А у нас поки є газ, а у вас?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем zet, 11 лют 2008.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Не згоден. Ця криза «спровокована» Газпромом якому треба переконати ЄС у необхідності додаткових шляхів постачання газу в Європу та який зацікавлений у тому, щоб знизити плату за транзит газу чи навіть придбати ГТС яка залишилась на теренах України з радянських часів. Але по перше треба зазначити, що то, що можна побачити сьогодні – це звичайна справа у бізнесі, коли одне підприємство прагне вигнати зі ринку інше або одержати кращі умови використовуючи помилки сусіда. Якщо б Україна вчасно платила за отриманий газ, спочатку читала б договори на транзит газу, а потім вже б їх підписувала, заздалегідь містила б договори на поставки газу у наступному році, то нічого б не було сьогодні, але Україна сьогодні має таких діячів, які платять в останній день року (хіба на Україні теж платять комунальні платежі ввечері 31го грудня?) та намагаються переконати всіх, що гроші вже зараховані на рахунок Газпрому у час, коли всі банки вже завершили свою роботу, хочуть отримати газ у часи, коли немає контракту на його постачання та багато інших питань стосовно ціни на газ, умов транзиту та багато чого ще. Все, що робить Газпром – вчасно використовує помилки Нафтогаза та уряду України.

• Подобається Подобається x 4
  2. bora

bora Well-Known Member

Починати - починали, про це і написала. Між іншим, іноземці приїзджають і дивуються, які наші люди придумують енергозберігаючі рацухи. І по певних підприємствах інформація абсолютно відкрита скільки вгаратано було у нові енергозберігаючі лінії доларів. Не тре говорити - ой які підприємці тупі-здирники - то все вони винні. Я говорю про те, що корінь в іншому. Якби у ЖКГ, чи в бізнесі влада хоч передбачала РОЗВИТОК, то свою роботу не будувала б на тому, щоб втримати 20 копійок на продуктові і тим електорат на рік задобрити, а думала б як побудувати життєздатне ЖКГ, с/г, виробництво, економіку зрештою. А наш нарід купляється, як це не сумно, на один день на зниження ціни на щось, тішиться, що якогось виробника вжарили, не вникаючи ні на мить в те, що після завтра ми переплатимо за застаріле не економне виробництво у всіх галузях... Ніхто не просить дотацій. Річ же в іншому - виробнику не дають просто заробити на нове обладнання, бо він має працювати на 5 відсотках рентабельності (благо контролюючих-тероризуючих органів не бракує) і всі постанови-накази на те спрямовані - короткозоро не думаючи, що завтра галузь-країна завалиться з застарілою промбазою.
    А на інвесторів як Ви мабуть розумієте в нашу економіку, з такою політичною ситуацією нам більше розраховувати не приходиться.

Останнє редагування: 12 січ 2009
    • Подобається Подобається x 1
  3. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Степановичу! Я згідний і не згідний з Вами. "ЧОМУ?" більш питання риторичне. Взагалі винна Україна. Ні-ні не в теперішньому конфлікті а в передісторії його. Україна на протязі своєї новітньої (і не тільки) історії так хотіла догодити усім, то Росії то США то Польші то Гондурасу, що нас сприймають у світі як щось беззубе, безхребетне. Ми до цього привчили світ. І ось в України прорізались молочні (поки що) зубки...і всі в ступорі...і Росія і ЄС. Рісії і ЄС вигідна безхребетна і беззуба Україна. А нам зубки потрібно вирощувати. А на перший раз зберегти хоча б молочні, щоб не повибивали....

• Подобається Подобається x 7
  4. borkhes

Скажіть мені будь ласка, які зубки є заразу країни яка має величезні борги та уряд який тільки за крісла воює? Ви про що зараз? Про ставлення України до "газового питання"?

5. рівнянин

Ви самі відповіли на своє питання. Ви ж самі в шоці, що Україна прийняла таку позицію.:)

6. borkhes

Я? В шоці? Так, я дійсно в шоці, тому що у моїх друзів у квартирі +13.

