А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. ORoss

ORoss Well-Known Member

Що це за фігня??? Невже це так серйозно??? А в шоці....З ніг на голову перевернувся цей світ. Або його перевертають. Так правильніше. Впізнаю руку майстрів...
    Значить до визначення націоналізму(теж недосконалого та протирічивого) від сьогодні згідно канонів «Охоронця» додається ще й ультранаціоналізм!!! Правда з трішки корявим означенням. Але це перший блін....
    Люди,шо си робить!?:bad:
    А якщо серйозно – відчувається страх сильних світу від неминучої кари посполитих.
    І не тільки Ойропи, про яку мова. Всі на захист комуністичного минулого. Такий девіз даної статейки???
    Мені не зрозуміле ототожнення нащадків жертв голокосту з сьогоднішніми нащадками та продовжувачами справ недоношених «sovetico»? Для чого еврейському світу грудьми лягати на укріплення «рускаґо міра»? А діму табачнєка посилати на знищення якоїсь мови? Невже все так хрєново в семітському світі? Чесно не розумію....
    Підпис: Чоловік,що стріляє, в пошуках Бога,кулі носящоґо....

P.S. У вас класний підпис. Для замислення над буттям у проміжку між теперішнім та вічним....
    P.P.S. Доки кипів над дописом не побачив продовження статті. Перепрошую...

2. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та я не вчу вас жити ,я просто показав свою точку зору на дане питання.:)

---------- Додано в 01:38 ---------- Попередній допис був написаний в 01:12 ----------

Ви не правий, Ви дуже не правий. Я таке саме маю діло до РДА Луганська,як Ви до подій у Львові-ми з Вами громадяни цієї країни, ми тут живемо і нам обом є діло до порядків в ній. А Ваша зневага до цієї держави нічого доброго не несе ні для Вас ні для мене -ні для одного громадянина цієї держави.

• Подобається Подобається x 8
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

И вы ему вегите?

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А що, хтось вас в Луганську примушує вивчати і розмовляти галичанською мовою? Чи вже Луганська область перейшла в склад РФ?
    Так що до тих пір, поки вона в складі України, необхідно, щоб всі українці (якщо ви мене назвали австралійцем, значить всі громадяни України українці) знали українську мову. Тут все зрозуміло...

• Подобається Подобається x 5
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Приплыли, здрасьте!
    Не успел Восток украинскую выучить - вторая напасть - давайте галичанскую осваивайте!

Дальневосточник, Вы не расстраивайтесь.
    В меру сил буду Вам помагать.
    Для начала запомните, что тряпку следует называть не шматой, а ганчиркой.
    Дали будэ.

• Подобається Подобається x 3
  6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Полковник,два мої пости в основному були звернені практично до Вас, правда відповіді я не побачив.;)

7. Полковник

Полковник миється в бані

Вы про этот пост?
    С тысячами, Вы, конечно, загнули.
    А то, что расстреляли, на то и законы военного времени.
    В тюрьмах, видимо, сидели мирные селяне за курение в неположенном месте.
    Не иначе.

• Подобається Подобається x 2
  8. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Послушайте - я вас к этому и призываю - помнить о равных правах всех граждан нашей страны - а не пытаться оказаться равннее других. Именно поэтому - я не пытаюсь поучать тернопольчан - как им жить. Кто бы и что не писал - украина де-факто страна двуязычная. Далеко ходить не надо - наше с вами общение происходит на двух языках - и это никак ему не мешает (по крайней мере - на мой взгляд!). Все остальное - от лукавого. Я понимаю - дияспора живущая в Канаде или Австралии - не понимает русского. Но это - не проблема Украины - и уж точно не проблема Луганской ОДА. :)
    Для, як кажуть, пересiчного чоловiка з Файного мiста - ответ головы Луганской ОДА на его вопрос по-русскии не поставит в тупик из-за непонимания. Хотя я и имею твердое убеждение, что чиновник (читай - весь государственный аппарат) должен знать и свободно владеть не менее чем двумя языками - а в Крыму - тремя. Или - вперед, в частный бизнесс. там надо - во многих фирмах - еще и английский знать. :)
    И еще - не надо ТАК легко манипулировать понятием "неуважение к стране" - я, например, считаю, что открытое унижение русскоязчных граждан страны (вчить державну - або чемодан-вокзал-Россия) - есть циничное неуважение к своей стране, если хотите - языковый расизм.

