А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Згiдно правопису - це як чується - так i пишеться. И если я, к примеру. назвал своего сына - Николай - то это именно - Николай, а не Микола. Скажете - мы тут все понимаем, что это одно и то-же? Но вот в загранпаспорте он уже Mikola (!!!!!). Я уже молчу, как видоизменилась - по мнению паспортистов - моя фамилия - и во что она превратилась в результате в загранпаспорте... ТАК что правопис- правописом, а изменять имена-фамилии - я считаю - нельзя. :)

• Подобається Подобається x 6
  2. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

То чому Ви не обурювались раніше, до 1991р., коли в офіційних документах (паспортах) так записували - одна сторінка російською, інша українською, чи мовою союзної республіки? Зараз тільки продовжується колишня практика...

• Подобається Подобається x 7
  3. Nevermind

Nevermind Просто персона

В совдепії ніхто за кордон не виїжджав... :)

---------- Додано в 11:36 ---------- Попередній допис був написаний в 11:31 ----------

У меня тоже имя по-русски и имя по-украински резко отличается даже первой буквой. Т.е. в загранпаспорте даже не мое имя стоит, как меня обычно называют, а мое имя, как оно звучит по-украински.

• Подобається Подобається x 7
  4. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Один Брежнев без охраны...

• Подобається Подобається x 1
  5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Отож.

Мого діда навіть переробили з Яна на Івана. Так і мав, у метриці Ян, у паспорті Іван. І всі дивувались, чому Іван раптом Теофілович.

• Подобається Подобається x 5
  6. Полковник

Полковник миється в бані

Помста, короче.

7. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Что имеется в виду?

8. Полковник

Полковник миється в бані

Фиг его знает.
    Мстят за переименование Янов в Иванов в советское время.

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Мабуть, Полковник думає, що ми тепер навмисне називаємо Татьян Тетянами.

Ні. Нас так просто навчили. Мені особисто Ніколай ніяк не заважає.

Малу мою в Україні називають Луція, хоча вона Луціе. І нічого, не переймаюсь.

10. Bambook

Bambook Persona non grata

То ще дрібниці все. От у мого діда в свідоцтві про народження:
    Мать - така-то, украинка. Отец - такий-то, украинец. Национальность - русский :)

• Подобається Подобається x 8
  11. TesTanya

Я теж не переймаюсь, коли до мене на роботі звертаються не Тетяна Миколаївна, а інколи Татьяна Николаевна.
    Маминого батька звати Лесь, а за союзу в документах записали Олексій, але його син, тобто мій вуйко, вважає принциповим, щоб до нього звертались не Олексійович, а Лесьович...

12. Мікі

Мікі Well-Known Member

категорицки низзя... бо как же мы потом вас определим?

---------- Додано в 19:18 ---------- Попередній допис був написаний в 19:08 ----------

• Подобається Подобається x 3
  13. Bambook

А в цьому випадку, хоч ви мене ріжте, хоч бийте, хоч москалем обізвіть, а я погоджуюся з Далекосхідником. Назвали при народженні Нікалай (ну, саме так його й треба писати в українській транслітерації) - значить, Нікалай, а не Микола. І той же Путін - який з нього Володимир? Владімір і ніяк інакше. І Лукашенка (а не Лукашенко) - Аляксандр, а не Олександр чи Александр.
    Взагалі дурнувату звичку переробляти російські імена та прізвища ми перейняли з російської мови. Як на мене, це одна з багатьох речей, якіне варто було переймати в росіян :)

14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Отож.

І ось, наприклад, Ніколя Саркозі... Ми ж не називаємо його Миколою Саркозі.

Або Джорджа Буша - Георгієм (Юрієм) Бушем.

• Подобається Подобається x 4
  15. Bambook

Нє, не так. Жора Куст :)))

16. TesTanya

Зараз більш лояльно в рагсах ставляться до побажань батьків записати ім"я дітей. Наприклад - син знайомої записаний як Дмитрій, а не Дмитро (як вважається правильним в українській версії імені).

• Подобається Подобається x 2
  17. Мікі

Мікі Well-Known Member

Ага-ага... Дуже лояльно... Так лояльно, шо вже зроблено і таке:

...Батьки народили мене Гуменюком Василем Васильовичем, все життя я вчився, працював, спілкувався саме з цим прізвищем. Але сьогодні я йду на те, щоб балотуватися у Президенти з прізвищем ПРОТИВСІХ, оскільки я — і певен у тому, що ви також — Із святою ненавистю прагнете врешті-решт проголосувати проти тих, хто всі ці роки обманював вас, хто на цьому обмані наживав величезні гроші. Саме тому я хочу вийти на вибори, щоб остаточно поставити крапку у етапі брехні, крадіжок, розбазарювання та нехтування правами людини!

Я йду захищати вас! Я все зроблю, щоби люди в Україні були щасливі та заможні!

Клянуся у цьому на святій Біблії!

http://maidan.org.ua/wiki/index.php/Кандидати:Противсіх_Василь_Васильович

І хто ж цей шилокрут?

...Був інструктором Івано-Франківського облвиконкому, з 1984 по 1991 року — голова міста Яремче (до того 5 років був заступником голови). Був членом КПРС.

Працював головою Івано-Франківської митниці.

У перші роки незалежності був постійним представником України у СНД.

У 2006 році балотувався у мери Івано-Франківська.

2007 року був зареєстрований кандидатом у народні депутати України від виборчого блоку КУЧМА під № 23.

