А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. Stalin

Stalin миється в бані

Трижды был во Львове, не чувствую я себя комфортно. Бандерлоги смотрят на тебя как на говно, если ты заговорил на кацапский мови. В последний приезд специально одел футболку с надписью "я говорю по русски", назло всем.

• Подобається Подобається x 1
  2. premium

premium Well-Known Member

рагуль вирішив повимахуватись...

3. Полковник

Полковник миється в бані

НЕт.
    Правильно чувак написал.
    Последний мой приезд в город Львов:
    - извините,это бывшая Щербаковская?
    - не розумию. Мову вчытэ.
    Я, ясный перец, сказал что не плохо бы ему пойти на (цвиринь).
    Он ответил, что у меня мама была курвой.
    На том и разошлись.
    Мирно.
    С улыбками.
    А как ещё во Львове прикажете?

• Подобається Подобається x 4
  4. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

принаймні не бояться радикальності :) у своїй державі відстоюють своє. а не пливуть за течією, змиваючи берегами усе підряд.

• Подобається Подобається x 3
  5. Кохана

Кохана LuBimaya

Особисто я вільно спілкуюсь як українською, так і російською мовами. Зараз. Я переїхала до Львова 3 роки тому. До цього жила в маленькому містечку Очаків Миколаївської області. Вчилась в українській школі. Але спілкувалась в основному російською. Коли переїхала до Львова, було трошки важко адаптуватися, але буквально 1-2 місяці. Зараз люди дізнаючись, що я з Південної України, дуже дивуються моїй українській мові... А випадок "реагування" місцевих в мене був тільки один. Перебуваючи всього три дні у Львові, я звернулася в поліклініку, що би поставити донечку на облік перед садочком. Розмовляла з лікарем російською мовою. Лікарка мені відмовила, сказала: "ви мене не розумієте, бо спілкуєтесь зі мною ЧУЖОЮ мовою..." Наче я з нею на японській розмовляла. Довелось звернутися до головного лікаря і нам без проблем призначили іншого дільничого педіатра. Мені цікаво тільки одне, та лікарка напевно вчилася в медінституті ще за радянського союзу (їй близько 60-ти років), навчання ж було російською мовою....

• Подобається Подобається x 5
  6. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

LuBimaya-в СЕМЬЕ НЕ БЕЗ УРОДА,не стоит обращать внимания,большинство все равно адекватные люди!:)

7. Defender

Defender Well-Known Member

Скандально известная Ирина Фарион видит только один способ заставить украинцев разговаривать на государственном языке - посадить их в тюрьму.

УНІАН
    Ирина Фарион
    Один из лидеров Всеукраинского объединения "Свобода" Ирина Фарион назвала "дегенератами" украинцев, разговаривающих на русском языке, и предложила садить их в тюрьмы.

По убеждению политика, таких людей нужно сажать в тюрьму хотя бы на полгода, как это, по ее словам, делают французы за применение англицизмов.

"У нас есть около 14% людей, которые считают, что их родной язык - русский. Это говорит о страшной мутации их сознания. Это - 5 миллионов украинцев-дегенератов. И их нужно спасти" - отметила Фарион.

По ее словам, большинство людей в Украине, которые считают себя русскоязычным, стали такими из-за исторических репрессий и Голодомора. А обязанность настоящих украинцев - обратить этих людей на путь истинный, пусть даже методом принуждения.

"Тех, кто не владеет украинским языком, обязательно посадят", - пригрозила Фарион.

Напомним, Ирина Фарион стала широко известна в феврале, благодаря скандальным событиям в одном из детских садов Львова.

Политик отчитала малышей, которые представились ей "русскими" именами (например, Миша и Лиза) и пригрозила им отправлением в Московию.

ВО "Свобода" и его лидер Олег Тягнибок тогда поддержали свою соратницу.

http://ru.tsn.ua/ukrayina/soratnica-tyagniboka-prigrozila-tyurmoy-russkoyazychnym-degeneratam.html

Тетя Ира отжигает...

• Подобається Подобається x 2
  8. Кохана

Кохана LuBimaya

Согласна с Вами. А внимание я на это никогда и не обращала, просто получается, что если я вызову в 3 часа ночи скорую помощь, ко мне не приедут, если я буду говорить по русски... бред, согласитесь. А к примеру, друзья и родственники моего мужа абсолютно нормально относятся к моему русскому языку, никого это не волнует. А идиоты есть повсюду. Хотя, честно говоря, на юге Украины (Крым не считаю - это отдельное "государство" :)) к приезжим из ЗУ относятся лояльней, чем здесь к русскоязычным.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хотів матюкнутися, але: ( .....) не мішки носити!
    Де лояльніше відносяться? Може справді,

10. Маюнко, якщо до вас на вулиці звернеться іноземець, припустимо, англійською, ви теж будете вимагати, щоб він вивчив українську мову?

• Подобається Подобається x 5
  11. Мікі

Мікі Well-Known Member

Брєд... Причому тут англієць до наших внутрішньоукраїнських розборок?

12. Полковник, можна сказати, теж іноземець. Він знає українську, але ж про це не було відомо перехожому.

13. NikolayLW

Ну этого я не знаю,лояльнее или нет,знаю что ставил эксперимент в Крыму,конкретно-в Севастополе спрашивал в магазине по украински,то меня они не поняли!:mocking:

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Знаєте, як би до вас прийшли вночі, забрали батька, сказали пару слів вашій матері, витерли кілька разів об вас ноги і все це зробили на англійській мові, то не думаю, щоб ви полюбили англійську...
    Уметь разговаривать можно на любом языке, но это не значит уважать тех, кто на нём делает вам больно...
    Зрештою я не виправдовую даму, що послала Полковника, але може він їй насолив 20 років назад. ;)

---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 21:42 ----------

Ви впевнені?

• Подобається Подобається x 3
  15. NikolayLW

Svjato-дружище,пожалуй я вас понимаю-поэтому всегда говорю-что русских большевики использовали как дубину и теперь еще долго придется расхлебывать это большевистское дерьмо.Очень жаль что многие этого не понимают,а некоторые даже усугубляют!:sad:

16. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

Полковник - не іноземець. це раз. він НАШ.

а по-друге, щодо
    англійською відповім. можу ще французькою.

роки пригнічення та заборон з боку Росії викликали таку-от реакцію в людях - чисто автоматичну, на підсвідомому рівні.

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

та як наше радіо :haha:

---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ----------

Я в курсі.

П.С. Я ніколи росіян не називав москалями. А люди є хороші та погані. Москалі - діагноз найгіршим людям. Хто їм винен - їх проблеми. Нехай ідуть або до психіатра або на цвірінь, якщо історію не хочуть вчити і допущені помилки визнавати.

18. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Конгениально! Ну - пусть кто-нибудь только пискнет по-немецки...Капец ему... :hang1:

• Подобається Подобається x 6
  19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Und was? Warum?

20. Росіян ви вважаєте своїми. Добре, а чому тоді

така реакція на "своїх"?
    А по-друге, чому сучасний росіянин повинен відповідати за вчинки своєї влади колись?

У мне немає поняття любові-нелюбові до мов.

Це ви мені про історію? Я тут довше за вас і знаю, де народився і провів молоді роки Полковник. Українську мову він ЗНАЄ. Зрештою, я не мала на меті за нього заступитися, і питання моє не стосувалося конкретно Полковника.

По-перше, поважати треба людину, а не мову, якою вона говорить. А по-друге, за вашою логікою, ми повинні ненавидіти польську, турецьку, татарську мови, бо їх носії теж нам насолили?

• Подобається Подобається x 9
а де твій аватар? :)