а яку мову вивчають у сша?

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем duncan, 18 бер 2010.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

якщо живеш на прикордонних землях, то мова збагачується запозиченими словами.
    а сша -- це вінігрет народів, переконаний (хоч і не маю змоги перевірити), що американська англійська дуже відрізняється від британської -- тут і запозичення, і вимова, і інтонація...

2. Serena

Serena May Flower

все правильно!

3. Вольха

Вольха Верховная Ведьма

когда я впервые попала в Штаты, несмотря на четко вбиваемый в школе британский вариант, через две недели речь полностью изменилась. а потом, когда познакомили меня с соседями-британцами, пару месяцев назад переехавшими из Бирмигема - мне было тяжковато их понимать.

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

тому повернемося до назви треду: яку ж мову вивчають у сша? :)
    сподіваюся, що панство, яке мешкає там, над допоможе отримати відповідь... :o

5. olegp

olegp миється в бані

более того, шотланска англійська (суттєво) відрізняється від лондонской, классик англійської
    канацка англійська (суттєво) відрізняється від американской англійської,(прим 7 слов, причем они- британские)

американська англійська (суттєво) відрізняється від британської англійської- прим 90 слов, + термины в грамматике

6. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ой не согласен, Серенушка)
    Бывал, специально чуть больше недельки назад заезжал на Брайтон-бич.
    Прозрел. Столько евреев в одном месте никогда не видел. Типичный вид, типичные разговоры, поведение, как в анекдотах. :good:
    За пару часов услышал всего три раза английский. А также в гастрономе "Позовите Клаву, тут какой-то американец таки чего-то спрашивает!"

7. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ось таку на Брайтон біч і "вивчають". І це теж США.

8. Samojlovu4

Кстати, ради справедливости - почти все продавцы с лёгкостью на украинский перескакивают. Вынуждены подстраиваться, дабы многочисленную клиентуру не потерять.
    Вот 1-3 волна эмиграции надрочила их, молодца! Они вообще удивляют - кредитивок, церквей, библиотек и укр. домов ещё с прошлого столетия на каждом шагу понатыкано, даже в горах встречал. Вот где Украина и украинцы, а не эта уркаина.

9. Forpost

Forpost Стоїк

тільки єврей може говорити одночасно по- російськи і на українській

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Виходить я теж єврей. В сефарди чи ашкеназі мене записали? Чи може в єфіопські?

11. Милена

Милена Дуже важлива персона

:scratch_one-s_head: ну какой же ты еврей :), ты - украинец ;)

12. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ну тоді я ХОЗАР. І не вашим, і не нашим. Ось тільки мову хозарську та основи іудаїзму підзабув.

13. tanna

tanna Дуже важлива персона

[OFFTOP]Оце вона і є найбільша біда українців. Не можемо визначитись, хто ми є. То ви єврей, то хозар, а на днях були здається марсіанін. Не буде справи з такими хитаннями.:)) [/OFFTOP]

14. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Та які там справи в наші роки - від пенсії до пенсії серед добиваючого нас жлобства.

15. olegp

olegp миється в бані

де то 80-90 слов, а вот канацкий от амеросвкого отличается на несколько слов(в канадском они брит)

16. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Не пара слов, конечно (различия наблюдаются в произношении, лексике, некоторых грамматических формах), но пониманию между американцаами и британцами это не мешает. Но это все касается "образованных" носителей языка. Черных ребят, знаю по баскетболистам, понимать оченть трудно. Как и не поймешь лондонских кокни, но это у же тонкостию

17. mavka

mavka Well-Known Member

То Ви зараз В Штатах ??! Тільки в Н"ю-Йоркських околицях тусуєтесь й на Верховині, чи кудись далі плануєте ? надовго ?

Торро, що Ви мали на увазі ? перше слово українською, друге - російською, третє - знову українською ? :) Ваша заява - абсурд, мені здається.
    крім того, продавцями в російських, українських магазинах працюють 99% - українці. (в більшості, це бізнес п"ятидесятників в Америці)
    вони там і їжу готують (домашній сир, ковбаски, кров"янки, холодець, сальсісон тд,) і випічку (пампухи, пироги, пляцки та торти) й хоч Брайтон-Біч має свою характерну колористику в етнічному, на кухні - українці, здебільшого.
    це ж і з "російськими" :) ресторанами. власник - єврей, а обслуга, кухарі, музиканти - українці.
    яка "волна" й кого "дрочила", Самойловичу !? %-)
    таким фраєрським сленгом відгукуватися про перші хвилі української еміграції ? Фі .
    самі ж пишете "ось де Україна !"
    так.
    друга й третя хвилі будували бібліотеки, церкви, школи й банки. купляли величезні площі земель й засновували літні табори для дітей та юнацтва. хорові капелли, танцювальні колективи, етнографічні музеї, будинки для престарілих, засновували українці саме другої та третьої хвилі. (перша ж бо була заробітчанська, простолюдинська, багато хто соромився своєї мови, дітей не вчили. звичайно, було багато винятків і там. )

а в другій та третій - інтелігенція, цвіт, сила.

безповоротно втрачена Україною сила. втрачене майбутнє, бо шлях України був би іншим, коли б ці не поїхали, а тих, хто лишився, - того роду, - не знищили всякі паростки.
    а щодо того, яку мову вивчають в США, то всі знають, що ледь видозмінену англійську. що не є проблемою. оскільки все європейське поважають, то й до "справжньої" англійської відносяться із зацікавленням. мій малий часом любить видурюватися й розмовляти нею. йому дуже подобається Х"ю Лорі, ну то я й розрекламувала в добрий час "з улюбленого" -

Jeeves and Wooster

:))

18. Samojlovu4

[OFFTOP]Только оттуда, повидал многое, от Майями и до ньюйоркских снегов.
    Сорри, не так выразился - перед укр. диаспорой в Америке нужно снимать шляпу на самом деле.[/OFFTOP]

19. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Це не "фраєрський" сленг, а звичний сленг львів'янина, який кричить про "москальське засилля", сам не помічаючи ці "реп'яхи" на собі.

а де твій аватар? :)