А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

А яким чином воювали ті, кого називали "партизани"? Лише "Ура-а-а!", лише "Вперед!"? Тактика партизанської бородьбі завше однакова, незалежно від переконань.

---------- Додано в 11:34 ---------- Попередній допис був написаний в 11:32 ----------

З десяток останніх дописів далеко відійшли від теми гілки.

• Подобається Подобається x 3
  2. INGUL

INGUL Well-Known Member

- я не писав що я не розмовляю з москалями, я писав що я не спілкуюся з москалями. Ви різницю між "спілкуюсь" та "розмовляю" розумієте ? Я не зараховую україномовну людину автоматично до українців, а російськомовну - до москалів. Мені доводиться розмовляти з москалями, з жидами, навіть з азербайджанцями та в'єтнамцями. Але коло мого особистого спілкування - виключно етнічні українці, переважно україномовні. Я не вважаю за потрібне обговорювати теми що стосуються України, українців з неукраїнцями, це стосується й форумів також. А рос. мова є інземною навіть у вашій Луганській обл., поїдьте по селах, почуєте що селяни у вашій області розмовляють не російською мовою. Я б відділив від України тількі половину Луганської області, умовно на південь від Сіверського Донця, з Сєвєроданєцком включно.

3. Nevermind

Nevermind Просто персона

І якого фіга Ви тоді зайшли на гілку "А чи комфортно російськомовним?" :nea:

• Подобається Подобається x 7
  4. INGUL

INGUL Well-Known Member

на схід від Збруча некомфортно почувають себе саме україномовні. А мають некомфортно себе почувати російсьськомовні не тільки на З.У. а скрізь в Україні.
    "Якщо ти не розмовляєш мовою тієї землі, на якій живеш, ти або загарбник, або гість, або дебіл" Шарль Бернар.
    "Якщо за 17 років перебування в Україні ти не вивчив української мови, на це є дві причини: або ти є розумово відсталим, або політично упередженим. Ми маємо 14 % українців, які вказали, що їхня рідна мова – російська, себто мова окупанта. Це свідчить про страшну мутацію їхньої свідомості. Це 5 млн українців-дегенератів. І їх потрібно рятувати.Наш обов’язок – на законодавчому рівні навертати цих людей через державу як апарат примусу." Ірина Фаріон

5. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Это французский философ 19 века вам сказал о дебилах. Страна, в которой самый древний язык галльский был уничтожен римлянами. О Фарион в приличном обществе не упоминают

• Подобається Подобається x 2
  6. INGUL

INGUL Well-Known Member

- це у вас у Донецьку "прілічноє общєство" ?:haha:

• Подобається Подобається x 1
  7. Nevermind

Nevermind Просто персона

А, я зрозуміла... Ви зайшли в цю гілку, щоб подивитися на страждання російськомовних, які "мають некомфортно себе почувати". :)

Змушена Вас розчарувати...

Дуже багато російськомовних комфортно себе почувають скрізь - хоч на заході України, хоч на сході... :pardon:

• Подобається Подобається x 8
  8. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

И в Харькове, и даже во Львове

---------- Додано в 21:11 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ----------

Я один из них, из російськомовних, комфортно чувствую на Западе, особенно во Львове, Тернополе, на Закарпатье и Волыне, на Прикарпатье.
    А сегодня зашел в колбасный магазин, два украинца выбирали колбасу, и я им на мове посоветовал, они были мне очень вдячни

9. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Хорошая мысль. Вы в президенты не собираетесь?

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

11. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

---------- Додано в 02:16 ---------- Попередній допис був написаний в 02:02 ----------

В Одессе более миллиона жителей , и в курортный период еще почти столько же , все очень сильно страдают от недостатка украинськой мовы ! Очень некомфортно чувствовали себя до 91-го года:))) , и наконец-то вот уже 20 лет живем как в сказке от одного только осознания что мы - нэзалэжни.:haha: Так что внедряйте больше украинского в русскоязычные города и регионы , других же проблем больше нет, как только на каждом шагу пропагандировать украинську мову

12. Полковник

Полковник миється в бані

Писец моей бывшей школе пришёл.
    Надо будет цветочки прикупить, на ступеньки положить....

