А вас дражнили?:)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Alias, 14 лис 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Звичайно.
    Дзвінка - скорочено від Дзвенислава.
    Є ще Квітка - Квітослава.

Мене у школі перші роки кликали так само, як мого тата - Криса. Просто прізвище так починалося. Колись хтось мені пояснював, що прародич робив кресані із широкими крисами, відти й прізвище. Ну, а для кличок про історію прізвища ніхто не питає. :)))

Із 8-го класу, а то й раніше, прізвисько те згубилося десь і мене кликали або Лількою, або Лейлою. Хоча, найчастіше Лілею, мабуть. Просто я з хлопцями найбільше товаришувала, то вони прізвиська й вигадували. І коли Лілька із хлопчакуватої зробилася таки дівчиськом, крисою кликати вже було не цікаво, мабуть. Тому приліпилася лейла. Але воно мене страшенно дратувало, особливо, коли мене не кликали, а просто починали співати "лейла-лейла-лейла-лейла".... :scratch_one-s_head:

Тато кликав шпилькою якийсь час за гострий язик.
    І кум якийсь час кликав Євпраксією, через кумедний капелюшок, що його одної зими носила, а згодом вигадав мені цілком несподівано "лилик". Очевидно через літери "л" в імені, але й до дівочого прізвища ниточки теж можна протягнути. :)

Останнє редагування: 15 лис 2008
    • Подобається Подобається x 12
  2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Хороший дійсно у вас батько.
    Респект йому і вітання! :)

• Подобається Подобається x 4
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А в нього вже практика була. :haha:
    У нас всі жінки по жіночій лінії гострі на язик. Так що список величенький: бабуся, тітка, моя двоюрідна сестра, моя мама, ще мамині двоюрідні...
    Ну, і потім тато вже мав свою, рідну донечку-шпильку. Зате корисно то було і для нього. Він теж трохи навчився. А от мій брат має то вроджене. Коротше, пальця нам у рота не класти краще. :)))

• Подобається Подобається x 8
  4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Іноді цікаво спостерігати, як той, кого дражнять, заволодіває ситуацією.

Наприклад згаданий мій однокурсник "Іа-Іа" - міг принести кульок вівсяного печива і запрошував пригоститися вівсом. :)

В одній школі нашого району вчився худорлявий інтелігентний хлопчик Миша Зуєв.
    Коли він проходив через "чужу територію", місцеві хулігани починали ритмічно декламувати:
    "Ми-хаїл Пота-пич Зуй
    Від-кусив соба-ці *** !"

Якось нас "запросили" на те шоу.
    І несподівано Миша зупинився, поставив потфель і почав диригувати. При тому щиро балдів.
    Шоу було зіпсовано і поступово хулігани втратили інтерес до тієї речівки й почали його поважати.

• Подобається Подобається x 14
  5. У нас, помню, был мальчик Данила. Его все называли Данон (в честь йогурта :biggrin:)
    Ещё одного называли Пакет (не знаю, почему).

• Подобається Подобається x 5
  6. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

А мене не обзивали... бо знали,що можна портфелем по плечах дістати :girl_blum::girl_blum::girl_blum:

Останнє редагування: 15 лис 2008
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

А у нас у школі був вчитель, він кожному учневі давав прізвисько і називав кожного так, як сам придумав. Навіть до дошки викликав по цьому прізвиську. Ніби ніхто не ображався.... наприклад, він казав так: "К доскє пойдьот атвєчать прахадімец" Учень ставав і йшов.... Такі от приколи були і Мартіні не дасть збрехати, бо вчився у тій самій школі і в цього вчителя.

• Подобається Подобається x 11
  8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ну якщо вчителів "долучити" до теми, то ...

Наша четвірка друзів з довгим волоссям користувалася підвищеною увагою з боку шкільної адміністрації.

Директриса: "Контра! Аполітичні типи! Гнільйо!"
    Парторгша-географічка: "Біііздзєльнікі"!
    Завучиха (погоняло "Цистерна"): БЫЫЫздэльныкы! Тунэядцы!"

І чомусь оте "Тунеядці" стало почесним колективним ідентифікатором нашої команди.
    Наприклад, дівчата поміж собою шушукалися:
    "Ти йдеш на вечірку із Тунеядцями ? Я йду! Цікаво, Світлану вони запросили?"

• Подобається Подобається x 12
  9. Borodinka

Borodinka Well-Known Member

У дошкільні роки діти на подвір"ї дражнили Ксюшка-пушка! Але я тоді брала у руки каменюки і починала "стріляти", тому всі швидко перестали мене так називати. У школі теж намагалися якесь римоване прізвисько придумати, вийшло: Ксеня-сметана:lol:. Кілька днів усі потішилися, і забулося! Потім мала трохи клопіт з пісенькою: Ксюш, Ксюш, Ксюша, юбочка із плюша! Доводилося у відповідь співати щось на кшталт: Гєр, Гєр, Гєра, брюкі із фанєри! Помагало. А Бородінка виникло у роддомі: прізвище з ініціалами разом написали, а потім так всі і читали.:)

• Подобається Подобається x 10
  10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Кажуть, що якщо їсти з ножа то будеш востра на язик. То певні жінки вашої родини виделки десь поховали і лишень ножі в руках тримали:pardon: : перекусили, запустили, перекусили в когось запустили. А потім вже навіть запустаки ножами не треба було, язик був такий вострий...;):biggrin:

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дядько дражнив мене "Ірка-шкірка", з того часу дуже не люблю, коли називають Іркою. Одногрупники по-доброму називали Сорокою, бо як захищала лаби, розрахи чи курсові, то щебетала, як сорока, бо нічого не знала зазвичай і намагалась викладачам зуби заговорити, розказуючи все, що знаю, хоч і не по темі :lol:.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

мене мама тоже в дитинстві якось назвала Ірка-Шкірка... років 2 мені було) я образилась і сказала, що я не Кіка-кіка... то вона вже після того мене вже не дразнила... ой ні, ще дразнила мадяркою(є родичі в Закарпатті), то я тож возмущалася що я не мадайка)))

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доречі, а де поділася Дзвінка-Гуцул? Хто знає?

14. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Інколи і мене так називають:)
    а ще сестра може назвати Крисою коли погиркаємось з нею

• Подобається Подобається x 4
  15. А кто это?

16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

діджей з "радіо люкс"....

17. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

гм, а у мене там знайома працює:)менеджером

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а у мене троє товаришів діджеїв, які музику на нашому форумі крутять... :tongue:

• Подобається Подобається x 5
  19. Багіра

Багіра Well-Known Member

і в мене там знайомий діджей... не признаюся хто, може і він на форумі))))))

20. Чупага

Чупага Well-Known Member

Нэ я от" томогавки "далеко не отходил, кому охота с" томогавкой" лаиться.
    Может и перелаить.
    Потом уже взрослым как надену что нить черное шутили:
    -Ну што фашист, ваши уже взяли Будапешт?
    -Что будете с камсамолками делать как вазмьёте Москву?
    Невредные были шутки или я не обидчивый.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)