А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Саме так. Судячи з того, что російську ви вже розумієте, на мою думку особисто у вас все буде добре. :good:

Українці, вони на відміну від росіян, краще у всім, що можна собі уявити, більш ніж у два рази. Я вже це чув на ЛФ, сперечатись з вами не варто. :mocking:
    Але скажіть будь ласка, чому ви проігнорували ось це питання: Яка частина українців володіє іноземними мовами? (окрім російської та польської)

Тобто люди, які в Україні намагаються розмовляти українською з російськомовними виказують неповагу до них? Я вас правильно зрозумів?

• Подобається Подобається x 2
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не поб"ють? )

3. Nevermind

Nevermind Просто персона

Я її не тільки розумію, я на ній, власне, розмовляю.

Ніхто не краще. Всі люди однакові незалежно від національності та місця проживання.

Не володію інформацією. Я не співробітник Держкомстату.

Вам ніколи не спадало на думку, що деякі люди розуміють російську мову, але не вміють нею говорити?
    Для декого - це як польська: все розумієш, але сказати нічого не можеш.
    Тому вони і говорять по-українськи.

Мені от цікаво, чому я ніколи не зустрічала людей з Москви на російськомовних форумах Харкова чи Дніпропетровська? Чому їм так подобається саме україномовний Львівський форум? :)

4. borkhes

Це прямо суперечить тому, що ви раніше казали про росіян. Визначтеся будь ласка, чи люди однакові і росіяни такі ж як українці чи українці краще. :)

Ні, я мав на увазі людей людей, які стверджують, що у державі Україна всі мусять розмовляти тільки українською.

---------- Додано в 01:13 ---------- Попередній допис був написаний в 01:13 ----------

Люди на ЛФ говорят, що вони це за гроші Путина та "контори" це роблять. Спитайте модераторів, може вони знають? :dntknw:

• Подобається Подобається x 6
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Оплата зависит от сложности работы.
    На Львовском доплата 56%, а за ночные доходит до 64%.
    На Харьковском - 13%, На Днепропетровском - 12%.
    Вот и считайте!

---------- Додано в 08:34 ---------- Попередній допис був написаний в 08:32 ----------

Списочек долгов россиян можно глянуть?

• