А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. majolika

majolika Well-Known Member

Як на мене, це звичайне хамство і безкультурність на підсвідомому рівні (а може і на свідомому приємно бути бидлом?)

• Подобається Подобається x 5
  2. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

Росіян не вважаю) але Полковник - по-перше з його досвідом перебування в Україні,а по-друге - із досвідом перебування на цьому форумі - він все одно вже наш.

ну, якщо Ви, Рибко, хотіли продемонструвати свою обізнаність у минулому Полковника ат досвіді спілкування на ЛФ - Вам вдалось. браво.

а чому сучасний українець має потерпати постійну намагання сучасних росіян знову звести нашу державу до Малоросії?

справа в тім, що мова - прояв культури, носій мови - також носій культури. і не завжди можна людину поважати, якщо не маєш поваги до її рівня володіння мовою. яскравий приклад - пан М.Азаров - краще би він мовчав. та мова, якою він говорить - собача.

як на мене, бути бидлом означає дещо інші "понятія".

з іншогу боку - в даному конкретному випадку не можу не погодитись, що подібна відповідь львів"янина не додає плюсів рівню культурності.

я намгалась донести думку про те, що зрозуміти насторожкувате ставлення західняків до російськомовних громадян поодиноко можна якщо не виправдати, то принаймні зрозуміти.

• Подобається Подобається x 1
  3. Кохана

Кохана LuBimaya

Я же и говорю, Крым - это отдельное "государство", и люди там другие. Поверьте Николаев, Херсон даже Одесса - там совсем по другому на это смотрят, там по барабану на каком языке ты говоришь... Весь юг вообще не знает ни украинского, ни русского, там такоооой суржик, особенно в маленьких городах, что их ни те, ни те не поймут:)

4. Nevermind

Nevermind Просто персона

Я не розумію, звідки береться стільки ненависті до інших націй. Мені здається, кожна поважаюча себе людина буде відповідати тією мовою, на якому до неї звернулися, якщо вона її знає.

Коли до мене звертаються німецькою мовою, я відповідаю німецькою (хоча такі випадки трапляються в основному за кордоном), коли російською - то російською, коли українською - то українською. Це нормально!

Може мені фрау-німкеням похилого віку, які до мене звертаються, говорити: Ich will faschistische Fremdsprache sprechen nicht!!! :nea: ?

З приводу російськомовних в Західній Україні - скільки разів не була у Львові чи інших містах, ніколи не зустрічала якийсь ненависті до російської мови. Знаю людей зі Львова, які говорять російською мовою. Вони ж у Львові якось живуть? :dntknw:

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Підтримую все що ви написали.
    Питання!
    Коли почнуть не нелюбити українську мову?
    Наприклад:
    Таке оправдання вашим словам...

---------- Додано в 14:56 ---------- Попередній допис був написаний в 14:47 ----------

За звичай, як приїжджають в іншу країну - перепитують.
    Entschuldigung, Sprechen Sie Deutsch?
    або
    Sorry, Do you speak English?
    або -
    Язик не відсохне, як спитають
    Извините, Вы понимаете по русски?

---------- Додано в 14:58 ---------- Попередній допис був написаний в 14:56 ----------

Поїдьте туди ще раз і скажіть - Слава Україні!
    Цікаво буде глянути на ваші фото....

• Подобається Подобається x 3
  6. Кохана

Кохана LuBimaya

Шановний, я там буваю не один раз на рік. І прожила там більше 20-ти років. І Кричи там чи Слава Україні, чи Алах Акбар - по-барабану всім!!! Ви самі там були?
    А моє фото можете побачити в моєму профілі...

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Останнім часом ні.
    Степан Бандера там вже герой?

8. Кохана

Кохана LuBimaya

А для Вас Степан Бандера то показник любові чи не любові до української мови? Не плутайте одне з іншим....

9. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Наприклад:
    1)Коли ми будемо не поважати інші мови.
    2)Коли ми почнемо захоплювати території інших держав.
    3)Коли будемо поводиться як не виховане бидло!;)

• Подобається Подобається x 2
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не вкусили себе за язик коли таку правду писали? ;)

---------- Додано в 16:07 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

Мені це не подобається, але схоже прийдеться...

11. Кохана

Кохана LuBimaya

Уявіть собі, що ні....

Я взагалі не розумію, як можна порівнювати любов до мови і побутове спілкування...
    Svjato, Ви коли не-будь чули вислів "Скільки ти знаєш мов, стільки разів ти людина!"?
    Подумайте, до чого воно сказано.
    Я, наприклад, люблю французьку мову, але я її не знаю. Це не одне й те саме.
    Сама намагаюся більше спілкуватися українською, хоча інколи мені легше висловити свою думку російською, бо я зростала в російськомовному середовищі. Але це не значить, що я не люблю українську. Люблю, люблю її поезію, її пісні, її мелодійність... але українську мову, а не місцевий діалект з йой, ііііі, ніц, си.. і т.д.
    Власне Ви розмовляєте українською мовою? Ви впевнені в цьому? Ви її знаєте?

12.  
  13. Svjato

Svjato Well-Known Member

I know that. And you?

---------- Додано в 17:28 ---------- Попередній допис був написаний в 17:26 ----------

Вам у Львові хтось боронить говорити рідною мовою? (Мені боронили. Тому не вчіть...)

---------- Додано в 17:29 ---------- Попередній допис був написаний в 17:28 ----------

Моя українська далеко не ідеальна. Знаєте чому?
    НІ не знаєте, я вам повім! (Швейк)

---------- Додано в 17:30 ---------- Попередній допис був написаний в 17:29 ----------

То добре.

14. Кохана

Кохана LuBimaya

Svjato, з Вами, шановний, не має про що говорити, бо Ви все переводите на особисте. А націоналізм - дитяча хвороба, кір людства (Ейнштейн).

15. А звідки про це було знати перехожому?

Дещо зі старих дописів читала, тож знаю. Особисто з Полковником не знайома. Але, принаймні, знаю, що він провів дитинство у Львові і знає українську мову.

І нащо ви це приплели? До чого тут банальне звернення до перехожого на вулиці?

Еге ж.
    Зустрілися двоє "культурних". :haha:

Азаров дійсно говорить по-клоунському, але ми тут не говорили про рівень володіння мовою.

Не згодна.

16. Кохана

Кохана LuBimaya

Ваше право.:) То сказав Ейнштейн.

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

В нього на відміну від вас було право...

18. Кохана

Кохана LuBimaya

Право на висловлення своєї думки є в кожного! А Ви знову переходите на особисте. Вибачте, але то вже хамство.

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я полюбляю часом закинути.;)
    Бо прісна мова без діалектизмів...
    І мені набагато приємніше чути в тему ввернутий полонізм,русизм,слово з діалекту,аніж те,що я чую з уст більшості дітисків на вулиці.
    Кожному більш-менш зрозумілому словосполученню передує мантра
    Карочєтіпабл...бл...внатурє... :bazar:

• Подобається Подобається x 3
  20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

І я люблю діалект. Я не про галицький - взагалі.

Як житомирську говірку, так і моравськослезську гантирку.

Це як національна страва, зварена у кожному кутку країни по-іншому, тим не менш однаково смачна.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)