Доречі, лише гривня так гепнулася по відношенню до долара та інших валют.... навіть у країнах СНГ такого нема. молдавські гроші взагалі не постраждали - здешевіли за 3-4 останні місяці аж на 0,4%!!! рос. рубль на 8,8%, а грвня на 65%. Уряд рулить з Тимошенчихою....
Щойно ходила в ощадбанк знімати "дитячі"гроші,в черзі стояв один пан,котрий почав мене жаліти,що ті гривні зовсім знецінились,ще рік тому за 12500 можна було багато чого купити,а тепер............і дійсно-хіба памперси,кашки і щось найнеобхідніше......
А мені родити в березні, то якщо не приймуть зараз бюджет, то і ті 12500 невідомо коли отримаю... В мене дядько в Білорусії. Живе 40 км від нашого кордону, приїжає сюди міняти долари...задоволений
хіба ? вже 14%, курс на 01.10 - 25,3718 курс на 27.12 - 29,0058 руб/дол хоча звичайно менше, ніж гривня, але при цьому гривня девальвувала відносно рубля десь на 30% (з 20 до 27) і якось воно (65%,14%,30% ) "математично" не складається. Був один експерт з Росії і казав що девальвація рубля за сьогоднішніх обставин неминуча, єдине, що вона відбувається плавно за рахунок "викидання" із стабфонду на ринок біля 5 млрд.дол. щотижня. А за таких темпів існуючого стабфонду на довго не вистачить. Мають надію на те, що ціна на нафту знову піде вгору за якийсь час.
звичайно. Майже всі здають квартири в євро і доларах по курсу. Кому пощастить, той в гривнях платить. У нас навіть в магазинах і на базарах деякі товари в доларах по курсу коштують. Питаєш, приміром: скільки коштує ця куртка, а у відповідь : стільки то доларів. І по їхньому курсу треба перераховувати.
І 60 відсотків підприємців на тому спекулюють, піднімають ціни на товар куплений по старих цінах, намагаючись урвати, як в останній раз, прикро, але погіршення економічної ситуації йде більше від народу, бо українці в скрутний час намагаються побільше один одногоздурити, замість всім помаленьку вибиратись з проблем, жертвуючи потрохи кожен.
так новий товар по новому курсу - нова ціна, чи теперішні покупці мають платити за товар майбутніх покупців ?
Варвар-гроші то тільки вартість товару-коли я маю 100 пральок по1000 гривень продати і купити нових 100 в оптовика за 1200 тоде математика .В доларах ціна не помінялась ж.
ті 100 пральок, що вже маєте і оплатили певно десь по 800 купували ... а то про шо Ви говорите є проблема в обігових коштах, тих 200 гривень треба позичити і після продажу товару по новій ціні (більше 1200) новому покупцю віддати (вартість позичання можна закласти у ціну товару), або торгувати лише під замовлення, якщо немає певності, що товар продасться чи гроші позичаться. Якщо говорити про ситуацію загалом, то донедавна можна було один і той самий товар знайти по новій і старій ціні, що означає, що багато хто рахував фактично понесені витрати + прибуток, як імхо і має бути.
причем самым умным по утрам внутренний голос сообщал каким будет курс на момент покупки следующей партии. Да. А самые красивые не заметили, что покупателей убавилось. Ну и самые просветленные не опустились до мысли о том, что то, на что они тратят чистую прибыль тоже по большей части куплено за валюту. То есть дорожает. Кровопийцы.
Вчора почула, що Держінспекція планує шманати вітчизняних виробників, які масово підвищують вартість своїх товарів "під курсовий шумок". Сама знаю такі випадки, - це дуже типово для нас. І таких товарів насправді багато, не такі вже ми на 100 відсотків "імпортовані". Раніше ще в сезон, на базарі ціну своїх яблук якось бабуся доларом мені аргументувала.
Колись давно була така аргументація коли дорожчало молоко і яйця , корови і кури як почують результати валютних торгів на міжбанку так і змінюють "віддачу" молока і яєць А по врахуванні ново курсу за товар куплений по старому - от цікаво якби курс долара навпаки впав чи знизили б ціни продавці на товар, який вони раніше купили по вищому курсу, з урахуванням того, що новий товар будуть купувати по нижчому ? риторично
Ми квартиру літом нову зняли за 1500грн.На той момент то було трошки більше ніж 300у.о.Тепер як хазяйка приїзджала(живе закордоном),то дуже перепрошувала,але підняла оплату до 250 у.о.,або за курсом в гривнях або в у.о.(вона кредит ще за нею декілька років виплачуватиме).Ттт,що чоловік в у.о. отримує,і на нас то практично не вплинуло,та я її чудово розумію,адже вона сама прив"язана до тих долярів,і ніц тут не зробиш;-)
По квартирах, тут також не все так однозначно ... З одної сторони курс зріс і платня у гривнях стала дорожчою, а з іншою квартири подешевшали у валюті і цілком можливо, що не всі захочуть дуже скидати ціну, щоб продати і будуть чекати кращих цін, і щоб перекрити комунальні і т.д. здаватимуть в оренду. Якщо таких пропозицій з"явиться більше, то ймовірним видається здешевлення оренди хоча б у доларовому еквіваленті.