А ранійше люди були розумнійші та мудрійші...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем vasili, 7 жов 2007.

1. Melody

Melody Well-Known Member

Відповідь: А ранійше люди були розумнійші та мудрійші...

Якраз вчора я чула в новинах, що зросла народжуваність на Західній Україні і В Києві. Найбільше зросла на Закарпатті - на 19 відсотків.

2. vasili

vasili Well-Known Member

жорстокість це прояв діючої, образної,фантазії, де б ви заре найшли таку кількість мислючої образами інтелігенції, адже запорожці були лицарями січовими...
    можли ця тенденція являється тимчасовою, і є спадковою, з тих часів...

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Взагалі-то правильно. Синусоїда. Але все ж таки соціальні фактори мають місце бути.

4. vasili

vasili Well-Known Member

а смертність у працездатного населення...
    от дуже часто я пригадую роздуми представників двух поколінь молодих людей, яким в 90 було 20-24 роки, та половина того контингенту хворі психічно люди (параноя, шизофренія), згадайте мрачні дев'яності, наркоманію, алкоголізм і т.д. не може суспільство переживаючи такі часи просто то все забути та народжувати дітей, розвивати економіку тощо...

5. Melody

Melody Well-Known Member

Люди ще не таке переживали: голод, війну, Сибір. І забували, і жили далі.

• Подобається Подобається x 2
  6. vasili

vasili Well-Known Member

думаю ні пережити то є тотожно переспати, розумієте, а підсвідомості то є безвихідна інвалідність, втрачене покоління...

7. Melody

Melody Well-Known Member

Кожне покоління вважає себе втраченим. Така вже людська натура.

• Подобається Подобається x 1
  8. vasili

vasili Well-Known Member

хіба що в літературі, автор, показує читачеві тобто співрозмовникові, який знаходиться в незалежності від простору та часі, особисто мені залишалось тільке в ході аналізу, розуміти те, шо попередні покоління втрачені, будучи протележної думки мої співрозмовники не розуміючи цього, та дефілючи своєю самовпевненістю падали все нижче-нижче, тим не меньше тяжко усвідомлювати, що сучасність то є прірва з якої вже не вірвисся ніколи, та хоч би раз піти назад, було б щастям, мабуть для нас.:)

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Дуже правильно підмічено. Все пам"ятаю, як мама, чи тато говорили:"Ой, а за наших часів було.....". Так само і я говорю своїм хлопцям. І вже чую, що мій найстарший, якому в червні було 25, так само, як старий сокрушається:"І що тепер за молодь?!" :D

• Подобається Подобається x 3
  10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:D :D :D

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Правда, правда! :) Бо він вже три роки одружений, вже "опитом умудрьонний". А я ж пам"ятаю, що він мені творив ще 5 років тому. ;)

12. vasili

vasili Well-Known Member

Одруження на мій погляд тільке слащаво розм"якшує сприйняття реального занепаду духовної мудрості, але укріпляє розум.

13. Melody

Melody Well-Known Member

Назад - це куди? Можна конкретніше? :)

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Одруження і самостійне життя вже, як людини, яка тепер і за когось несе відповідальність багато до чого зобов"язує.Але я, спостерігаючи такі зміни, таки дуже згідна з Мішелевою фразою.

15. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Для мене мої пращури - насамперед величні люди. От тато розповідав завжди, що раніше не було ні пральної машини, ні холодильника, ні води в крані, а бабця з дідом, переживши переселення і інші погроми, не мала часу навіть морально відпочити, виховувала 6 дітей у тяжких умовах, тримала величезну господарку, ще й всю сім"ю і сусідів обшивала. І гостей щоденно приймала (майже дня не було, коли б хтось не навідувався).
    А зараз ми, наше покоління (це я так узагальнююче) якесь мізерне таке, має стільки можливостей і переваг для життя, але не вміє і не хоче їх побачити і використати. На мою думку, люди сьогодення більш егоїстичні в урбаністичному світі.
    Інколи мрію так у машині часу повернутися років 100 тому назад (думаю, що без душу і без компютера б навіть пережила :))...

• Подобається Подобається x 4
  16. Melody

Melody Well-Known Member

Це не моя цитата :shy:

17. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Та я знаю, воно чомусь автоматично так вибило :). Була б то наукова робота, з"їли б вже мене за таку помилку цитування. Сподіваюсь, тут люди не такі прискіпливі і ти, Мелоді, теж не подаш у вищі інстанції "кляузу" ;).

18. vasili

vasili Well-Known Member

озвучити? , але це викличе іронізовану усмішку, у серйозних дописувачів...:)

19. Melody

Melody Well-Known Member

Та я не прискіплива. А от щоб Василь за авторські права на мене "кляузи" не подав :)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мої також....

Додано через 2 хвилини
    людина каже: от колись було краще..... ну звичайно краще, селезінка не боліла, нирки не турбували, тиск був у нормі ну і відповідно світ по-іншому сприймався. А!О! і молодість була - теж позитив.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)