В нас заробити хочуть все і одразу, менталітет такий. От сусід має магазин дитячого одягу на Південному, говоримо за націнки, я кажу, що нормально, коли націнка до 30 відсотків до рекомендованої ціни, а він мені: -Та хоча б 100, 45 то мало. Кажу що він ж має сто відсотків знижку в виробника до 40 відсотків, і разом це вже великий заробіток, у відповідь: -Як би всі так працювали, то ніхто б собі на нову машину і не заробив... за рік!!!
Зважаючи за яким курсом перерахували,адже зараз він "плаваючий",як і ціни,тому з одного боку все чесно,а з другого...шо поробиш,коли гривня така "гнила".ІМХО
От ще один цікавий прояв кризи ... Знайома робить невеличкий ремонт, думається, що мало б бути дешевше, дала оголошення багато хто з бажаючих попрацювати дзвонив, ніби всі готові робити, але чомусь ніхто в умовах кризи не захотів знизити ціну на роботу (не матеріали) у доларах, або зафіксувати у гривні на докризовому рівні .... виходить влітку певний об"ємо робіт коштував 500 доларів-2500грн. і зараз, коли немає роботи і не сезон також 500 доларів, тільки вже 4000 грн. ....
То просто смішно.. Я ще розумію матеріали, вони імортні і тому ціна на все це діло зросла, але те щот долар підріс не означає що майстру стало важче класти плитку і підлогу, малювати стіни і мішати розчин. то просто сліпа привязаність до долара і як вище сказали бажання заробити все і зараз. Націнки стовідсоткові то за таке треба садити. бо такі речі нікому вигодини не несуть, самі подумайте власник магазинчику наймає продався за 1000 гривень а сам собі заробляє на машину.. за рік. податків з того всього не платить і так бо на єдиному податку пару гривень сплачує от і куда діваються наші гроші? їдуть закордон, оплативши величезний імпорт.
все це дуже відносно і як завжди у медалі є дві сторони... ... важче не стало, але йому за ці гроші потрібно платити за ту ж оренду (наприклад), хорчі, одяг, які вже встигли підскочити в ціні, і т.д. все це накручування цін з глобальної точки зору -- агонія, з локальної -- хтось когось звичайно "нажухає". вся ця ситуація - це намагання тимчасово виправити наслідки. суть проблеми - забута.. Сподобався приклад Азарова, щодо бюджету: типу тим чим займається уряд - це наповнення відрами з водою басейну, який протікає, замість того щоб спочатку залатати діри...
Та чому не встиг, на рахунок майстрів і ремонту відчув у повному обсязі на собі. бо починав ремонт до скачка долара а закінчував після нього Відчулися такі речі як скачок цін на Залишки у відповідності до долара. Була банка лаку 300 гривень підріс долар стала 450 (причому ніхто новий лак не завозив.) Ціна Майстрів. клав майстер по 10 $ та і дальше кладе по 10 тільки якщо літом ціна такого метра квадратного було 50 гривень то після скачка це вже обходилося 80. і ще просить саме доларами розраховуватися за що пеерплачуєш ще гривню на доларі за драконівську комісію тих обмінників. чи було ще щось? треба пригадати.
Це Вам сказали що по крусу 6 дублянку Маркетинговий хід. Насправді ніколи продавець в убуток продавати не буде Замість 300 доларів по 8 Вам напевно порахували 400 доларів по 6
Так звичайно - матеріали подорожчали шалено, а робота - 10 доларів з метр.... Скільки якісно можно покласти 1 майстер метрів у ванній? 1-2 не більше. Це не багато.
Розумієте є МЕЖА. Просто раніше багато майстрів клали плитку по 20-30 долларів за метр. Так вони зараз кладуть по 15. А той хто клав по 10 той і буде класти по 10. Тому що його телефон як талісман люди пережають один до одного і якщо він якісно робить то закази у ног розписані на півроку наперед. Так само у моїй сфері діяльності: хто надавав найдорожчі послуги переходить у сегмент дешевших, тому що на дороге немає попиту Тому багато послуг перераховано по курсу 6,7 За винятком самих необхідни. Все дуже просто поки є попит цін у долорах знижуваться не будуть.
Хмм... видать ремотик вы давненько не делали. В ванне кстати обычно плитку не только на пол кладут, но и на стены. И в большинстве случаеа от пола к самому понимаете потолку.
у випадку, що я описував дзвонили ті, що готові були вже приступити до роботи, але хотіли лише доляри, або гривні по курсу продажу канторами суть в тому, що той хто клав по 10 як правило потім йшов їх міняв майже всі отримував 45-50 гривень/10 дол. і витрачав на потреби сім"ї, інше, тобто по суті йому ті долари не потрібні, просто було зручно/прийнято ціни вказувати у доларах, а по суті сума 50 грн./метр кладки його влаштовувала. Зараз кажуть криза, роботи немає, несезон і т.д. і в цих умовах той майстер хоче знову ж таки 10 дол. - 80 грн. і виглядає якось не дуже логічно в таких умовах збільшувати вартість послуг. Можна, наприклад, врахувати зміну вартості інструменту, якщо використовується такий, що умовно кажучи зношується на 1% за кожен метр погоний, квадратний і т.д. З іншої сторони не така вже й криза, якщо ....... не суть скільки, до кризи грошей (гривень) фактично у 1,5 рази менше ! і все було ОК
так збільшення ... якби ті послуги надавав європеєць (із зони євро) чи громадянин США, то ні - не збільшенння напевно спроможність ? зменшилась у 1,5 рази відносно всього споживчого кошика з жовтня 2008 до сьогодні ? напевно, ні якраз внаслідок цього (безпідставної прив"язки до курсу) і зменшується .... якщо всі, хто продає товари і надає послуги і "ресурси", які ними придбаваються немають відношення/прив"язки до іноземної валюти пропорційно курсу піднімуть розцінки, то й відбудеться зменшення купівельної вартості співставне з девальвацією ... ...... гаразд, якось виступаю у ролі того, хто рахує чужі гроші, що мені не дуже подобається ... я загалом прихильник "на кожен товар свій покупець", але просто деякі речі відверто дивують, навіть трошки обурюють ... хоча на мене безпосередньо поки не впливали - це я до того щоб не думали, що зі "своєї колокольні ... " висловлююсь
варто перерахувати ціни на декілька важливих для населення товарів/послуг і це потягне за собою прив"язку до долара чи євро чи... всіх інших товарів. а так як в нас дуже багато важливих товарів імпортні, то... П.С. - це спеціально чи опечатка?