А у нас поки є газ, а у вас?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем zet, 11 лют 2008.

1. Вам треба розжувати, та ще й в рот покласти. ;) Я Вам привів пряму мову російського (!) експерта, якщо Ви мені не вірите, що доцільності не платити Україні та Білорусії на разі немає. Радше треба Газпрому зайнятися розробкою нових покладів та продовжувати співпрацю з старими транзітерами. Тепер зрозуміло? :8:

• Подобається Подобається x 1
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Гаразд. Зараз у мене є час на полну відповідь. Спочатку нагадаю вам перше питання з чого почалася вся розмова:
    Потім були пусти теревені про те, що таке ця діверсифікація, що будуть будувати і коли. Спішу нагадати, що питання не у тому чи буде nordstream і southstream, а у тому, що це визначає для УГТС. А для неї це визначає "мінус" у будь-якому випадку. І що будуть будувати вирішиться тільки після предпроектної роботи, коли зроблять ТЕО. Але будь-яка діверсифікація - це зменшення грошей від транзиту газа. Також нагадаю, що УГТС потрібує постійного догляду та обслугування - це теж гроші, великі гроші. Зі всього цього можно зробити висновки, що будь яка діверсифікація = (комунізм плюс електріфікація...) аби-що - УГТС.
    Якщо придивитися уважніше, то там можна побачити думки інших експертів. Вони різні. Раджу прочитати. ;) Але всі говорять, що наповнити труби можна не тільки газом Газпрому, а також газом із Азії тобто ніяких проблем з проектом якщо його збудують - не буде. Газу для нього вистачить, тобто гроші будуть. А збудують чи ні побачимо наступного році.
    Так, не вірю. Труба - це транспорт. Своя труба - це свій транспорт. Я для того і згадав Лукойл з Варандєєм, що б показати, що коли є можливість- будують своє. Навіщо платити Україні чи Беларусі коли є можливість збудувати своє?

3. borkhes

Зараз ми можемо дізнатися яка вартість того успіху:
    "13:15
    Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко передала президентові Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу листа з проханням про закупівлю Євросоюзом технічного газу, необхідного Україні для прокачування російського газу до Європи.

Цю інформацію підтвердив виконуючий обов'язки голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".
    http://www.interfax.com.ua/ukr/main/8702/

4. Це так, але в мене таке враження, що Ви не розумієте, що читаєте. Повторюю в п'ятий (останній) раз - якщо собівартість цього свого буде більше, ніж прокачки по чужому, то навіщо це своє?
    Далі - питання як раз в тому, чи будуть ці обхідні труби. Тому що гіпотетично можна говорити про що завгодно та цим балаканням залякувати сусіда.
    Отже, що у нас в сухому залишку - Нордстрім, який ще будують, та Південній потік, який не те що не будують, а навіть єкономічного обгрунтування не має (цілий рік будуть обгрунтовувати (!) - ну не смішно?) Таким чином, політичне завдання Кремля по руйнуванню УГТС не вирішено. :give_rose:
    Росіяни самі не форсують Південний потік тому що розуміють його недоцільність зараз та чекають кращих часів. Російські єксперти про це і говорять, раджу почитати. Там скрізь "якщо" - якщо буде заповнення, якщо зростуть ціни, якщо Україна не буде качати, якщо, якщо, якщо... ;)

• Подобається Подобається x 2
  5. borkhes

Мабуть моя українська дуже погана, що не можна зрозумити? :dntknw:

Г-н Кот, разделяйте пожалуйста понятие стоимость проекта и себестоимость прокачки. Это разные вещи. Эсперты говорят, что проект очень дорогой и это нормально, так как не так много труб кладут под водой на большие расстояния. Эксперты говорят, что в условиях кризиса будут проблемы с финансированием, но благодаря государственности Газпрома в финансировании проектов можно не сомневаться. Эксперты говорят, что проект "Южного потока" может уменьшить свою целесообразность в случае строительства Набукко. Всё это лишь говорит о том, что для того, чтоб проект окупился потребуется больше времени, нежели обычно.
    Однако замечу, что никто из указанных экспертов не усомнился в том, что себестоимость транспорта газа будет ниже. Она(себестоимость) будет ниже - это факт. Не говоря уж о надёжности транспорта. Чуть выше есть пример как демо. деятели ходят по миру с протянутой рукой за тех. газом, а не ходи они - без технического газа транзит встанет. Это же тоже риск.
    Заполнить трубу можно будет и азиатским газом - это тоже сомнений не вызывает. А заполненная труба - прямой путь к окупаемости проекта. Да, окупаться проект будет дольше, но он окупится однозначно, если его построят.
    Неужели пример с Варандеем оказался без внимания? Замените там трубопровод на Северный поток, а систему нефтепроводов ТН на УГТС и получите ту же картинку, что имеем в вопросе УГТС и двух потоков. Это не очевидно?
    Нет, не смешно. Год будут длиться предпроектные работы, в т.ч. и подготовка ТЭО. Помимо ТЭО так же в этот период получаются разнообразные разрешения и проводятся экспертизы. Это обычная процедура предваряющая любое строительство.

Диверсификация Европы - удар по УГТС. Набукко или потоки - удар по УГТС. Продолжим утверждать обратное?

6. zet

zet Дуже важлива персона

Конечно, это удар по УГТС, но и сам поиск альтернативы - это удар и по России тоже. С экономикой все получится, а вот с политическим давлением на ту же Европу (любимым развлечением российских политиков) точно обломится.

