Не згоден. Ця криза «спровокована» Газпромом якому треба переконати ЄС у необхідності додаткових шляхів постачання газу в Європу та який зацікавлений у тому, щоб знизити плату за транзит газу чи навіть придбати ГТС яка залишилась на теренах України з радянських часів. Але по перше треба зазначити, що то, що можна побачити сьогодні – це звичайна справа у бізнесі, коли одне підприємство прагне вигнати зі ринку інше або одержати кращі умови використовуючи помилки сусіда. Якщо б Україна вчасно платила за отриманий газ, спочатку читала б договори на транзит газу, а потім вже б їх підписувала, заздалегідь містила б договори на поставки газу у наступному році, то нічого б не було сьогодні, але Україна сьогодні має таких діячів, які платять в останній день року (хіба на Україні теж платять комунальні платежі ввечері 31го грудня?) та намагаються переконати всіх, що гроші вже зараховані на рахунок Газпрому у час, коли всі банки вже завершили свою роботу, хочуть отримати газ у часи, коли немає контракту на його постачання та багато інших питань стосовно ціни на газ, умов транзиту та багато чого ще. Все, що робить Газпром – вчасно використовує помилки Нафтогаза та уряду України.
Починати - починали, про це і написала. Між іншим, іноземці приїзджають і дивуються, які наші люди придумують енергозберігаючі рацухи. І по певних підприємствах інформація абсолютно відкрита скільки вгаратано було у нові енергозберігаючі лінії доларів. Не тре говорити - ой які підприємці тупі-здирники - то все вони винні. Я говорю про те, що корінь в іншому. Якби у ЖКГ, чи в бізнесі влада хоч передбачала РОЗВИТОК, то свою роботу не будувала б на тому, щоб втримати 20 копійок на продуктові і тим електорат на рік задобрити, а думала б як побудувати життєздатне ЖКГ, с/г, виробництво, економіку зрештою. А наш нарід купляється, як це не сумно, на один день на зниження ціни на щось, тішиться, що якогось виробника вжарили, не вникаючи ні на мить в те, що після завтра ми переплатимо за застаріле не економне виробництво у всіх галузях... Ніхто не просить дотацій. Річ же в іншому - виробнику не дають просто заробити на нове обладнання, бо він має працювати на 5 відсотках рентабельності (благо контролюючих-тероризуючих органів не бракує) і всі постанови-накази на те спрямовані - короткозоро не думаючи, що завтра галузь-країна завалиться з застарілою промбазою. А на інвесторів як Ви мабуть розумієте в нашу економіку, з такою політичною ситуацією нам більше розраховувати не приходиться.
Степановичу! Я згідний і не згідний з Вами. "ЧОМУ?" більш питання риторичне. Взагалі винна Україна. Ні-ні не в теперішньому конфлікті а в передісторії його. Україна на протязі своєї новітньої (і не тільки) історії так хотіла догодити усім, то Росії то США то Польші то Гондурасу, що нас сприймають у світі як щось беззубе, безхребетне. Ми до цього привчили світ. І ось в України прорізались молочні (поки що) зубки...і всі в ступорі...і Росія і ЄС. Рісії і ЄС вигідна безхребетна і беззуба Україна. А нам зубки потрібно вирощувати. А на перший раз зберегти хоча б молочні, щоб не повибивали....
Скажіть мені будь ласка, які зубки є заразу країни яка має величезні борги та уряд який тільки за крісла воює? Ви про що зараз? Про ставлення України до "газового питання"?
Ви самі собі протирічите, пишучи далі: Повірте, ці "діячі" люди розумні і досвідчені і прекрасно розуміли до чого їх діяння приведуть. От у цьому я і вбачаю провокацію.
Рівнянинє, я ось тут трошки себе процитую: Ви вважаєте що це - ЗУБИ??? Степаничу, мабуть ця "криза" також вигідна для когось на Україні. Наприклад перше питання у мене: "Де були гроші до 31.12.2008?" Але 100% у неї також Газпром зацікавлен.
Цілком згоден. От тільки видається мені, що ми не "свої зубки вирощуємо" (що, безумовно, потрібно робити), а своїми щелепами гриземся з Росією за інтереси інших країн, які гризтися вважають нижче свого достоїнства.
Степаничу, це Ви себе на увазі мали? Що гризетися за інтереси Росії зі своєю власною державою ( якщо Ви Україну вважаєте власною державою)?
У чому зацікавлений Газпром? Веда давала посилання на цікавий матеріал, з якого виходить, що у цьому конфлікті економічно однозначно прогрАє Росія, тобто Газпром. Наведу свій допис:
Блін! У мене в квартирі +24! Відкриті кватирки. У домі ні в кого температури нижчої за + 18 нема. І у знайомих, які підключені до центрального опалення теж не холодно. Інше у приватному секторі...там сам собі господар. 75% облгазів контролюється РУЕ (хоя до цьго часу я не розумію, який дурень взагалі придумав приватизацію стратегічних об'єктів таких як обленерго, облгаз і т.д.). Про це заявив сам Фірташ. Держава дає газ. А як його розподіляють на місцевому рівні це вже питання до місцевої влади. А те що потерпають східні регіони України, вибачте, подивіться схему їх газопостачання..
Ха-ха-ха, узники совести подтягиваются снимая карму. Оля, скажите, а вы как и ривнянин считаете, что устраивание цирка с заключением договоров и деланье заложниками своих граждан - это тоже самое, что иметь зубы? Ну страсть как интересно узнать, что ж вам не понравилось в моём замечании относительно зубов!
Тобто ви не думаєте, що криза - це ще один додатковий аргумент до будівництва газопроводів, таких як Nord Stream?
Ні, потрібно було підписати договір про закупку газу по 1000$, з безкоштовним транзитом і віддати ГТС України Росії в безстрокову оренду з символічною ціною в 1 $ в рік. І зараз я від Вас би чув : "молчи хохол когда с тобой барин разговаривает..". Про політику України. Мені багато чого не подобається як у внутрішній так і зовнішній політиці НАШОЇ ВЛАДИ. Повторюю НАШОЇ. І я як громадянин своєї країни маю право висловлювати своє вдоволення чи невдоволення нею, як і обов'язок нести відповідальнісь за неї так, як і я (як і будь який громадянин України)в певній мірі причетний до всьго що діється у нас у владних структурах.
Аргумент, звісно. Але такою ціною? Достатньо того, що наша "труба" без належного догляду через кілька років стане непридатною до експлуатації. Тай питання ніби-то вже вирішене. Навіщо додаткові аргументи?
Мені нє понравілось ось це: Не знаю, яка там зараза, але раз ще до Москви нє дайшло, що Україна борги заплатила ( про що не раз вже товклося), то німа чяво нравітса. Однозначно, що тільки мінус твердолобим ставити. Бачите, подіяло! Хоч в такий спосіб дійде!
А у мене така думка, що Україна і РФ домовилися влаштувати конфлікт для того щоб трохи опустити ЄС, а то дуже вже Європа добре живе в умовах кризи, ну просто непристойно добре.