?? а можно поподробнее ? А вообще хорошая идея про Псков поговорить )) Есть сайты сибирской мовы ( iiх часто хакають) конструируемой на основе Сев Зап. ( кривицких) диалектов русского языка. " председельник расейскай педерации то Дмитро М". - така мова. Отдельные слависты считают кривицкую не вост. славяским языком а северно славянским не состоявшимся. Произношение чем то беларуское (Полоцкое)напоминает. http://volgota.com/govor Шшытать по-нашому, мы выпившы мальохо, Да не брешу я, ить правда, Льоха? А еси водку гнать не из вотров, То чо б нам было с трьох братьонов? Втору мы выпившы у коника, сумежно... Однако ето - ешшо кирежно. Потом в скверу, де сырыни губины, Даль не чураю, вот ить дурина! Ешшо с хайла пивал, с кулиги, не зобавшы, А как стьоколко был, то есь остекленявшы, А уж кода колеска подкатила, Тода в нас было - семьсот на рыло. Мы, правда, треттево заволокли насилой, Да, тут облыжня - переборшыли. Ой, сибирска-та земя, ой, Отчина! Ой, сибирска-та земя, ой, Отчина! Ярочек алтынной! Нет ни чвора чистее, ни урмана, пая краснее, чем нашенска полночна земонька, земя предков! Здеся я народившысь, на етой земе, здеся вымахал. Здеся стоят нашенски избоньки, здеся текут глыбки умоньки. Всех земьов ты дорогее, родима Сибирска земя! Да сохоронит Бог нашенску земю, как хоронил всьо времьо! Ешшо слыхной в нашенском краю тот чистой, розпрекрасной сибирской говор! Дык будь славна нашенска земонька, тот родимой ярочек!
Кривичі і є відгалуженням полочан, про це в літописах чітко написано. А до сибірської мови відношення дуже далеке.
Згода що далеке але сибiрска така сама штучна конструкцiя як сучасна укр. чи французьска лiтературна мова.
Боже мій, що за диво-розумні пости. "Витягівайте кольоровиє алівци будєм малевать" - цитуючи мою колишню вчительку. От де сила, брат! ^_^
Кожні два тижні в світі зникає одна мова, повідомив німецький комітет ЮНЕСКО в Бонні з нагоди Міжнародного дня рідної мови, який відзначається 21 лютого. За даними ЮНЕСКО, в Україні нараховується п’ятнадцять мов, над якими нависла загроза.Серед них – караїмська, кримськотатарська, урумська*, русинська. Deutsche Welle Володимир Медяний *мова азовських греків Без коментарів
Мдя ...по суті - це наші сусіди. ПРоблема у цьому - що вже майже нічого не чути... ось сам фолклор залишился. Інколи навіть троха смішно, бо Німеччина нібито дає деяки гроші на нацменшість, їй культуру, там всюди двумовні написи - а з другого боку - ось лазиш по таким Баутзен, всюди написи по німецьку і по сербську - і не чуєш цей мови... николи їй на вулиці чи крамниці не зустрів, не користується ней... Молодих ще до того потягнуло на захід - у Саксонії, особливо східної, високе безробіття. На селах там не бувал - мо" там краще. У загальному масштабі, сербо-лужичанне стали явіщем (ІМХО) ендемічним.
Знав файну дівчину сорбіянку вона мені каже -кидай всю цю етніку і вчи німецьку. Але себе звичайно вважала сорбіянкой , приблизно як було з радянськими євреями ні чого в них єврейського не було але вважалися євреями.