А у нас поки є газ, а у вас?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем zet, 11 лют 2008.

1. Городецький

Городецький Well-Known Member

Відповідь: А у нас поки є газ, а у вас?

Комерсант не таке видання. Що не гаспромівське, то точно. Кажуть його тримає сам БАБ.

2. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

МАНИЛОВЩИНА!!!!:ireful1: :ireful1: :ireful1:
    И что???Какой процент домов в Европе перешли на тепловые насосы???:cowboy:
    Уж на что ,Австралия богатая страна.А почему то свою урановую руду отправляет в Россию на переработку!!!
    Не порите фигни,самое дешевое сделать буржуйку и греться!!!:cowboy:

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Скупий платить двічі...

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Там тепліше, гольфстрим.;) А повчити економити можуть.
    Друг бував у Парижі, там взагалі немає централізованого опалення, і нічо, не замерзають француз з француженками:). Лише у Росії було підмерзли під Бородіно.:D

• Подобається Подобається x 1
  5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Бо не взяли француженок з собою...

6. Читатель_Обкома

Ну если бабла не меряно... и готовы ждать 25 лет срока окупаемости...
    Флаг Вам в руки - :naci:

7. Danilo

Danilo Well-Known Member

А не підкажете, через скільки років закінчиться газ? Не тільки у Московії, а на планеті? Може все ж таки має сенс? Потепління клімату, кажуть вчені, циклічне, тобто зараз теплішає, потім знов підморозить...

8. smeet

smeet просто спілкуюсь

А буржуйка буде горіти від сирості.Взагалі то можна в медвежі шкури закутатися,кажуть помагає.

Окупаемость прийде раніше ніж ви думаєте.Я тоже боявся переходити на електрику,перйшов і не шкодую.А тепер плюю на газ і на Газпром разом з РОСУКРЕНЕРГО І УКРГАЗЕНЕРГО.

Бачите як ми говоримо.Немає грошей будемо чекати.Я проти того щоб чекати блага з небес,чи від когось.Та не треба чекати.Я б на місці президента визвав до себе науку,дав їм завдання і назначив державну премію тому хто б в короткі строки зробив винахід який би зробив революцію в системах опалення,та й взагалі у всій енергетичній сфері.Чи чули ви щось подібне?Тепер президенти платять тим хто піднімає їхній політичний рейтинг,а не піднімає добробут народу.А за проблеми енергозбереження забули взагалі,бо їм це не болить,вони мають чим платити навіть коли газ буте по 1000дол за 1000кубів.Я один раз мав довгу бесіду з одним дуже видатним політиком,якого майже кожен день показують по ТБ,і який являється депутатом багатьох скликань.Так от він такий був далекий від цих всіх питань про ціни на енергоресурси,що мені аж страшно стало.Я людина далека від економіки і енергетики,набагато більше розбирався в питаннях енергозбереження,ніж він.Єдине що він мені сказав,це те що я без нього знав,що в газі,який би він дорогий не був заінтересовані дуже великі люди,які на цьому заробляють статки.І ніколи вони не будуть пробивати енергозберігаючі технології,бо особисто їм це не в и г і д н о.А люди?А що їм до людей?

• Подобається Подобається x 2
  9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Є ідея! Може Читатель зробить потрібні розрахунки.
    Якось я прочитав, що коли прогнозують погоду (чи навіть кліматичні показники Землі) на рік-два, то, серед сотень різних факторів, враховують динаміку поголів"я вівець на всій планеті.
    Як же впливають вівці на клімат ?
    Виявляється, кількістю випуканого метану ! Концентрація метану впливає на тепличний ефект в більшій мірі, ніж викиди природного газу в атмосферу.

За кульман, фахівці !
    Слава Вівці !

• Подобається Подобається x 2
  10. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Поддержу Читателя. Вопрос "маленького свечного заводика" по производству ТВЭЛов, уж сам по себе не такой маленький. Речь ведь не только о ТВЭЛах, а с обогащения урана аж до захоронения, в том числе отходов производства. Ну там еще мелочи циркониевого производства, Ну и так далее. Т.е. о замкнутом цикле. Идея на Украине не новая, ее обсуждали еще в 90-х.
    И речь не только об окупаемости, а где деньги взять, а если занять, то как вернуть.
    Ну и еще мелочи. А где фахивцов найти ? А институты ?

