А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Не!
    Давайте ещё!

2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Полковник,

3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

На рахунок рос.мовних, які не хочуть вчити інші мови і вимагають, щоб всі їх розуміли. По моєму, навпаки коли людина знає кілька мов, то це свідчить про неї як про освічену людину і враження складається краще. Багато людей у Львові знає по 4 мови - українську, російську, польську і англійську (або хоч би розуміє нормально). І такі люди швидше собі порадять в світі. Бо і китайську вивчать, якщо треба буде. По моєму, принцип затятої думки "мене всі мають розуміти моєю мовою" ні до чого доброго не приводить, а навпаки свідчить про людину кепсько. Треба поважати країну і мову, в якій перебуваєш. Говорю навіть вже не тільки за Україну, бо то безнадійно, але неприємно, коли рос.мовні українці залишають про себе і нашу країну негативне враження в світі через свою принципову впертість.

• Подобається Подобається x 10
  4. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Вы сейчас говорите об их нежелании говорить по-украински?

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

По польськи, англійськи і т.д. Це було у відповідь на:

6. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Смотрел вчера фильм "Кукушка". Языковой барьер приводит как к комическим так и к трагическим ситуациям :)
    Согласен с Нирванкой, не нужно думать что все окружающие обязаны тебя понимать на каком бы распространенном языке ты с ними не говорил. Лучше все таки найти общий язык, хотя бы язык жестов :)

• Подобається Подобається x 1
  7. San

San Member

У нас в Одессе очень мало уделяется внимания украинскому языку, печатных изданий 90% продается на русском языке, а еще говорят о том, что русский язык притесняется...
    Россия пытается настроить русскоязычных граждан Украины против украиноязычных, но у них ничего не выйдет, т.к. мы вместе - сила!
    Мы за суверенную Украину!
    Если бы мы перешли на украинский язык, то Ведмедику с "Великим Пу" сложно было бы подстрекать граждан нашей страны к конфликту.

Останнє редагування: 8 січ 2010
    • Подобається Подобається x 4
  8. Полковник

Полковник миється в бані

Вроде, полгода назад на наш форум приходили уже сюда Ваши.
    Потом начали показывать своё настоящее лицо.
    Подкалывать на Своём.
    Проходили уже.
    Не интересно.

---------- Додано в 01:42 ---------- Попередній допис був написаний в 01:37 ----------

Как, в своё время, объясняла Пани Лиля - это свидчить об определённой артикуляционной особенности строения носоглотки людей УКРАИНСКОЙ национальности.
    Так?

9. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

То чого ж не перейшли, чого ж пишете тут угро-фінською мовою? Чи не здатні вивчити державну? Яка ж тоді вам україномовна преса, га?:)

• Подобається Подобається x 3
  10. Полковник

Полковник миється в бані

Чистая провокация.
    Разве не видите?

П.С. Наше Управление ТУТ ни при чём! Авторитетно.

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

12. Полковник

Полковник миється в бані

Вы у Лили спросите.
    Не я это утверждал.

13. У Києві аналогічно.

Та ні, це говорить про те, що люди не лінуються вчити, бо знання мов несе тільки плюси. Полковнику, а невже в Росії мало хто знає кілька мов?

14. Полковник

Полковник миється в бані

Не, не .
    У НАС никто мов не зает.
    У нас живут одни дебилы.
    Москали им имя!

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

А чого москалі додому вертаються? Та ще й без мов?...

16. Полковник

Полковник миється в бані

Я, вроде, в своём опусе вообще москалей опустил до плинтуса.
    А Ваш вопрос мне не понятен.
    Куда возвращаются?
    Без знания каких языков?
    Вы, как представитель современной украинской интеллигенции, поясните, пожалуйста!

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Навіщо опускати? Так, що краще?

По питаннях...
    В Росію. З України, Казахстану, Латвії, Чехії, Німеччини, Туркменістану. То що я знаю. Думаю з інших країн теж повертаються.
    Мови - українська, польська, чеська, словацька. (Не знаю, як там справи на сході Росії).

18. Полковник

Полковник миється в бані

Вы откуда информацию черпаете, Шановный (ой!),Добродий(ой!)?

• Подобається Подобається x 2
  19. Tanka

Tanka Well-Known Member

Чесно кажучи, одна з цілей перебування на ЛФ - збагатитися українськими ідіомами, які мені дуже подобаються, але я їх мало знаю. Але ж дещо маю з цього приводу разочарування.... Чомусь усі спілкуються дуже правильною українською - чому так, загадка для мене....(пошепки: мабуть дуже страшна модерація!!!!...):crazy::)))

Останнє редагування: 8 січ 2010
  20. Bogun

Bogun Well-Known Member

Пані Tanka, жаль, що ви ну чули мій подільський діалект. Мій приятель казав: "Шчо за мнею записувати тре". А пишу тут, як вчили в школі, виключно літературною...
    Нащо так на себе намовляти, а потім будете говорити, що злі українці Вас дебілятком назвали...

Останнє редагування: 9 січ 2010
а де твій аватар? :)