, як то є..

а де твій аватар? :)