А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. Filosof

Filosof Well-Known Member

Одна моя знайома учителька, росіянка за походженням, казала так: "Живеш в Україні, їси українське сало - учи українську мову. А не знаєш - геть з України".

• Подобається Подобається x 2
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не брешіть. Вам це все дозволено державною мовою. Чи ви тупі на стільки, що державну ще не освоїли. Інакше, як в казочці:
    Москалі вчили, вчили - не навчили,
    Оранжеві вчили, вчили - не навчили,
    То може ви не піддаєтеся.
    Я же на русском как то усвоил совецкоє образование или вам сибири не хватает, чтобы изучить государственный?

---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

Бачу ви багато не знаєте... Можливо, що взагалі мало що знаєте...
    До речі є навіть така мова, як українська. :)))

3. Vadim Kharkov

Vadim Kharkov миється в бані

Если Вы намекаете на недавнюю смену персоналий во властной вертикали, так в социальной и культурной сферах никаких изменений я не вижу. Декларации, и те уже стихли. Азаров вон уже на вполне сносном украинском языке с Новым Годом поздравлял. Никаких подвижек в коррекции законодательства не наблюдаю. Так что налицо преемственность властей.

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Вперед (назад), на історічєскую Родіну, і родним язиком зможете звертатися, вивчати родной язик державним коштом.

• Подобається Подобається x 4
  5. Vadim Kharkov

Где в моем посте Вы увидили ложь? Выбирайте выражения.

---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:43 ----------

А не проще ли Вам с моей земли съехать? ;)

• Подобається Подобається x 1
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Прошу:

Ще скажіть, що документообіг у вас на українській мові :haha:

7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я не сумніваюсь, що швидше левандівка перейде земну кулю пішки, ніж москалі мову вивчать. ))))

• Подобається Подобається x 3
  8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я теж не бачу, щоб в Криму відкрили хоч би одну українську школу:cry:

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А я часто повторюю:
    рубайте, куме березу! бо прийде москаль, і скаже, шо тут його рОООдіна.
    http://www.youtube.com/watch?v=NOaKPbkJg-I

---------- Додано в 14:59 ---------- Попередній допис був написаний в 14:51 ----------

Це за результатами гілки Помогите разобраться с украинским языком ТАКий висновок?

10. Vadim Kharkov

Все документы, которые подаются в органы государственного управления (отчетность и т.п.) - на украинском языке.
    А если в каком-нибудь государственном ВУЗе кто-то читает на русском языке (особенно технические дисциплины), так это прямое нарушение действующего законодательства. Почему этот преподаватель (чиновник, врач) не отстраняется от работы, а вместе с ним и ректор (главврач, начальник отдела) я не понимаю...:dntknw:

Зачем издавать законы, которые не выполняются???

Хотя... Может быть для того, чтобы держать на крючке...

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ось і я не розумію. А за одне і на вашу брехню увагу звертав.

Ага. Ще скажіть, що у вас український віндовс стоїть... :)))

---------- Додано в 15:05 ---------- Попередній допис був написаний в 15:04 ----------

Може для цього:

12. Vadim Kharkov

А по-моему это один из способов изучения языка...:blush: В смысле разбирая происхождение слов мы лучше узнаем чужой язык.

---------- Додано в 15:11 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

Открою Вам тайну: разговаривать с Вами будут на родном языке, но отчетную документацию только на украинском.
    Закон есть закон.

Хотя и разговаривая с посетителем на родном языке госслужащие "нарушают"...

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

А все тринділи - братній, братній...

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:11 ----------

Яничара вже показав, що то таке. (Вдруге українці не поведуться)
    Ви чого в суд не подаєте, що порушується закон?

14. Vadim Kharkov

Так на глазах превращают его в совершенно чужой язык: латинизмы, германизмы (да и полонизмы) - это гут! А русизмы (читай: славянизмы) - это погано!.

---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

Духом слаб...:blush: Да и времени не всегда хватает. Хотя, следовало бы довести эту ситуацию до абсурда. Да и украинским недостаточно владею, чтобы грамотно участвовать в судебных разбирательствах ... ;)

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Июнь, июль, август... продовжувати? Про яку таку слов'янскість ви ведете мову???

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ----------

16. Nevermind

Nevermind Просто персона

Не выдумывайте, Вадим. В Харькове практически во всех ВУЗах преподавание ведется на русском языке. Никто никого не ущемляет.

17. Vadim Kharkov

Дах, будинок, троянда, амбасада ... продолжить? Про какой славянский язык Вы говорите??? Кстати, Июнь, июль, август - это не русизмы...;)

---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:21 ----------

Но Вы согласны с тем, что нарушают? А нарушения закона должны пресекаться. Или я что-то не понимаю?...

Останнє редагування: 8 січ 2011
  18. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 3
  19. Vadim Kharkov

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Зараз по Інтеру йде передача - на заставці стоїть гасло "Україну мають таланти".
    Я я розумію - там зібралася публіка, яка Україну має десь... Жодного вислову українською...
    Продовжувати?

а де твій аватар? :)