У Львові намагаються закрити російськомовну школу, яка є однією із п'яти російськомовних шкіл. У школі навчається 180 дітей та працює 20 педагогів і техпрацівників. Про це сьогодні, 15 червня, на прес-конференції у Львові повідомила завуч ЗОШ № 35 Тетяна Невська.
    За її словами, влада стверджує, що школа є в аварійному стані, однак батьки постійно власними силами роблять в приміщенні ремонт. Заперечивши аварійність приміщення, Тетяна Невська таки зауважила, що дах школи потребує капітального ремонту.
    "Ми розуміємо, що школа невелика – по одному класу на паралелі і це обтяжує бюджет міста. (в наше время было 4 класса по 40 человек "на паралелі" П.) Водночас з бюджету міста на ремонт передбачено 295 тис. грн", – повідомила завуч.
    Голова ради ЗОШ №35 Ніна Вербова звинуватила завідуючу Галицького управління освіти у тому, що вона не зважає на думку батьківського колективу. За її словами, у відділі освіти Галицького району ходять чутки, що капремонт у школі затягнеться, а тому російськомовна школа уже не повернеться у це приміщення.
    "Начальник управління освіти Львівської міської ради Володимир Огура має плани щодо приміщення школи, яке є пам’яткою архітектури. Не виключено, що в це приміщення Огура планує перенести приватну школу "Ерудит", якою сам керував до призначення в міську раду і де навчаються діти міського голови Львова Андрія Садового", - переконана Ніна Вербова.
    Однак, підтвердити цю інформацію вона не змогла наголосивши, що так говорять, але пообіцяла найближчим часом підтвердити цю інформацію.
    Школу № 35 (вул Шухевича, 2) на час капремонту заплановано перевести у ЗОШ № 6 (Личаківський район) та ЗОШ № 52 (Галицькій район).

13. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

А шо, реакція пішла

14. kjk

kjk Дуже важлива персона

ну так в данєцку російські школи можна закривати, а в нас нє?
    покращення воно і для сходу і для заходу
    хоча навряд чи її закриють

15. Полковник

Полковник миється в бані

Эти мацкали совсем во Львове оборзели.
    Надо им вообще запретить детей рожать.
    Верно, Борис?

Російська громада Львова, послуговуючись своїм статусом національної меншини, вимагає відкрити у місті російськомовний дитячий садок. Про це сьогодні, 16 червня, на прес-конференції повідомила голова асоціації культури та освіти «Русский дом», член громадської ради при Львівській ОДА Тетяна Швецова.
    «Ми, як національна меншина, маємо право на російськомовний дитячий садочок, а у Львові такого немає. Це питання ми неодноразово піднімали, але влада міста нас не чує», - заявила Тетяна Швецова.

---------- Додано в 14:19 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

Интересно, она ведь, наверное, Татьяна Невская.
    Вот как бы правильно назвать по-русски Тараса Шевченко?

---------- Додано в 14:28 ---------- Попередній допис був написаний в 14:19 ----------

УрррррррАААААА!
    Наконец-то!!!!!
    У Львівській міській раді створено комісію із захисту прав споживачів та дотримання мовної політики, яка займатиметься перевіркою закладів ресторанного харчування та надаватиме відповідні рекомендації. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
    До складу комісії увійшли депутат міської ради Юрій Михальчишин в якості голови комісії, депутат міської ради Любомир Мельничук в якості заступника голови комісії, секретар комісії - депутат міської ради Ярина Вайда.
    Комісія здійснюватиме виїзди у заклади громадського харчування, перевірятиме дотримання мовної політики на місцях, формуватиме рекомендації керівникам закладів ресторанного бізнесу щодо усунення виявлених порушень. Планується також підготувати пропозиції щодо стимулювання діяльності закладів ресторанного господарства міста, які дотримуються мовної політики.

Слушайте, а когда у депутатов дойдут руки до проверки мелодий на телефонах громадян?

16. kjk

kjk Дуже важлива персона

таки дискримінація
    шо робити

17. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

чОму ви дивуєтесь??? Так і за союзу російською було Татьяна, а українською Тетяна. Мені можете повірити, і в паспортах так писали :);)

18. Полковник

Полковник миється в бані

Таня, с именем ладно, но зачем фамилию уродовать?

19. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

І прізвище правильно написане згідно правопису...

• Подобається Подобається x 2
  20. Полковник

Полковник миється в бані

Давайте, згидно моему правопысу, я начну Вас называть Тутиной.
    Вам понравится?

---------- Додано в 22:47 ---------- Попередній допис був написаний в 22:43 ----------

Фи, обиделась Татьяна.

---------- Додано в 00:10 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 22:47 ----------

Yarema (Нині)

Ярема, не пугайте меня.

а де твій аватар? :)