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ви самі собі протирічите, пишучи далі:
    Повірте, ці "діячі" люди розумні і досвідчені і прекрасно розуміли до чого їх діяння приведуть. От у цьому я і вбачаю провокацію.

• Подобається Подобається x 2
  8. borkhes

Рівнянинє, я ось тут трошки себе процитую:
    Ви вважаєте що це - ЗУБИ???

Степаничу, мабуть ця "криза" також вигідна для когось на Україні. Наприклад перше питання у мене: "Де були гроші до 31.12.2008?"
    Але 100% у неї також Газпром зацікавлен.

9. Степаныч

Цілком згоден. От тільки видається мені, що ми не "свої зубки вирощуємо" (що, безумовно, потрібно робити), а своїми щелепами гриземся з Росією за інтереси інших країн, які гризтися вважають нижче свого достоїнства.

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Степаничу, це Ви себе на увазі мали? Що гризетися за інтереси Росії зі своєю власною державою ( якщо Ви Україну вважаєте власною державою)? ;)

11. Степаныч

У чому зацікавлений Газпром? Веда давала посилання на цікавий матеріал, з якого виходить, що у цьому конфлікті економічно однозначно прогрАє Росія, тобто Газпром. Наведу свій допис:

12. Степаныч

Упссс... Звідки такий висновок???о_О

13. рівнянин

Блін! У мене в квартирі +24! Відкриті кватирки. У домі ні в кого температури нижчої за + 18 нема. І у знайомих, які підключені до центрального опалення теж не холодно. Інше у приватному секторі...там сам собі господар. 75% облгазів контролюється РУЕ (хоя до цьго часу я не розумію, який дурень взагалі придумав приватизацію стратегічних об'єктів таких як обленерго, облгаз і т.д.). Про це заявив сам Фірташ. Держава дає газ. А як його розподіляють на місцевому рівні це вже питання до місцевої влади. А те що потерпають східні регіони України, вибачте, подивіться схему їх газопостачання..

14. borkhes

Ха-ха-ха, узники совести подтягиваются снимая карму. Оля, скажите, а вы как и ривнянин считаете, что устраивание цирка с заключением договоров и деланье заложниками своих граждан - это тоже самое, что иметь зубы? Ну страсть как интересно узнать, что ж вам не понравилось в моём замечании относительно зубов!

15. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

В нас +24, горяча вода є.

16. borkhes

Тобто ви не думаєте, що криза - це ще один додатковий аргумент до будівництва газопроводів, таких як Nord Stream?

17. рівнянин

Ні, потрібно було підписати договір про закупку газу по 1000$, з безкоштовним транзитом і віддати ГТС України Росії в безстрокову оренду з символічною ціною в 1 $ в рік. І зараз я від Вас би чув : "молчи хохол когда с тобой барин разговаривает..".
    Про політику України. Мені багато чого не подобається як у внутрішній так і зовнішній політиці НАШОЇ ВЛАДИ. Повторюю НАШОЇ. І я як громадянин своєї країни маю право висловлювати своє вдоволення чи невдоволення нею, як і обов'язок нести відповідальнісь за неї так, як і я (як і будь який громадянин України)в певній мірі причетний до всьго що діється у нас у владних структурах.

• Подобається Подобається x 6
  18. Степаныч

Аргумент, звісно. Але такою ціною? Достатньо того, що наша "труба" без належного догляду через кілька років стане непридатною до експлуатації. Тай питання ніби-то вже вирішене. Навіщо додаткові аргументи?

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Мені нє понравілось ось це:

Не знаю, яка там зараза, але раз ще до Москви нє дайшло, що Україна борги заплатила ( про що не раз вже товклося), то німа чяво нравітса. Однозначно, що тільки мінус твердолобим ставити. Бачите, подіяло! Хоч в такий спосіб дійде!:crazy:

20. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

А у мене така думка, що Україна і РФ домовилися влаштувати конфлікт для того щоб трохи опустити ЄС, а то дуже вже Європа добре живе в умовах кризи, ну просто непристойно добре.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)