Проживає в Івано-Франківську, є президентом Івано-Франківської торгово-промислової палати.

Одружений.

2 жовтня 2009 року Василь Гуменюк змінив прізвище на "Противсіх", а 3 листопада подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом у Президенти України.
    http://tsn.ua/vybory/kandydaty/vasil-protivsih.html

І що ж потім зробив цей, теж Вася?

...Наприклад, в Донецькій області кандидат Василь Противсіх творить дива мобілізації: йому вдалося подати своїх представників до майже всіх дільничних комісій. Всього в регіоні близько двох з половиною тисяч дільниць і в 90% з них є по два члени від Противсіха.

Яким чином кандидат, у якого немає в Донецькій області навіть виборчого штабу, знайшов за пару місяців 5 тисяч прибічників?..

...Зрештою, зупинивши цю службу розшуку людей, ми вирішили звернутися до того, хто, краще за всіх міг пояснити феномен успіху в дільничних комісіях. До самого Василя Противсіха.

- Василь Васильович, скажіть, яким чином вам вдалось майже на 100% заповнити дільничні комісії по всій Україні? Де ви знайшли так швидко стільки людей?

- Це не я їх знайшов. Це люди мене самі знайшли.

- Але знайти вас зовсім не просто. Міських телефонів вашого штабу не має. Ваш мобільний ми роздобули через знайомих журналістів.

- Мій мобільний і домашній відомий всім. Люди мені самі дзвонять.

- І ви таким чином відібрали собі членів комісій?

- Так.

- Але це ж тільки по Донецькій області тисячі людей. Як це фізично можливо?

- Слухайте, ви що прокурор, ставити мені такі питання? Як я знайшов людей - це моя технологія. І я не маю вам її розповідати. До побачення!
    Василю Противсіху не вперше давати непереконливі пояснення своїх здобутків. Так, раніше він заявляв, що назбирати кандидатську заставу у 2,5 мільйонів гривень йому допомогли друзі.

Тепер, же йому варто подумати над оригінальною відповіддю на питання: звідки в нього гроші на утримання такої армії членів комісій та довірених осіб? Адже, щоб накрити повністю по всій Україні 30 тисяч дільниць та 225 округів - треба понад 60 тисяч людей. І працювати безкоштовно вони не будуть на жодного з кандидатів.

Тому, в місяць утримання такої кількості представників навіть при найменшій місячній платні у 700 гривень на людину, обходиться у більш ніж 42 мільйони гривень!

Самостійно зробити висновок про кадровий ресурс Противсіха можна на прикладі округу №110, що у Лисичанську, Луганської області. Заступником голови окружної комісії там працює Катерина Чабанна.

На попередніх виборчих кампаніях спостерігачі "Опори" пам'ятають, як вона представляла Януковича. Тепер вона - від Противсіха. Трохи особистого: зять Чабанної очолює лисичанську міську організацію Партії Регіонів.

Питання про роботу на кандидата Противсіха викликало неабияке роздратування у пані Чабанної, яка попросила їй більше з цього приводу не дзвонити. Особливо їй не сподобалось прохання повідомити контакти людей, які дають їй робочі доручення по відстоюванню інтересів кандидата з Івано-Франківщини:

- Ви буваєте як член комісії від Противсіх у його штабі?

- Так.

- Підкажіть, будь-ласка, телефони цього штабу.

- Вам нема чого робити? Ви відволікаєте мене від роботи! Нічого я вам не буду повідомляти.

І Противсіх не єдиний, кому несподівано пощастило з кадрами на Сході України. Так само, майже на 100% сформовані дільничні комісії від Ратушняка, Бродського, Богословської, Супрун. Попри те, що ні штабів, ні довірених осіб цих кандидатів мало хто в очі бачив.
    http://www.pravda.com.ua/articles/2009/12/25/4564186/

І оце тільки одна "паднаготная" збірної бригади противсіхів та ПР, а, як відомо, тіко на руках знаходицця десять нігтів, та ще десять на ногах... і то, - це тільки на одному сапієнсі... А їх, врагів, скіко? Виходить, що цих "паднаготних" навіть Пафнутий Львович Чебышёв не зміг би перещитать:haha::haha::haha:

18. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Нашим "шароварным патриотам" - не угодишь... :)
    Человек сменил фамилию на ТАКую нацiонально-свiдому - шо аж пломбы некуда ставить - Василь Противсiх - а они - все равно - не довольны... :haha:

19. Мого діда звали Юхим ,нормальне українське ім *я.А як прийшла совєцька власть ,дід став Єфімом...
    А чоловіковий родич називається Теодозій ,в паспорті ---Феодосій.
    В паралельному класі вчилися близнюки ----українець і гагауз .
    Правдива історія --щоб не писати в паспорті національність єврей ,чоловік вирішив написати в анкеті ,що він ІУДЕЙ ,грамотна паспортистка в графі про національність написала ІНДЄЙ .Ох і мороки мав той чоловік...

20. Kateka

Kateka New Member

Всем, Привет

Сама из Киева. Вся семья начиная с прабабушек русскоязычные, но так сложилось что уже 4 года живу во Львове. По началу и правда боялась даже в магазине заговорить на русском :) потом всё прошло, абсолютно нормально говорю со всеми на русском (фанатики не попадались :), когда ко мне обращаются на украинском- отвечаю на языке собеседника :)

а де твій аватар? :)