А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Без проблем.
    Вот:

Казка про Старшого Брата.
    Жила була в Україні одна фаїно гарна і слухняна українська дівчинка.
    Одного дня вона на потязі переїхала з батьками жити в найпрекрасніше українське місто Львів.
    Дівчинці довелося піти в новий дитячий садок.
    І ніхто з нею не товарищував.
    А дівчинка дуже хотіла здибатися та грати з новими колiжанками.
    Якось увечері вона пришла додому і заплакала.
    - Що сталося? – запитав її Старший Брат.
    - Зі мною ніхто не здибае, а я їм говорю, що теж українка.
    - А ти мовляла їм, що «гордишся» цим?
    - Так!
    - А як ти казала?
    - Я казала, що горджуся.
    - Ні, Сестричка, ти зробила фесько. Кажи, що ти пишаєшься!
    Дівчинка так і зробила, як порадив Старший Брат.
    Цього вечора вона повернулася додому радісна і щаслива – у неї з'явилися багато друзів і подруг.
    Малята, завжди слухайтеся Старшого Брата!

• Подобається Подобається x 4
  2. navav

navav Well-Known Member

Добрий вечір.Пане полковнику вам працювати перекладачем десь у секретаріаті теперішнього гаранта.А мовне питання не вартує виїденого яйця.Чи не половина колег російськомовні.Нюанси бувають проблем ніколи.Мовне питання дивним чином синхронно виникає перед виборами.

• Подобається Подобається x 3
  3. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Big Brother is watching YOU! :)

• Подобається Подобається x 2
  4. obozrevatel

obozrevatel Well-Known Member

Меня недавно женщина на улице то же спрашивала как пройти... потому, что она спрашивала на украинском я понял, что она не местная а приезжая, но знаете, мне было наплевать на каком языке она спросила, раз спросила вежливо я ей показал, мне не жалко...

• Подобається Подобається x 5
  5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ви здійснили подвиг! Головне, що мені найбільше подобалось, що при цьому Вам не було жадко надати їй хоч безслівну, але допомогу.:good:
    Дай Бог, щоб Ви і надалі почували себе комфортно!:)

6. Nevermind

Nevermind Просто персона

Могла быть и местная. Из Подгороднего. :)

7. Полковник

Полковник миється в бані

Подвиг, не подвиг, а правильно поступил.
    Не то, что тот пан в сером костюме и шляпе, который шуганулся от меня при вопросе как сейчас называется бывшая Щербакова.
    И, отойдя метров на 15, ещё и сплюнул в мою сторону (А это для свидомита - воистину ПОДВИГ!)
    Гы -гы -гы!!!!

---------- Додано в 09:43 ---------- Попередній допис був написаний в 09:42 ----------

Пан, уймитесь, а то я Вам порекомендую где и кем працюваты.

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Полковнику, серед моїх друзів у Льовові дуже багато російськомовних, котрі спілкуються російською в буденному житті, не виключено, що і з паном в капелюху. Думаю, від них він не шугається тільки тому, що вони не питаються про назву бувшої Щербакова, тобто не видають в собі немісцевих.

Тобто, оте плювання - така собі театральність, з незрозумілою мені метою, не варта на неї звертати увагу. (Хоча, коли тобі вслід плюють, відчуття важко приборкати. Але ж не будете Ви собі нерви псувати через таку неадекватність.)
    Ну чого Ви, Ваша українська справді чудова.

• Подобається Подобається x 1
  9. Survivor

Survivor New Member

Коли влітку був у Львові, то до нас на площі Ринок підійшов літній чоловік... Ну, він побачив, що ми з рюкзаками, мапою, фотоапаратом... Тобто, видно було, що ми не місцеві. Спитав, звідки ми, як нам подобається Львів. Дізнавшись що ми з Одеси, сказав, що йому приємно, що одесити розмовляють українською... І відразу запропонував перейти на російську, якщо нам так буде зручніше :)

Але то таке... Мені, мабуть, трохи пощастило. Я вперше потрапив на Західну Україну й, відповідно, в україномовне середовище ще коли гадки не мав про те, що існує якась Західна Україна окрема від Східної. Тому, жодними побоюваннями стосовного того, що за російську мову будуть бити не страждав :)

Але з того часу, потрапляючи в україномовне середовище, переходжу на українську. По-перше, повага до більшості. По-друге, й самому цікаво перевірити та потренувати власну українську мову.

