А чому чайники клацають?

Тема у розділі 'Електроніка', створена користувачем Forest, 27 лис 2008.

1. gryvul

gryvul Well-Known Member

Ну навіщо офтопити, розказувати про накипи, про температури, про всякі інші матеріалістичні прибамбаси. Ви хоч вірите в те, що говорите? Невже рутина життя вас настільки закрутила, що немає місця для передрізвяного чи миколайного дива?
    Чи ви в дитинстві всі казки вже переслухали?
    Хіба ви не знаєте, що кожен чайник у кожн крапельку води вкладає тепло своєї душі, щоб вам було краще. Хоча б за це ми повинні їх поважати!

• Подобається Подобається x 6
  2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

власне: і забутий вами чайник з горя клацає! він стримує у собі бажання закип`ятити воду теплом своєї душі - бо це суперечить прийнятим у суспільстві законам термодинаміки!
    Якщо б не ці умовності - чайник би з задоволенням закип`ятив би воду без зовнішнього джерела тепла - аби тільки у ньому вода була!
    ==
    а так - змушений витрачати енергію тепла своєї душі на клацання....

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну... якщо довго "тільки чекати та вслухатись у чайники", то таке можна почути!!!

• Подобається Подобається x 9
  4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

даремно іронізуєте, Степаничу...
    Чайники, обділені увагою та переповнені внутрішнім теплом, спраглі від нестачі електрики та знуджені від бездіяльності - клацають, щоб привернути увагу своїх власників....
    А ви - відразу починаєте натякати на деякі психічні стани, в яких чайники вже відкритим текстом, з ненормативною лексикою, починають висловлювати свою думку та емоції.... так би мовити - холодну пару випускають...

• Подобається Подобається x 7
  5. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

+1 000!!! Звиняйте, професійне...:sad:

• Подобається Подобається x 3
  6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Автомобільна бобіна (з комутатором) приєднується мінусом до плити, плюсом до чайника. Пускаєте газ, берете чайник (через товсту гумову рукавичку), повільно опускаєте на плиту. На відстані 7 мм почнуть летіти іскри і газ сам запалиться.
    Але якщо Вас струсоне, то чайник клацне (об плиту).

Хто поекспериментує ?
    Від автобобіни не вб'є, перевірено.

• Подобається Подобається x 4
  7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Хм.. Двічі прочитала і зробила висновок - більш зрозумілою моєму розуму є версія про домового :mocking:

8. Forest

Forest Moderator

Шановний, а чи знаєте Ви, що стандартний електрочайник не має ані електромагнітного ані термоелекричного реле? А знаєте, що вода, в залежності від тиску закипає при різній температурі, що робить присутність термоелектричного реле небезпечним? А чи знаєте Ви взагалі, від чого спрацьовує реле вимикання нагрівача у чайнику?

P.S. Ви перший вжили ці терміни, причому чомусь стверджуючи що я їх плутаю :)

Останнє редагування: 22 гру 2008
  9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Форесте!
    Я Вам рекомендував електрика і фахівця з полтергейстів в одній особі.
    Ви не вірите ані тим, ані цим ?
    Чим же ми можемо тоді Вам допомогти ?

• Подобається Подобається x 1
  10. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Пане Степаничу і Ви ще не зустрічли Ком-Гномиків. Йой, Вам ще не пояснили...

Ми Ельфи є найгірші вороги Ком-Влади або Ук-Гномської Республіки... ((( І Ви нас видадете? Цим гномам? Бумшим потомкам т.званої львівської йїнтіліґенції? Не вірю. Ні защо.... :sad:

Нє
    :cry:
    не може бути....

• Подобається Подобається x 2
  11. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

А до речі це не чайники клацають а підлі гноми з допомогою маґії, от курві сини так і ходять довкола з арфами і стетоскопами. (((( :bad::bad::bad::bad:

12. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Степанычу в цьому випадку Вам Ваш досвід не допоможе, пардон муа, ;)

13. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Степаныч был озадачен, однозначно... уххх.... :)))

14. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

А в мене телевізор так клацає... Може він родич вашого чайника!?:))):))):))):))):))):))):))):)))

15. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це все ґномики, підлі з маґією, кур..... син..... :ireful::ireful1::diablo:

16. Городецький

Городецький Well-Known Member

От впертюх Ви, пане Форест!

Наскільки я знаю є два види автоматичних вимикачів для побутових чайників - температурний і барометричний, при чому перший зустрічається у 95% випадків. Є ще побутова нагрівальна апаратура з електронним керуванням, але та не клацає ВЗАГАЛІ!
    Термоелектричний вимикач складається з біметалічного датчика і власне контактної пари. Клацати може перший, друга, а також механізм повернення реле до увімкненого стану. Цей останній потрібен для того, щоб увімкнути чайник навіть якщо в ньому вже стоградусний окріп! Такого механізму нема в інших побутових нагрівальних приладах, тому ні праска ні обігрівач не клацають двічи або тричи. А чайник - да. Хоча мій bosch - ні, певно ледачий ...

Щодо різної температури закіпання води - чиста правда. Тому в інструкції до мого bosch'а тупо людською мовою по білому написано "use under 1000m above sea level", і ніяких заморочок з фізикою, а хто не прочитав - сам винуватий :)

Рівнянине, Борисе, тисну вам руки як знавцям.

Щодо термічного зсуву у біметалічних конструкціях - цей зсув відбувається стрибкоподібно не з причини нерівномірного охолодження, а швидше через тертя. Саме воно тримає конструкцію доки вектор прикладених сил температурного розширення/звуження його не подолає. А тоді - клац!!! - конструкція перейшла в інший стан де тертя знову дужче. Слава ОПІРМАТУ!!!!

ПиСи: все це добре, але клацає у чайнику всьо одно Бабай!

• Подобається Подобається x 8
  17. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Так, Ваша правда, це справді вони........:haha::haha::haha:

18. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

А що токе ЧАЙНИК?о_Оо_О

19. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Початківець-користувач?о_О

Вам добре! А мій ще й розмовляє різними мовами...гикає, стріляє, співає...Мо' то полтергейст?

Останнє редагування: 23 гру 2008
  20. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

А я про що говорю. Всі красиві дівчата до 21 одного в Ню-Йорку ходять в супроводі цих гииииииииии-иииииииииииииддддддоооооооо-ооооотних гномиків. Справді гиииииии-ддддоооооооооооотттттттттннннннннннииииииих.
    Їх (гномиків) треба відстрілювати, в сезон. З лайсенсом звичайно.
    :blush:

Тобто він сам був винен, ОК?

а де твій аватар? :)