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я не вірю,що в Україні немає потрібних фахівців.І не вірю,що немає грошей.Якщо порахувати гроші,які ми кожен рік спалюємо і тепло котре ми випускаємо в атмосферу,то вже можна було п"ять заводів купити разом з спеціалістами,і з трьома новими атомними електростанціями.
    Ще років п"ять назад,в мене була одна думка:Українському народові значно легше і дешевше було найняти 1000 японських менеджерів,дати їм строк скажімо років 10,і завдання-побудувати в Україні нормальне суспільство з ринковою економікою.Ну напевне ше потрібно було б коло кожної держустанови поставити по БТРу,з кулеметом,щоб ні одну собаку з хабарем не пустив до чиновників.І ми б вже забули про теперішні проблеми.І обійшлося б все набагато дешевше,ніж те що вкрали наші доморощені.

12. Читатель_Обкома

Интересно..как это можно построить рыночную экономику,не наворовавши на первичный капитал???:cowboy:

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

В принципі так.Але це дуже довгий етап рорзвитку."Нувориші"вміють красти,але не знають азів ринкової економіки,яка на Заході крокує семимильними кроками.Я,спілкуючись з деякими бізнесменами(місцевого розливу) побачив те,від чого волосся дибом,вони не в курсі що таке маркетинг,менеджмент,як робити SWOT-аналіз,і взагалі що це таке.Це при тому,що доходи в них непогані.Але вони ще не можуть зрозуміти що бізнес має свої закони,і потрібно вчитись.Молодих і вчених брати не хочуть,бо не довіряють,довіряють бізнес своїм дітям,не завжди розумним і працьовитим,і получиться що через певний час пройде перерозприділення капіталу,тобто прийдуть специ і розтрощать весь цей мілкий бізнес,і буде другий етап перерозприділення капіталу.Ось так ми бачимо у всій красі корпоративний капіталізм-самий гірший вид капіталізму з тих які існували в світі.А зараз іде хапання того що не хапнули з самого початку.І знову хапають не ті котрі вміють працювати,а ті хто сидить в райдержадміністраціях і районних радах,хапають все під чисту,і це все з метою перепродажу бо самі вряд чи зможуть розпорядитися тим що мають.Вони використовують свої можливості.І знову має пройти певний час,між тим,коли хапнули і тим коли його перекупить ефективний власник.Тобто толку від цього ні мені ні всьому народу не буде,хіба що в далекому майбутньому..Так що ми будемо проходити всі етапи розвитку капіталізму в реальному часі-один до одного.Тобто більш менш нормальне життя наступить через 40-50 років і не раніше.А я не хочу чекати.За те я хвалю тих людей хто був розумний і втік чи в США,чи куди небудь іще.Ті прискорили собі прихід нормального життя.А ми ще довго будемо соплі підтягувати.За те я кажу,що мені все одно хто приватизує завод,японець,китаєць,американець чи француз-мене цікавить швидкий результат.А ми піддавшись під ура-патріотизм апплодуємо нашим "нуворишам"які нічого толкового не зроблять бо не вміють,бо не вчилися бізнесу,вони вчилися красти,улещувати,давати хабарі,лизати окремі місця на тілі влади.А народ терпить бо нерішучий,бо не знає що в такій ситуації треба робити.Кажуть кожен народ заслуговує ту владу яку має.Невже німці,французи,англійці,американці кращі ніж ми.Чи більш роботящі?Напевне більш революційні.Тому і краще живуть,бо влада їх більше боїться,і не плює їм в лице бо може заробити стусана в груди.І...........піти в небуття.

14. Читатель_Обкома

просто ихний бизнес не дорос до соответствующего уровня.Вот им и не треба всех этих фиглей-миглей!
    Вы мягко говоря (в гіршому випадку) помиляетесь...я своему сыну бизнес не передам!И мои знакомые тоже.
    А кто покупает то?Тот у кого есть голова на плечах и бабки!Нет дураков щас...купить ради купли!
    Будет!Не боитесь будет!Будут налоги,будут новые рабочие места.
    Уже сегодня хорошего специалиста днем с огнем не найдешь!
    А не ждите!Работайте,зарабатывайте!Кто мешает?
    Вы знаете что...лет двадцать назад один "русский немец" сваливший в ФРГ,сказал мне "Мильон заработать легко!Удержать трудно!"
    Так и щас у нас!Конкуренция вещь серьезная!

