А у нас поки є газ, а у вас?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем zet, 11 лют 2008.

1. nata-k

nata-k Well-Known Member

Зрозуміло :)

• Подобається Подобається x 1
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Всі сторони зобов*язані виконувати умови договору якщо він є. А він існує(до 2011р) і це особиста справа Нафтогазу України вважати що умови погані. Скажить хто підписав такий договір? Хтось їх примусів? Як було у пісні: "Спитай свого Президента: "ЧОМУ?"
    Плакав. Уявив собі як я взамін місцевого відділу газової служби телефоную на Україну щоб поскаржитися на ЖКГ в газету "Голос України". Чому тоді вони телефонують на Україну? Чому відразу не звертатися до Польщі чи Германії чи навіть Америки? Ви нічого чудного у цьому не бачите?
    Навіщо гаряча війна там, де уряд сам знищує економіку, а через те населення своєї країни? Треба тільки зачекати... (жартую-с)
    Дуже цікаво... Я не знав, що зараз Україна отримує ТВЕЛи на таких цікавих умовах. Мабуть вас зацікавить:
    http://www.prime-tass.ru/news/show.asp?id=822232&ct=news
    http://www.gazprom.ru/articles/article4951.shtml

• Подобається Подобається x 3
  3. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

А я цирк на Шестер лайф дивився. І трохи КВК на Інтері. Коміків у нас хватає. Нама спеціалістів.:)

• Подобається Подобається x 2
  4. borkhes

Вірю, за вікнами - зима.
    Не вірю.

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Поляки готові платити за газ більше. Аби не російський
    17-01-2009 12:19

Більшість поляків готові оплачувати дорожчі рахунки за газ для того, аби зменшити залежність країни від поставок газу з Російської Федерації.

Як свідчить опитування GfK Polonia, проведеного на замовлення газети "Rzeczpospolitа", із 500 опитаних поляків 55% готові оплачувати дорожчий газ в той час, коли 41% воліють платити менші рахунки за газ з Росії та Центральної Азії.
    4% опитаних не мають власної точки зору на цю проблему.
    62% поляків бачать в залежності від поставок російського газу загрозу для суверенності Польщі проти 30%, які такої загрози не бачать.
    8% не мають чіткої позиції в цій справі.

• Подобається Подобається x 5
  6. Персі

Персі La mafia è immortale!

Я теж. Думала, що обмін люб'язностями Нємцова з Жириновським "валите из страны" залишиться неперевершеним зразком культури спілкування між політиками, але пан Кравчук із "нехай воно говорить" на адресу Симоненка переплюнув. :mocking:

• Подобається Подобається x 3
  7. Веда

Веда Well-Known Member

І не тільки поляки. По ТВ різні канали передавали аналогічну інформацію і з інших країн.

І я такий шедевр пропустила!!!!! ОбиднО...

Останнє редагування: 17 січ 2009
    • Подобається Подобається x 7
  8. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ага...

гляньте будь ласка во тут:

Droższy gaz byle nie z Rosji

9. borkhes

- це не теж саме що і

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

borkhes,
    я навів:
    - заголовок;
    - повний текст українською.
    Агатон навів діаграми з того самого джерела.

Ляпсуи є ?
    На мій погляд - є!
    "nie wiem" = "не знаю".
    А тут, бачите, українські підтасівники переклали як "не мають чіткої позиції в цій справі. "

11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Звідки такий висновок? Прем"єр-міністр України (не баба Параска, зауважте, а керівник ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ) заявила, що переговори, які практично вже завершувалися, були зірвані УКРАЇНОЮ. Версії відрізняються: Тимошенко звинувачує у зриві переговорів Бойка, Льовочкіна і Фірташа, а Бойко звинувачує Тимошенко. Але хоч круть-верть, хоч верть-круть, а переговори зірвані УКРАЇНОЮ. А "розв"язала газову війну Росія"!? Де логіка???
    Мабуть неуважно читали мої пости. Ніде і ніколи я не писав, що "Росія, точніше, російська політеліта, ні в чому не винна, вона чесна, пухнаста, дружня і порядна... ". Але справа навіть не в цьому. Справа в тому, що влада України не може вирішити проблему. Російська влада мене не цікавить, вона про свою країну дбає і нехай її оцінюють росіяни. Все інше - від лукавого.

12. Agaton

Agaton Well-Known Member

Передвчора GfK Polonia зробула ще одне опитування

1. наскільки більше ви згідні заплатити за газ, оскільки це могло б принести незалежність від газу з Росії
    - 84 % - не більше ніж 30%
    - 11 % - навіть до 50%

2. Що найкраще слід робити кабміну, щоб досягнути незалежність від російского газу
    - 38 % - інвестиції в атомні електростанції
    - 29 % - купувати дорожши газ від інших поставників
    - 26 % - Видобування більше вуглецю

деталі тут:
    Wolimy atom od gazu i węgla

13. Ома

Ома Дуже важлива персона

Чернобылец, читая Вас, так ихочется перейти на личности. Вы откуда пишете, если не секрет. Это я для себя, чтобы расставить точки над і. Не хотите, не отвечайте, конечно.

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Степанич, можете познайомитися зі статтею. Досить правдива. І написана на мужицький розум.

