Значит, только что установлено - чайники действительно клацают, причем по прошествии длительного времени после выключения )) Я раньше думал, что эта тема - флуд и оффтоп, а теперь понял, что она очень важная и необходимая )) Марка чайника Binatone AEJ 1501, емкость 1,5 л
Ну это слишком бытовой и приземленный подход А ведь вопрос то почти философский )) Тема веселит народ и отвлекает от грустных мыслей
Я придумала! Подзвоніть в сервісний центр і спитайте чого вони клацають! Або напишіть запитання до сервісного центру десь в неті.
Взято! Гарна думка, щойно дзвонив в кол-центр Самсунга (хоч і в мене Тефаль, але тефаль не має кол-центра) і відважився запитати. Розмова була приблизно такою: - Доброго вечора, чи Ви не скажете, чому у мене чайник при вистиганні клацає? - Драсті. Сервіс-центр працює з 10:00 з понеділка. Ви можете скласти заявку на виклик майстра та ремонт. - Ви вважаєте це поломкою? - А чайник у вас працює? - Так, але клацає потім - Пауза - Ну він кипятить, вимикається, але потім клацає - У Вас дійсна гарантія? - Мабуть - Тоді Вам треба передзвонити до нас з понеділка та оформити заявку на ремонт. - Дякую Отже, виходить, на думку Самсунга, це поломка. І в нас, виходить, секта поломок. Хто їм вірить, може покинути нашу секту і приєднатися до них. Особисто я ніколи не довіряв техніці цього бренда, а тепер взагалі не купуватиму.
Закликаю всіх небайдужих вирахувати, які насправді прилади клацають. Можливо, є якась закономірність??? Браття і сестри. За важливістю ця тема поступається білочці. Але вона не вимагає вирішення до 15 січня. Вона - ВІЧНА!!!
Мій клацав через деякий час після того, як вода закипіла.. Коли просто стояв і ніхто його не рухав, то не клацав.. Очевидно, що процес кипятіння води впливає на клацання, але як? А може це секретний сигнал, який означає "Чайник знову готовий до нагрівання води"?
До речі, в мене і телевізор клацає. Навіть не клацає, а скрипить. Видає такий звук, ніби він тріскає. Нагадала собі щойно і порилась в неті. Знайшла пояснення: "пластмаса нагрівається, збільшується, а коли виключити телевізор, то охолоджується і скрипить при зменшенні пластмаси в початковий стан". То може і чайники тому ж клацають? Адже вони теж клацають тоді, коли проходить деякий час після кипятіння..
Доклацався мій чайник... Покриття з дна всередині облупилося, тхне, і вода в ньому після закипання з пластмасовим присмаком... Кип"ячу поки що воду у звичайному, не електричному. Може, ще якось можна його зремонтувати?
Нірванко, але клац відрізняється від скрипу! Так, проблема набуває серйозніших обертів. Рибко, ви мене івразили до глибини серця своєю байдужістю до цієї істинно великої проблеми! Невже ж ми, прогресивна громадськість, згуртована на ЛФ, будемо уподібнюватися якимось там політикам і ігнорувати насущні питання? Можливо, в момент клаців відкривається або закривається портал у паралельний всесвіт? ЧИ свідомість неодухотвореного чайника, яка з`явилася, наче спалах зорі нізвідки, покидає чи переноситься у нірвану? А може цим чайник намагається нам нагадати "Люди!!! Memento mori!", а тому не потрібдно задля невеликого горнятка чаю кип`ятити всю ємкість? Бо ж матерія не з`являється і не зникає, а от за електрику платити треба? Сьогодні перед нами відкритий цілий світ, але не вирушимо ми у космічні простори, доки не вирішено усіх насущних проблем. І я вірю, що в цих клацах зашифрована інформація про perpetuum mobile, або хоча про реінкарнаціют чайоманів. А ви кажете... От позавчора на кафедрі знайшли хорошу причину для п`янки - Миколая. А мене, оскільки посилено абстиную, спорядили воду пильнувати. І що ви думаєте? В нас на кафедрі чайник клацає. І почав він цим займатися зовсім недавно, після моєї участі в обговоренні. Ні, ще багато незвіданого ховає природа. Або Бог випробовує залишки нашого розуму...
Можна було не лазити, я би це пояснив. А от в чайниках інша причина. Купіть новий. Але перевірте основну функцію. Ну ви в курсі, яку. gryvul, від сьогодні розглядватиму Вас як кандидатуру на речника секти. Я знав, що ви - наш!
Форесте, а Ви приймаєте в секту тих,в кого вночі стіни в кімнаті ледь чутно гудуть?(то в мене так є,досі не можу з"ясувати,від чого те дивне ледь чутне гудіння походить) чи зразу на Кульпарки відправляєте?
Явище так званого "клацання" спричинює лопання безлічі малих бульбашок, які щойно утворюються на поверхні днища чайника (не встигши досягти поверхні води), "резонатором" гучності при цьому служить корпус (його розмір, форма тощо). Самовари округлої форми теж чудово "гудять" )) Гучність та частота - залежить ще й від величини атмосферного тиску, тобто в переддень похмурої або дощової погоди "клацання" та гул проявлять себе з більшою активністю. Для масляних електронагрівачів - відповідно: перетікання всередині корпусу холодного та нагрітого потоку масла, а також різке розширення холодних конструктивних елементів під час первинного нагрівання (електротенів, корпусу тощо).