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви помиляєтесь,я говорив що вони Хапають а не купляють.Щоб купувати потрібно мати гроші.А вони хапають з наголосом на першому складі в цьому слові.Використовують свою владу щоб за безцінь забрати те що має ціну.Тепер наприклад хапають землю в лісах,в містах,заводи які стоять пусткою.І що ви думаєте після набування статусу власника,зразу ж на тих об"єктах відбуваютьсяекономічні дива.Нічого подібного.Як стояло так і стоїть,просто воно тепер не нічийне,а ЙОГО і він чекає коли прийде той хто дійсно хоче і може з тим об"єктом щось зробити і заплатить за нього в сто раз більше бо виходу в них не буде.У нас наприклад майже кожен працівник райдержадміністрації має свій бізнес.Ща й як навчилися,без конкурсу беруть в центрі міста в ФКМ в аренду приміщення,по мінімальній ціні,роблять там косметичний ремонт,здають його в аренду комерційним структурам,яким нікуди діватися,і вони платять втридорога і працюють.Питан6ня,чи не взяли б в аренду в ФКМ ці комерційні структури,це саме приміщення,і платили б за аренду так як вони платять чиновнику.Получається,що ці чиновники залізають в карман державі.
    Я не помиляюсь а говорю те що знаю,яніколи нічого не придумовую,а говорю тільки про те що бачив.
    Буде але років так через 25-30.Того що ті котрі користуючись владою відкушують найкращі шматки пирога,не знають нічого кращого як продати,бо в бізнесі більшість з них тупі.Такі речі взагалі то мала б регулювати держава.Повинен бути податок на нерухомість і на заводи і на землю такий щоб ті об"єкти не могли б простоювати.Якщо б за місяць простою власник заплатив би такі гроші щоб втратив все,тоді б він швидко розпродав все,і нарешті ті об"єкти дістали бефективного власника.Ви розумієте реформи могли б пройти набагато швидше.Знаю один завод який раніше мав значення всесоюзного.Його акціонували.Багато людей мають його акції.Але контрольний пакет купили київляни.І що ви думаєте він працює?Нічого подібного.Станки розпродали,цехи розвалюються,і власники потиху продають все що можна продати,і не переймаються,щоб щось там робити.І нікому до цього діла немає.А завод в центрі міста займає до 2га території.І далі буде займати.А якби йоиу дали податок за землю такий щоб йому й місяця не вигідно було стояти,то він вже 10 раз би поміняв власника і накінець би прийшов вже такий власник який би запрацював.Чи я помиляюсь?
    Я не чекаю,я працюю,але мої заробітки залежать від благополуччя людей.В місті крім тооргівлі ніякої роботи немає,отож у людей немає грошей,відповідно мої прибутки невеликі,бо я надаю послуги людям.Якби не Закордон то не було б і того.Піднімати ціни за послуги якось совість не позволяє,хоча коли бачу як піднімають ціни окремі організації на свої послуги не дивлячись на совість(папірець-техумови підключення до електромережі500грн+2500 за підключення і т.д.)Ціни на послуги чиновників страшні.Своє діло відкрити без драконівських кредитів практично неможливо.Дуже багато кровососів на того підприємця,які беруть страшні гроші практично ні за що,ЗА ПАПІРЦІ.Я чув унікальну ціну,в Полтаві в міській раді за справку,щоб перевести квартиру з житлофонду в нежитлофонд запросили до 3тисячі доларів.А санепідемстанція,а пожарна а ДАІ.Вимоги покруче європейських,яких немає і близько у відповідніх державних установах.

16. Сталкер

Сталкер Well-Known Member

Мне кажется, что власти России и Украины не совсем понимают, что газовый кризис ударит по простым людям, которые к политике отношения не имеют. Ни в коем случае нельзя на этом спекулировать!

17. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я не думаю, що влада України чи росії прислухається до чиїхось думок...

18. Читатель_Обкома

Ударит,да еще как ударит!А Вы что же хотели?Что бы и в ВТО ,и в ЕС ,и в НАТО,.все тихо мирно,гладенько,без экономических потрясений??Не выйдет-с!За все будет расплачиваться народ!:cowboy:

19. coolzak

coolzak Well-Known Member

для прикладу як влада стимулює енергоощадливість в Канаді
    -замовляєш енергоаудит який дає рекомендації по ізоляції та нових більш ощадливих технологіях -рекомендації можуть бути-додати ізоляції.поміняти котел вікна поставити унітаз що бере менше води. і тд
    потім робиш що рекомендували і держава повертає до половини навіть від вкладених грошей
    якщо я поставлю сонячні панелі то надлишок енергії куплять по 50 центів за кіловат при чому нормально мені коштує кіловат 6-7 центів

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Супер,я б хотів дочекатися такого в Україні.Кажуть що десь була програма теплий дім.Я беру кредит в банку,мені за ці гроші роблять все,що потрібно для енергозбереження,я потім віддаю кредит,а держава лише оплачує банківські відсотки,тобто кредит безвідсотковий.Хотя би так зробили.

а де твій аватар? :)