Ну навіщо офтопити, розказувати про накипи, про температури, про всякі інші матеріалістичні прибамбаси. Ви хоч вірите в те, що говорите? Невже рутина життя вас настільки закрутила, що немає місця для передрізвяного чи миколайного дива? Чи ви в дитинстві всі казки вже переслухали? Хіба ви не знаєте, що кожен чайник у кожн крапельку води вкладає тепло своєї душі, щоб вам було краще. Хоча б за це ми повинні їх поважати!
власне: і забутий вами чайник з горя клацає! він стримує у собі бажання закип`ятити воду теплом своєї душі - бо це суперечить прийнятим у суспільстві законам термодинаміки! Якщо б не ці умовності - чайник би з задоволенням закип`ятив би воду без зовнішнього джерела тепла - аби тільки у ньому вода була! == а так - змушений витрачати енергію тепла своєї душі на клацання....
даремно іронізуєте, Степаничу... Чайники, обділені увагою та переповнені внутрішнім теплом, спраглі від нестачі електрики та знуджені від бездіяльності - клацають, щоб привернути увагу своїх власників.... А ви - відразу починаєте натякати на деякі психічні стани, в яких чайники вже відкритим текстом, з ненормативною лексикою, починають висловлювати свою думку та емоції.... так би мовити - холодну пару випускають...
Автомобільна бобіна (з комутатором) приєднується мінусом до плити, плюсом до чайника. Пускаєте газ, берете чайник (через товсту гумову рукавичку), повільно опускаєте на плиту. На відстані 7 мм почнуть летіти іскри і газ сам запалиться. Але якщо Вас струсоне, то чайник клацне (об плиту). Хто поекспериментує ? Від автобобіни не вб'є, перевірено.
Шановний, а чи знаєте Ви, що стандартний електрочайник не має ані електромагнітного ані термоелекричного реле? А знаєте, що вода, в залежності від тиску закипає при різній температурі, що робить присутність термоелектричного реле небезпечним? А чи знаєте Ви взагалі, від чого спрацьовує реле вимикання нагрівача у чайнику? P.S. Ви перший вжили ці терміни, причому чомусь стверджуючи що я їх плутаю
Форесте! Я Вам рекомендував електрика і фахівця з полтергейстів в одній особі. Ви не вірите ані тим, ані цим ? Чим же ми можемо тоді Вам допомогти ?
Пане Степаничу і Ви ще не зустрічли Ком-Гномиків. Йой, Вам ще не пояснили... Ми Ельфи є найгірші вороги Ком-Влади або Ук-Гномської Республіки... ((( І Ви нас видадете? Цим гномам? Бумшим потомкам т.званої львівської йїнтіліґенції? Не вірю. Ні защо.... Нє не може бути....
А до речі це не чайники клацають а підлі гноми з допомогою маґії, от курві сини так і ходять довкола з арфами і стетоскопами. ((((
От впертюх Ви, пане Форест! Наскільки я знаю є два види автоматичних вимикачів для побутових чайників - температурний і барометричний, при чому перший зустрічається у 95% випадків. Є ще побутова нагрівальна апаратура з електронним керуванням, але та не клацає ВЗАГАЛІ! Термоелектричний вимикач складається з біметалічного датчика і власне контактної пари. Клацати може перший, друга, а також механізм повернення реле до увімкненого стану. Цей останній потрібен для того, щоб увімкнути чайник навіть якщо в ньому вже стоградусний окріп! Такого механізму нема в інших побутових нагрівальних приладах, тому ні праска ні обігрівач не клацають двічи або тричи. А чайник - да. Хоча мій bosch - ні, певно ледачий ... Щодо різної температури закіпання води - чиста правда. Тому в інструкції до мого bosch'а тупо людською мовою по білому написано "use under 1000m above sea level", і ніяких заморочок з фізикою, а хто не прочитав - сам винуватий Рівнянине, Борисе, тисну вам руки як знавцям. Щодо термічного зсуву у біметалічних конструкціях - цей зсув відбувається стрибкоподібно не з причини нерівномірного охолодження, а швидше через тертя. Саме воно тримає конструкцію доки вектор прикладених сил температурного розширення/звуження його не подолає. А тоді - клац!!! - конструкція перейшла в інший стан де тертя знову дужче. Слава ОПІРМАТУ!!!! ПиСи: все це добре, але клацає у чайнику всьо одно Бабай!
Початківець-користувач? Вам добре! А мій ще й розмовляє різними мовами...гикає, стріляє, співає...Мо' то полтергейст?
А я про що говорю. Всі красиві дівчата до 21 одного в Ню-Йорку ходять в супроводі цих гииииииииии-иииииииииииииддддддоооооооо-ооооотних гномиків. Справді гиииииии-ддддоооооооооооотттттттттннннннннннииииииих. Їх (гномиків) треба відстрілювати, в сезон. З лайсенсом звичайно. Тобто він сам був винен, ОК?