• Подобається Подобається x 5
  7. borkhes

Я обратного и не утверждал, лишь намекал, что глупо радоваться подобным инициативам Европы. Ведь пока толстый сохнет, худой сдохнет... ;)

http://www.vz.ru/economy/2009/2/26/259873.html
    Ну як може нафтогазова компанія бути без грошей? :dntknw:

Останнє редагування модератором: 27 лют 2009
  8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Так... Знов му-му 400 млн чи 360 млн. І все заради того, щоби видурити "трубу". А хтось вважав, що вона вже непотрібна.
    Дай Боже, відіб'ємось.

9. borkhes

Хочете сказати, що боргів немає?
    Мабуть: Дай Боже, грошей?

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Гммм... Від чого відіб"ємось? Після усих перипетій підписані домовленості. Росія їх виконує, газ постачає. Україна не виконує, за газ не може розрахуватися. І знову Росія винна?

11. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Степановичу! А громадяни України вчасно розраховуються за газ?
    Ми весь час кажемо, що потрібно щось змінювати. А самі для цього нічого не робимо. У нас є одна проблема. Подавляюча більшість громадян України з совковими замашками юзом їде до цього часу, не розуміючи, що часи, коли за них хтось (роз. держава) за щось оплачував пройшли. За все потрібно платити. А ми, якщо холодно в хаті, то гвалт здіймаємо. А як платити то зась...

Останнє редагування: 26 лют 2009
  12. Степаныч

Рівнянине, до чого тут громадяни України? Нам скільки впарюють, що ми (громадяни) споживаємо свій, український газ? До того ж як раз більша половина населення платить. І в першу черги ті, у яких як Ви кажете "совкові замашки" - пенсіонери.

• Подобається Подобається x 3
  13. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Да что же вы так Нафтогаз защищаете, как будто он вам отец родной. До сих пор никто толком не может обяснить, как Нафтогаз в конце прошлого года залез в долги, покупая газ у России по 179 и продавая украинским предприятиям по 300 у.е. А потом когда в конце прошого года поднялся шум, покупали доллар, по цене почти вдвое выше, чем если бы они купили в сентябре.

• Подобається Подобається x 3
  14. Salata

Salata Well-Known Member

Романтика... :)

15. рівнянин

Степановичу! А за український газ платити що не потрібно? Цікава логіка. Ви хліб в крамниці безкоштовно берете? Чому ж таке відношення до газу, води, тепла?

Да не отец он мне родной...даже не отчим. Просто должен быть порядок. А у нас даже не бардак, хаос! Про власть я даже говорить не хочу. Это "клиника". Это парафия Степаныча. А если мы стремимся к гражданскому обществу, то надо соответственно научиться себя вести. В гражданском обществе, общество несет ответственность за каждого гражданина и соответственно каждый гражданин несет ответственность за общество. И как следствие этого появится и нормальная власть. А из хаоса может только хаос родиться.

16. Степаныч

Та шо ж Ви так пересмикуєте! Я сказав тільки те, що борги України за газа виникли не з вини населення. І те, що населення за ПРЯМЕ ПОСТАЧАННЯ газу як раз розраховується.

17. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Да не отец он мне родной...даже не отчим. Просто должен быть порядок. А у нас даже не бардак, хаос! Про власть я даже говорить не хочу. Это "клиника". Это парафия Степаныча. А если мы стремимся к гражданскому обществу, то надо соответственно научиться себя вести. В гражданском обществе, общество несет ответственность за каждого гражданина и соответственно каждый гражданин несет ответственность за общество. И как следствие этого появится и нормальная власть. А из хаоса может только хаос родиться.[/QUOTE]

Святые слова, только может хоть раз государство понесло бы ответственность, например погасило долги за ЖКХ, за счет украденных вкладов и ваучеров. А как сечас прожить семье с доходом в 1500 грн, если за квартиру надо отдать 800.

18. рівнянин

Теплопостачальні організації Вінниці боргують ДК «Газ України» трохи більше 26 млн. грн. Борг населення за газ складає 36 млн. грн.

Населення Євпаторії за січень сплатило за тепло 49% необхідного. «За січень за воду населення сплатило на 90%, за електроенергію – 83%, оплата за газ перевищила 100%, а чомусь за тепло сплатили лише 49%»

Борг Дніпропетровщини за газ склав триста мільйонів гривень

Станом на 1 січня 2009 року підприємства теплової енергетики Рівненської області за спожитий газ за минулий рік заборгували перед ДК “Газ України” НАК “Нафтогаз України” близько 28 мільйонів гривень, крім того борг населення становить 14,3 мільйона гривень.

Сьогодні рівень оплати «Львівтеплоенерго» за спожитий природний газ становить 57%. Це доволі хороший показник, зважаючи на те, що середній рівень оплати за спожитий природний газ по Україні перед ДК «Газ України» становить 38%».

Внаслідок постійних недоплат жителів Донецька за опалення і гарячу воду, тепломережа з початку опалювального сезону накопичила борг перед газовою компанією в обсязі 122 млн. грн.

Степановичу! Це тільки маленька частина. А ви кажете справно!;)

А от здесь я с Вами согласен на все 100%!

19. Степаныч

Ну це як кажуть сплуталось грішне з праведним.:) Усі ці "недоплати" потрібно оцінювати з точки зору тарифної політики, бюджетних компенсацій різниці тарифів, якості послуг та інших чинників. Але ще раз зауважу: виконавча влада постійно підкреслює, що на житлово-комунальні потреби російський газ не використовується. Тому це зовсім інша тема.

20. рівнянин

Цікаво. А хто ж на 400 млн. долярів газ російський газ використав? Дубина у себе в каміні спалив? Про владу я вже писав. З ними Вам як спеціалісту видніше.:)Те що у влади рильце вже не в "пушку" а "щетині" відомо навіть немовлятам. Але якщо ми ще і самі себе будемо гробити... тоді я вже навіть не знаю чи можна нас назвати державою. Так.... територія...

а де твій аватар? :)