Російська казочка про білого газового бичка

Здається, рік Бика наклав потужний відбиток на дискурс верхівки російського політикуму і Газпрому (а це – одні й ті самі люди). Зокрема – царюючого прем’єр-міністра РФ Володимира Путіна. Протягом двох тижнів топ-спікери нашого північно-східного сусіда торочать і торочать безкінечну і набридливу казочку про білого газового бичка. Бичка українського походження, який, звісно, уперто не пропускає в Європу російський газ.

Чергова порція цього одноманітного, немов газоносна тундра Ямалу, російського фольклору прозвучала в інтерв`ю Путіна Першому каналу німецького телебачення "АРД".

Спробуємо змоделювати діалог, який міг би відбутися між ВВП (не плутати з внутрішнім валовим продуктом) і ЗГ (мається на увазі здоровий глузд).

http://www.unian.net/ukr/news/news-295204.html

15. borkhes

Шкода, я дуже погано розумію польську. :sad:
    Але я вірю, що в будь-якої країні завжди є ті, хто готов зробити щось погане своєму "ворогу", навіть ціною свого життя. Наприклад колись в Росії деякі радикали говорили про те, що не треба купувати грузинські чи українські товари. Але більшості населення ці розмови та принципи - як до дупи дверці. :pardon:
    ...ніхто з них не уявляє скільки грошей та часу треба щоб це зробити. :pardon:

Після цього можна не читати... все вже зрозуміло.
    Мабуть щось на bbc.co.uk пошукати? А?

Останнє редагування модератором: 17 січ 2009
  16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не хочете УНІАН читати? Ну то прочитайте ВВС. З рубрики огляд преси...

Диверсифікувати джерела постачання енергоносіїв закликає європейців і Washington Post. Автори видання також вважають, що активна інформаційна компанія довкола газового конфлікту з Україною, яку провадить Росія, виглядає дещо штучно:

“Зняті на камеру робочі зустрічі Путіна з Олексієм Міллером, головою правління державного газового концерна-монополіста Газпром, були зрежисовані недолуго і незграбно. В обох випадках Путін нещиро цікавився подробицями російсько-українського конфлікту, а Міллєр у відповідь змальовував український уряд злодійкуватим, брехливим і ненадійним. Невже мова дійсно йде про спосіб розв’язати суперечку довкола візантійської угоди про ціну на газ та плату за транзит. Ні, звичайно ж, це не входить до намірів Путіна. Його реальна мета – реалізація агресивної російської стратегії з використання свого енергетичного експорту, аби розколоти Європу і підірвати ситуацію у тих країнах, які Москва і надалі вважає своїми законними васалами, починаючи з України.

Дехто у Європі, без сумнівів, купиться на аргументи Путіна – подібно до того, як ці люди звинувачують Саакашвілі у тому, що російські війська все ще перебувають на території Грузії. Як і їх грузинські колеги, українські власті зовсім не позбавлені недоліків, і цим безжально користується Путін. Але реальний урок цього холодного тижня той самий, що вже неодноразово проходили європейські держави, але, переважно, ігнорували,” – пише Washington Post.

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Педро, не мучтеся...
    Читатиме лише www.boziya-rosa.su

18. borkhes

404 Невозможно отобразить страницу:dntknw:

19. Степаныч

Та "пуста" якась стаття. Навзаєм можете прочитати більш предметну: http://www.dt.ua/1000/1550/64407/
    Цитата:
    " Чиї директиви виконуватиме «Нафтогаз» на переговорах із «Газпромом»? Наскільки я розумію, делегація НАКу знову зібралася до Москви.

— Існує чіткий порядок. Якщо директиви надходять уряду від глави держави, то уряд нам їх ретранслює. Якщо уряд сам креатує директиви, то ми користуємося локальними директивами уряду. У цьому разі директиви однозначно видані президентом уряду, і уряд у нормальній процедурі нам їх транзитував.

— Коли ви очікуєте підписання контрактів із «Газпромом»? Чи станеться це вже наступного місяця, під Новий рік? Чи раніше, як того вимагав В.Ющенко?

— Ви сказали — наступного місяця, я підтверджую. Підпишемо в листопаді."

Ну і??? Підписали?

До речі, Ви читали Меморандум, який так часто згадується? Почитайте, він невеличкий: http://www.dt.ua/img/st_img/2008/718/718-memorandum.gif

20. Степаныч

Іще два посилання:
    http://www.dt.ua/1000/1550/64490/
    Цитата:
    "Коли все піде так, як написано в «Угоді про принципи довгострокового співробітництва в газовій сфері», текст якого має «Дзеркало тижня», то порочну практику підписання газових договорів із російським «Газпромом» напередодні або відразу після Нового року буде припинено. У пункті 3.3 зазначеної угоди йдеться: «Сторони до 1 листопада 2008 року підпишуть довгостроковий контракт щодо транзиту газу через територію України. Розмір транзитної ставки в довгостроковому контракті визначається сторонами на рівні 2008 року і корелюватиметься зі знижувальним коефіцієнтом на ціну 6,4 млрд. кубометрів природного газу, необхідного для функціонування газотранспортної системи «Нафтогазу»".

І текст Угоди про довгострокове співробітництво: http://www.zn.ua/img/st_img/2008/718/718-sogl.gif

Звідси питання: хто ж створив проблему?

а де твій аватар? :)