А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. Полковник

Полковник миється в бані

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Гугл найбільша людина в світі, стільки мов знає! :preved:

• Подобається Подобається x 2
  3. Nevermind

Nevermind Просто персона

Але на вулиці в чужій країні зазвичай гугла поруч немає ... :)

• Подобається Подобається x 3
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Смартфон в "помощь" :)

Як казали за Ковпака - не знаєш броду, не лізь у воду...

---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 23:27 ----------

Відповідайте їм по китайськи - їх найбільше в світі :)))
    А потім здивовано - Ви не знаєте китайської???

5. Nevermind

Nevermind Просто персона

Але ж хочеться, щоб Україна якось розвивалася в плані туризму... Чим більше іноземних туристів, тим краще для економіки держави... :blush:

Це теж саме: чому я не їду в Албанію, яка відмінила візи та де є моє улюблене Адріатичне море. Тому що не знаю албанського, а іншими мовами албанці не володіють :pardon:

6. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Так а туристів з Росії в Україну притягати простіше за все! І тим, що переважна частина громадян знає російську, а вуж на приморських курортах - немає питань!
    А вуж Львів, як можливість відносно недорого й без усяких віз подивитись європейське місто! Але ось як раз новини на "Першому Каналі" про нелюбов до російськомовних можуть віджахнути кілька народу! На жаль!
    "А яке справжнє відношення до російськомовних туристів?" Напевно це питання тут звучало сто-п'ятсот разів! :))

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

А як, що до мігів?
    (Ну не тих, про які розповідала радистка :))) )
    Ну не знаю де би ви хотіли там пожити чи відпочити - завжди можна знайти якогосьвар'ята або вар'ятку, яко вчить іноземну - припустимо англійську а може навіть українську :)
    В школі тре відмінити половину непотрібних занять і вводити додатково - розваги на англійській чи іспанській. Діти вивчать на ура. Але думаю ще трохи і автоматичні перекладачі з'являться так років за 10! (штучна мова плюс трансліт...)

Не завжди. Це може бути сер'озна стаття доходів, але Індії це не допомагає :)
    Ми не Мальорка :)))

Ні не звучало. Росіян приймають, як росіян. Москалів,як москалів. :)))

8. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Так напевно туристів-москалів і не буває! Через те, що туристи звично приїжджають неозброєні і з добрим наміром!:cools:

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Окрім шпигунів:cool:

10. Мікі

Мікі Well-Known Member

Та нафіга Путіну тратитись на своїх шпигунів, відряджаючи їх до України? Та тут їх валом в самій Україні і абсолютно безкоштовних, більше того, починаючи з доброї половини депутатського корпусу і до самих коронованих,- вони самі, за бюджетні кошти, на колінах заповзають до Кремля та Контори і все своє шпійонське викладають на російську тарєлочку з голубой кайомочкой:):):)
    Та тут і на цьому форумі їх, падлюк, дофіга і більшео_О
    Панове, от що, треба дивитися, якщо постить з України і антиукраїнське з нього пре прухой, - значицця оце він і є - москальський шпійон в Україні:)

Останнє редагування: 10 чер 2010
  11. Кохана

Кохана LuBimaya

Сьогодні в оперному святкують День Росії... во де шпигунів купа... :)))

12. Мікі

Мікі Well-Known Member

Ну, от - приїхалио_О ... У Львівській Опері!!!о_О
    То ли исчьо будєт...

13. Кохана

Кохана LuBimaya

Так кожного року там святкують! Я минулого року ходила, сподобалось, багато місцевих діячів, адміністрація міста і області... але шпигунів... :)

• Подобається Подобається x 1
  14. Мікі

Мікі Well-Known Member

Та вже дома сидіть, будь ласка, бо всі такі заходи все одно дають якесь хоч невеличке, але нервове напруження... а серпень вже ж на носі:)

15. Кохана

Кохана LuBimaya

а шо у вересні?

---------- Додано в 19:13 ---------- Попередній допис був написаний в 19:11 ----------

насправді, більше подобається друга частина заходу... минулого року була опера Р-Корсакова "Царева наречена"... Цього року який оркестр має бути, але не пам'ятаю, бо ж дома лишилася, хоча запрошення мала...

16. Мікі

Мікі Well-Known Member

вибачте, я виправив на серпень.

17. Кохана

Кохана LuBimaya

то нічого :)
    але ж є і позитивні моменти, нє?

18. Мікі

Мікі Well-Known Member

В якому сенсі?

19. Кохана

Кохана LuBimaya

оперу послухати, наприклад. (на халяву... :))):))):)))

20. Мікі

Мікі Well-Known Member

Безумовно! Ви знаєте, я страшенно люблю хорошу оперу, як і взагалі серйозну музику. Звичайно італійську оперу, але з задоволенням слухаю і австрійців, наприклад. Але це все більше в записах. В Донецькій опері я не буваю, слухаючи інколи її по ТВ я вже не можу після прослуховування заставити себе піти на зазделегідь взнану посередність.
    І це не дуже весело:sad:

а де твій аватар? :)