Тут мається на увазі договір Івченка (при Єханурові)в 2006 про розділення ціни газу і ціни на транспортування і введення в постачання газу на Україну РУЕ. Тоді це рішення лобіював Ющенко. Чому? Не знаю. Хоч припущення є. Рішення було взагалі дебільне, але приносило комусь зиск. Якщо знайдемо кому, весь пасьянс з газовою війною складеться і буде все видно як на долоні.
карта - то як "стилізоване зображення контуру кобіти" - ніц немає спільного ні з анатомією, ні з мистецтвом. Є маса додаткових деталей - але навіть на карті видно, що то було щось виду "поїзд Львів-москва через Одесу"
А я зовсім не розумію, для чого Європа не купляє газу на україно-російському кордоні. Хай ще вони помастять собі голову як вести бізнес з кримінальними ліліпутами.
Потому что Россия тогда автоматически превращается в Туркмению, например. А главным газовым трейдером становится Украина. Чувствуете разницу?
Незаконний відбір газу Україною без наявності контракту став офіційним приводом. А "чому", то може ніколи і не взнаємо.
Из статьи начала 2007года о нехватке газа в России: Едва ли Владимир Владимирович позабыл содержание доклада, который российские правительственные аналитики подготовили для него в ноябре прошлого года. А между тем, по словам г-на Гончара, в нём был сделан прогноз о том, что, начиная с 2007 г., в России будет наблюдаться дефицит газа. И составит он 4,2 млрд. кубометров. Через год дефицит удвоится, к 2010 г. достигнет 27,7 млрд. кубометров, а к 2015 г. составит уже 46,6 млрд. 23 ноября 2006 г. на заседании правительства РФ премьер-министр Михаил Фрадков отметил, что проблема дефицита энергоресурсов имеет «комплексный характер на длительную перспективу».
Хі! І тоді Європі до дупи будь-які "потоки". Легше побудувати газопроводи по території України. В консорціумі з Україною.І труби виготовлені в Україні пригодяться. А до цього йде. Саме головне, щоб Росія раніше цього не зрозуміла.
Як би розуміли, то могли б прогнозувати наслідки. Почитайте мої дописи раніше. Я приблизно за добу а то й більше з гумором розповідав що буде...виявилось не гумор
1. Зараз у мене немає часу шукати в Інтернеті, але чомусь мені дуже цікаво про які станції говорили у минулих роках під час «серіалу», чомусь здається, що ніхто нічого не змінював. 2. ГОСТи? Ви про що? Мабуть ви мали на увазі СНіПи? Ви хочете сказати, що все стало зіпсуватися після початку газової кризи??? ГТС – це складна інженерна споруда яка працює стосовно з законами газодинаміки. Потрібні деталі. Діаметри труб, технічні характеристики. У нас таких деталей немає, з цього можна зробити висновок, що дивитись на карту –це порожня втрата часу. На вашому місці я би не порівнював Ітеру та РУЕ. Ітера – це мабуть не дуже велика, але газова компанія зі своїми родовищами. Дивитись тут: itera.ru 1. Так. Це ж труба. 2. Цього вам ніхто не скаже. Не. Він мусив залишитись у ГТС, цей газ має назву (російською) «объём заполнения системы» і він там завжди є, коли труба працює. Україна ж тільки крани закрутила, так? Тобто газ, який був в системі мусив там залишитися. Якщо його там немає, то це визначає, що його вкрали. Куди подівся газ, який мусив залишитись в трубах коли завернули крани?
Не зовсім так. Росія закрутила кран не зразу, а поступово. Тиск зменшувався напротязі певного часу, поки труби не спорожніли, а кран на кордоні Європа-Україна ніхто нічого не скручував.