Спасибо - буду признателен! :)
    Хотя многое я почерпнул из уже 20 лет как любимых мною "Братiв Гадюкiних" :)

• Подобається Подобається x 4
  9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Так если б Вы ещё на них ещё и отвечали, было бы вообще хорошо...
    Ой, не надо...
    Саша Чёрный, Булгаков... Кто следующий, Шекспир или Губерман?
    ORoss, пан Д. Кац це ще не увесь єврейскій світ... В штатах кожен пише, що хоче, якщо це приносить гроші, тому, що

10. Полковник

Полковник миється в бані

Скучно в חֵיפָה‎?
    Понимаю...

• Подобається Подобається x 1
  11. Дальневосточник

С кем поведешься.... Я - в израильской фирме працюю... :)
    Ой, не морочьте голову! :)
    Да, люблю литературу...Могу же я иметь хоть какой-то недостаток? ;)

Останнє редагування: 29 гру 2010
  12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

13. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Так Вы теперь Ближневосточник?

Тут же есть прекрасная ветка "Книгарня". Вы наверное оттуда не вылазите?

14. Полковник

Полковник миється в бані

А если я крестик сниму, а трусы нет?

15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

У 2003-2007 наша фірма належала ізраїльтянам. Двом інженерам із Дніпропетровська, які свого часу емігрували, заробили капітал і вклали його у розвиток галузі зв"язку в Україні.
    То були чи не найкращі роки роботи. Вихідні на всі юдейські свята (буквально зазначалася година та хвилини, коли треба закінчити робочий день), корпоративи із "зірками", миттєві інвестування майже на всі запити директорів підрозділів (це найголовніше в роботі), оплата бензину, запчастин навіть для автомобілів співробітників, які (автомобілі) не числилися за фірмою.
    І "корпоративний стиль" був неофіціозний, майже розп**дяйський, але було бажання працювати з повною віддачею.
    Шкодуємо, що ізраїльтяни вирішили перепрофілювати свій бізнес, а нам довелося влитися в іншу структуру.

Ізраїль рулить!

• Подобається Подобається x 5
  16. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

• Подобається Подобається x 4
  17. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Всі вони були носіями російського більшовизму і імперіалізму. Тому не має значення ким вони були етнічно...Колись я постив, що десь Ленін казав, що нема більшого "вєлікодєржавного дєржиморди", ніж "обрусєвший інородєц";)...

---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:41 ----------

Брехня! Так, можна погодитись, що україномовні українці фактично є двомовними, бо володіють і російською. Але цього ніяк не можна сказати про російськомовних українців, багато, хто з них не зв'яжуть українською і пари речень. Тому ні про яку реальну двомовність в Україні неможливо говорити..

• Подобається Подобається x 8
  18. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

Далеко ходити не потрібно, яскравий приклад Азаров, Янукович і т.д.
    Керують країною, а що вже говорити про простих смертних...

19. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Не знаю, уместен ли пример... Мой коллега, этнический украинец, родился и вырос в селе в Хмельницкой области. Сталинист до мозга костей. Дай ему волю, всех перевешал бы собственноручно. Вечно лижет задницу начальству, прогибается. Омерзительный тип.
    Теперь вопрос. Русские его заставили таким быть? Почему я, русский, думаю и живу иначе, чем он?

20. Дальневосточник

Вы сильно заблуждаетесь, считая, что все должны говорить. Все - понимают. А говорят - на том языке, на котором удобнее. :)
    Все остальное - бздур. :)

а де твій аватар? :)