А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Дивно не це, а те, що Вас не влаштовує українська назва "росіянин", тобто людина, предки якої є вихідцями з Росії (точніше Великоросії, хоч для українця ця земля завжди була Московщиною)...На жаль іншої назви, що Вас не ображала б, в українській мові нема;)...Приміром я такої не знаю, хоч і вчив українську мову і літературу до 8-го класу.

• Подобається Подобається x 5
  2. Bambook

Bambook Persona non grata

Якась дурна дискусія. Все настільки банально - нема в українській мові розділення, і "россиянин" - росіянин, і "русский" - росіянин. При чому власне на позначення "русский" слово росіянин вживається завжди, а "россиянина" багато хто намагається називати "громадянином Росії" чи ще в якомусь описовому варіанті. Відповідно, якщо людина вирішила читати українське "росіянин" саме як "россиянин", то це дуже схоже на бажання розвинути срач на рівному місці.

Останнє редагування: 29 січ 2011
    • Подобається Подобається x 5
  3. Vadim Kharkov

Vadim Kharkov миється в бані

Самого себя цитировать не очень удобно, но что же делать если у п.Sirko проблемы с пониманием текстов, написанных по-русски (хотя это один из официальных языков форума...;) ):

---------- Додано в 11:40 ---------- Попередній допис був написаний в 11:34 ----------

Не такая уж и дурная дискуссия... Попробуйте ответить на простой вопрос: почему раньше в украинском языке было четкое разделение, но сплыло? Почему? Зачем? С какой целью?

Создавать штампы в умах всяких BLACKER`ов по поводу русских как представителей исключительно соседнего государства? И, соответственно, ставить знак равенства между политикой властей РФ и русскими гражданами государства "Украина". Пока получается... Раздел происходит сначала в головах людей.

Кому это выгодно? :scratch_one-s_head:

4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Це основне завдання пана Вадима на цьому форумі...

• Подобається Подобається x 3
  5. Vadim Kharkov

Осталось только четко ответить: кто его поставил и кому это выгодно?

Одного выгодоприобретателя я уже знаю: levandivka...;) (Трафик делается на обсуждение реальных проблем, а не на пустых поглаживаниях друг друга.)

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не меліть бздур.
    1. Є пункт у ПФ
    2. Мене трафік не цікавить.
    3. На питання теми "чи комфортно їм":
    туристичний трафік мене теж мало турбує, то й на рівень комфорту (для них) - чхав.

7. Sirko

Sirko Well-Known Member

Гм. Тоді від імені яких "малокультурных или озлобленных людей" Ви назвалися "москалем", відрекомендовуючись львів'янам та іншим відвідувачам цього форуму? :scratch_one-s_head:

8. Vadim Kharkov

Sirko, Вы меня удивляете. Неужели Вам не знаком образ из анекдотов старого бандеровца, который советует куму срубить березу и перед смертью вступает в компартию? Вот от имени этого фольклорного персонажа я в шутку и отрекомендовывался форумчанам как "москаль". Попытался, так сказать, использовать местные идиоматические выражения...;)

Это же так просто.

---------- Додано в 14:31 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

Однако, хотелось бы услышать версии Hyligan`а о том, кто мне ставит задания...

Тема не такая уж и простая, если подойти к ней серьезно. Много чего можно открыть для самих себя...;)

9. Мікі

Мікі Well-Known Member

пустопорожній трьоп...

• Подобається Подобається x 6
  10. Полковник

Полковник миється в бані

Предлагаю сделать данную фразу лозунгом форума и вывесить рядом с баннером.

• Подобається Подобається x 2
  11. Yarema

12. Полковник

Полковник миється в бані

Yarema (Нині)
    Пан Яремо,шо не так?
    За шо минусуете?
    Шкарпетки жмут?

---------- Додано в 17:19 ---------- Попередній допис був написаний в 17:18 ----------

Я об этом давно уже думаю.
    Чего припёрлись-то?

• Подобається Подобається x 1
  13. Sirko

Sirko Well-Known Member

14. Мікі

Мікі Well-Known Member

Предлагаю сделать данную фразу лозунгом и вывесить рядом с персональной баней Полковника:haha:

15. Yarema

16. відповідаючи за російськомовних на запитання теми, скажу - комфортно. ще й як. видно по дописах на форумі. ну, а далі - що? :dntknw:

17. Hornet

Hornet New Member

Думаю, що тим російськомовним, що давно перебувають в україномовному середовищі і не бажають хоча б спробувати спілкуватись українською, не комфортно. Тим що приїхали не надовго - комфортно. Не уявляю щоб російському туристу будь де, чи то в магазині, чи в ресторані сказали "я тебе не розумію, говори українською.."

18. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Всё нормально. Комфортно это конечно не то определение.
    Если я приеду в Украину, прикинусь глухонемым. Читать научился, речь на 70% разберу. Что бы самому заговорить, вряд ли. За продуктами пойду, на рынок. Там с любым языком разберёмся.;)

• Подобається Подобається x 4
  19. Nevermind

Nevermind Просто персона

Chaldon, если приедете не на Западную Украину, то в крупных городах разберете больше 70%, потому что многие говорят на русском. А вот как раз на рынках - что в Киеве, что в Харькове, что в Запорожье - торговки говорят на украинском (точнее, на суржике). :)

20. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Да хоть на парагвайском. Рынок он и в Африке рынок.
    Не-а, лучше побуду трохи глухонемым. По внешности не определят, а по речи, буду молчать.;)

а де твій аватар? :)