Я 7 років вчилася грі на фортепіано у музичній школі. Крім цього співала у хорі 5 років. Правда такий предмет, як сольфеджіо мені ніколи не подобався.Але вже 2 роки, як навіть не відкриваю свій інструмент. Зате мій хлопець мріє навчитись грі на цьому інструменті, прийдеться стати вчителем.
Куди йти? Як навчитись? Вже давненько у мене виникло бажання навчитись грати на гітарі... Проте самій важко трохи вчитись,в музичну школу беруть тільки школярів,а ходити до приватних вчителів не так вже й вигідно..... Зрештою,думаю,що така ситуація є і з іншими музичними інструментами.. Хто може щось порадити? Які ціни на навчання в приватних вчителів?
гм...Ви назвали три основні шляхи досягнення мети(навчитися грати на гітрі): самоучітєль/школа/приватні заняття,і при цьому їх заперечили/піддали сумніву. Так Ви хочете навчитись грі чи...достатньо буде завчити три акорди в ля-мінорі? Можна в такому разі домовитись зі студентом конси/муз. бурси, щоб той продемонтрував основні штрихи/просвітив в ладках/тощо... я загалом навчалася музиці 16 років (школа/бурса/конса). Ніколи не жалкувала, вдруге обрала б той самий шлях! Працюю по спеціальності. Маю насичене творче ритмо-життя
ой ойо. а я вчилась. мама віддала на скрипку, а я хтіла на гітару і вийшло так шо я ту скрипку терпіти не моглу, 4 руки плакала і билась в істериці.. а пооотім. як почала грати серйозні концерти, як в зяли в ансамбль..поперло) провчилась 8 років. займаюсь до сьогодні щодня. завше) люблю свою скрипочку..)
Я з Вами згідна,недостатньо вивчити три акорда чи одну пісеньку і це називати грою на гітарі. Мені доводиться самій вчитись грати на цьому інструменті за допомогою книжки,та бувають моменти,які важко зрозуміти. І мене цікавить чи є у Львові якісь курси, яи наприклад навіть ті ж самі вчителі музики,і які їхні ціни за один урок..
я знаю багатьох людей, яких на музику змушували ходити. в мене батьки музиканти і самі мене навчили, мені подобалось, навіть колись співачкою хотіла стати
3 курс, тетрадка, 6 полосок три лада и точки. Ам, Ем, и т.д. в прошлом годе купил гитару за 2-а косаря акустику со звукоснимателем и тюнером, иногда брынчу.
з 1 по 7 клас ходила до музичної на скрипку,потім захотілось ще на клавіші на 2 роки.Сім я (з маминої сторони)дуже музична,кожен вмів грати на якомусь інструменті,або співати.Але в нашій країні на це не прожевеш,тому порозїжджалия по світу.Але я захоплююсь музикою,дуже люблю співати.
в школі був такий предмет як співи, потім його переназвали музика... хоч і ставили мені відмінні оцінки, але крім того, що знаю скільки нот і як називаються більше нічого з нього не винесла...нажаль
Якщо ви питаєте - відповім. Я викладаю гітару приватним чином. Маю вищу музичну освіту, досвід роботи викладачем та концертуючим виконавцем. Ціна уроку в мене - 50 грн.
Училась в музыкальной школе по классу... аккордеона. На пианино в то время у родителей не было денег, так что выбрали то, что "с клавишами, но поменьше". И, будучи студенткой, два года пела в... церковном хоре. Тогда все это было окутано дымом романтики и многие распевы действительно очень красивы (но голос так себе=)).
О, а мій тато на баяні грав. Та й взагалі, у нього чудовий (майже оперний!) голос. Коли він співає "В парке Чаир" - це неймовірно. І чомусь пішов на інженера, яким уже давно не працює.
Вчили мене музики. :smilec: Грала на фортепіано 5 років (хоч спершу хотіла на бандурі), декілька місяців на сопілці (за великим маминим "ну будь ласка"), близько року співала в шкількому хорі. Хотіла ще грати на гітарі і дідусь міг навчити, але сказав, що треба мати дуже короткі манікюри, відповідно, я так глянула на свої нігті і подумала "та ну її, ту гітару".
Привіт всім!!!))))Я зі Львова!!))музикою не займався але з самого дитинства любив її і завжди співав!!!))хотів навчитись чомусь з музики і вивчити хоть один інструмент та у батьків небуло і грошей і часу !!!щоб я займався а тепер у моєму житті сталось так що я почав писати свої авторські пісні!!!музику складаю в голові зразу!!а так то виступаю з знайомими по весіллях і просто співаю!!))))і хто може підказати де можна у Львові зробити нормальний запис пісень??????))і якусь контактну інформацію або сайт!!!))буду дуже вдячний!!!! відповідь скиньте тут або в ПП))))))
Уроки гри на інструменті, спів дуже розвивають людину. Людина пізнає ще одну мову, адже за допомогою музики можна виразити масу почуттів, думок... Гра на інструменті розширює уяву, ти пізнаєш зовсім інакший світ. Ви може й самі зараз не помічаєте від того користі, але вона насправді є. І потрібно вчитись всім, незалежно від того чи плануєте ви стати професіоналом чи ні. Я граю на фортепіано вже більше 15 років і це вже тепер не тільки професія, а і частина мого життя. Це звучить банально, але так воно є насправді. Співаю у хорі вже більше 10 років-і ми тепер як одна сім*я-просто надзвичайно приємно відчувати себе частинкою *організму* і творити разом. Не уявляю свого життя без музики і всім бажаю отримати таке щастя у житті - доторкнутися до цього загадкового, дививжного світу музичних звуків...
А чому не можна сказати таке про малювання, скульптуру, спів? До того ж, не у всіх є хист до музики. У мене нема. Зате малюю.
до речі рисунок це точна наука я зараз одну книгу по рисунку прохожу..дуже тяжко мені то дається..але планую дойти до кінця
Вчитись потрібно всім, бо це в першу чергу розвиває. Якщо в мене немає, наприклад, хисту до математики, але мене всеодно її вчать, бо це розвиває логічне мислення. А гра на музичному інструменті розвиває уяву і образне мислення. А якщо у вас, як ви кажете, немає хисту, то значить вам вчитель його не розвинув. Чи ви взагалі ніколи не вчились грати на музичному інструменті?