А у нас поки є газ, а у вас?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем zet, 11 лют 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

От цікаво, Росія так турбується про рускоязичне населення в Україні, чим вона думала, коли підвищувала ціну на газ?

• Подобається Подобається x 3
  2. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

А Янукович уже пообещал отдать России весь высокообогащённый уран, и это только начало... Бесплатный сыр бывает только в мышеловке.

• Подобається Подобається x 7
  3. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Це не правильно поставлене питання.
    Росія просто так ціни на газ не знизила. По-любому, щось було пообіцяно взамін з української сторони. А що саме, то можемо лише здогадуватися, варіантів багато.
    Янукович не є патріотом і людиною чесною з моральними принципами. Тому тихенько підпише якийсь указ про пролонгування терміну базування ЧФ, чи орендну плату зніме, або кусок труби газової віддасть. Ці люди що прийшли до владу знають, що на високих посадах вони тимчасово і дертимуть Україну й надалі, так як і попередня влада.
    Своїм запитанням про "москалів" Ви хочете тут чергового хохлосрачу, я так думаю. Але проблема тут не в "москалях", проблема внутрішня, нічого хорошого від подешевіння газу не слід очікувати. В Кремля багато рук: одна дає, друга забирає.
    Як на мене, то газ має бути за світовими цінами і промисловість має під це підлаштовуватися і робити технологічний процес менш енергомістким, бо так і надалі совковим методом працюватимемо. А для населення газ не така вже й вагома стаття витрат. Я плачу в районі 15 грн в місяць, можу платити і в 2 рази дорожче, а можу і електричну плитку купити. Батьки взагалі без газу живуть і нормально. У Львові в райончику за Арсеном(Чорновола) маса будинків багатоповерхових теж без газу живуть.

• Подобається Подобається x 4
  4. Gron

Gron тафгай

Категорично-проти.
    По-перше, висока ціна повинна бути повштохом для державної, довгострочної програми заради перебудови існуючих підприємств, в сучасні, та й взагалі, переореонтуванню промисловисті з совкової, на наукоємну.
    По-друге, домовленності з рф, не варті того паперу на якому вони підписані.
    По -треттє, краще годувати газпром 5-10 років, паралельно став на шлях модернізації та деверсіфікації, ніж все життя.

• Подобається Подобається x 5
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Останні сторінки старого контракту...

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

А населенню піднімуть?

• Подобається Подобається x 1
  7. ADMIRAL

ADMIRAL Well-Known Member

Чем Вам Черноморский флот не угодил??? Украина ежегодно получает сотни миллионов долларов аренды.Севастополь строился как главная база! Уйдет флот -умрет город!!! Кому станет лучше??? Дяде Сэму?! Так он далеко и мы ему нужны только как раздражитель России.

P.S.Предворяя вопрос об Черноморском флоте Украины:

http://flot.sevastopol.info/photos/photo_vmsu.htm

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:19 ----------

Дорогие соотечественники!!! Я хочу только одного:чтобы все наконец поняли что мы братья-славяне! И жить нам нужно в дружбе и согласии! А не смотреть за океан-что там скажут!

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Друже, адмірале, повірте, ми теж хочемо добра, як Вам особисто, так всій Україні.

9. ADMIRAL

ADMIRAL Well-Known Member

Спасибо,Мих! Вот бы все так думали,а не искали образ врага в самом близком и родном братском народе, ох и зажили бы мы!!!

Или я не прав?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Праві, просто люди завжди ближчі, ніж політики, через яких багато і непорозумінь страждань і воєн.

11. Персі

Персі La mafia è immortale!

Правильно. Але й дивитись в бік східного сусіда - що там скажуть, теж не варто. Дружба, братство, рівність - то все чудово. :))) Аби тільки намагались домовлятись на паритетній основі, а не жити під чиюсь "диктовку". Чи то з - за океану, чи то з Росії.

• Подобається Подобається x 2
  12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А нафига он нам?
    Вопрос не риторический. Кто в Украине заинтерисован в его наличии? Что собираемся с ним делать? И зачем аж столько?
    Кстати, его поменяют на обедненный...

13. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Во-первых он дорогущий. Во-вторых, используется в ядерной энергетике, как топливо. В-третьих, используется, для разработок передовых технологий. На Украине ИМХО нет ядерных электростанций на обеднённом уране. Какой смысл отдавать обогащённый и брать обеднённый?

14. VasMT

Согласен. Цена вопроса, говорят, составляет 1 млрд долларов.
    Вы думаете, его какой-то дядя Федя лопатой в реактор загружает? Как в топку? Топливо для АЕС мы не производим. И не производили. Мы, не без участия прошлых правительств, имеем незавершенный цикл изготовления этого топлива... А топливо покупаем.
    Для научной работы такого количества явно многовато. А исследования и научные иследования можна проводить на обедненном и необогащенном уране. тем более, что ни один институт или лаборатория не подтвердили необходимость в этом ресурсе...
    У нас и мощностей для его производства нет. И строить их нерентабельно. Разве что начнем строить ПЛАРБы и ледоколы "Ленин".

Теперь о выгоде:
    - во-первых сокращение расходов на содержание.
    - 250 млн долларов - это первая часть денег, выделенных США на реконструкцию ЧАЕС.
    - помощ как финансовая, так и техническая в перевозке урана в Россию
    - доброе имя Украины в мире
    - и, поговариват, снижение цены на газ в зачот стоимости топлива...

Согласитесь - немало...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не спец, щоб сказати, чи то замало, чи забагато. Відомо одне - Україну позбавили ядерної зброї, а тепер й можливості відновити ядерний потенціал. Зараз все файно: угоди, папірці і таке інше, але як москаль поліз на Тузлу, то шось ніхто не хапався за пістолет, щоб відстояти безпеку України, яку давали при умові, якщо Україна віддасть ядерні боєголовки... Є таке прислівя - дурень думкою багатіє.

---------- Додано в 19:11 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

а нафіга Росії?

16. VasMT

Ми вже мєланж зберігали... І найбільший арсенал бєприпасів у Європі... Помогло? Нам ЯЗ не бачити вже ніколи... Така селяві. І Слава Богу! Торгуємо ураном, отримуєм свої гроші і добре... По службі один період мав відношення до радіоактивних елементів - менінгіту море.

17. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А шо?Москали с пистолетами были на Тузле?о_О
    Вы мне Миху...еще и два года назад не ответили:сколь там на Тузле было военных из РФ?
    И встать поручь с Ираном и Сев.Корей?:ireful1::ireful1::ireful1:
    Еще только етого геморою не хватало!!

Нелохо вчера Порошенко сказал у Шустрика....

18. VasMT

А у Росії завершений цикл. Вона його, паливо для АЕС, нам продає.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

і москалями?

---------- Додано в 19:21 ---------- Попередній допис був написаний в 19:20 ----------

Звідки я знаю? Але кордон порушували, нє?

---------- Додано в 19:21 ---------- Попередній допис був написаний в 19:21 ----------

Ось!!! З нами б рахувалися, нє?

20. VasMT

Ви з Кореєю дуже рахуєтесь? Фігня - ця ядрьона біта (бейсбольна). От терористам - так. їм побоку все, а для держави, бомба не самоціль. До неї йой скільки ще всього треба... Щоби рахувались...

а де твій аватар? :)