• Подобається Подобається x 14
  10. Яруська

Яруська Well-Known Member

Будете сміятись, але для мене міцевої з бабці-діда Щербакова, так і є Щербакова і чесно навіть не знаю як вона тепер називається. А ще чомусь лишились в пам"яті Маяковського і Ватутіна, от так їх називаю і хоч трісни;)

11. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

Не все ли равно , на каком языке общаются люди ? Я недавно был во Львове , разговаривал на русском языке и никакого дискомфорта не почувствовал. нормальные , гостеприимные люди живут в этом украиноязычном городе.

12. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

13. - не переживайте, может, ещё и обратно переименуют. Только в "честь" другого Щербакова.

14. FourA

FourA Дуже важлива персона

Неоднократно бывал во Львове, начиная с советских времён, и заканчивая прошлым годом. Практически свободно владею украинским языком. Во Львове разговариваю на "московском" русском языке, точнее, на том русском, которым разговаривают дикторы росийского ТВ. Могу сказать, что скорее ощущал симпатию окружающих, чем настороженность. На мой взгляд, писать, что кто-то из говорящих по-русски боится, что его могут во Львове побить за употребление русского языка - это детский сад. При этом я отнюдь не идеализирую ситуацию. В далёком 1990 г. во Львове разговаривал на весьма острые темы о национализме и о пути Украины к независимости -тогда там стояли (недалеко от Ряснянского филиала ТВ -завода) что-то вроде газетных витрин с газетами и плакатами организаций тип Руха и более радикальных взглядов. И ничего не происходило, хотя темы разговоров были не слишком приятными для оппонентов. Даже без оскорблений обходились. Когда изредка смотрю ТВ с репортажами из Львова о молодчиках, бьющих ветеранов Красной Армии, у меня это вызывает недоумение. Таких мне встречать не приходилось. В моё представление о львовянах это не укладывается.

15. obozrevatel

obozrevatel Well-Known Member

Я думаю, что она с радостью выслушала как пройти на чистом русском языке
    А комфортно мы будем себя чувствовать вопреки многим придуркам-политикам, которые что-то будут навязывать нам!

---------- Додано в 02:40 ---------- Попередній допис був написаний в 02:36 ----------

Я тоже думаю, что в большинстве своём население Львова должны быть нормальными людьми, как же иначе? они хотят жить спокойно и хорошо в своей стране так же как например и в Одессе...
    Однако хочу заметить, что Вам повезло, что Вы не встретили националистов, их там могло быть больше, чем Вас, а когда их большинство они такие "смелые" ! :)

---------- Додано в 02:49 ---------- Попередній допис був написаний в 02:40 ----------

В том, то и беда!! в основном люди везде одинаковые и нужно им одно и то же...
    но вот находятся дяди финансируемые из-за океана, которые финансируют подобные провокации, находятся дибилы президенты, которые весь свой президентский срок делают всё, что бы обострить разногласия во мнениях тех же ветеранов, для которых нет ничего святого. Гогда для кто-то может сравнивать подвиг ветерана уничтожившего фашизм и тех, кто был вместе с фашистами!
    А пока народ отвлекали этой фигнёй его сумели хорошенько обворовать, а народу остались долги....

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

А вам вже не повезло... Ви його вже зустріли...

Так, для деяких ветеранів не було нічого святого...

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Жаль що в репортажах не було чути, якою мовою між собою розмовляють ті молодчики...:pardon:

http://blogs.pravda.com.ua/authors/medvedev/4d1837049f60f/

18. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Радійте львівяни ))...в більшості ви нормальні :yahoo::yahoo::yahoo:

20. Полковник

Полковник миється в бані

Действия правоохранителей были вызваны тем, что в центре города на площади у памятника князю Даниле Галицкому ветеранов ожидали несколько сотен представителей ВО «Свобода», которые, скандируя «Смерть москалям!» и «Бандера придет – порядок наведет», топтали красные флаги с символикой СССР,

Подробнее: http://news.mail.ru/politics/3783976/

а де твій аватар? :)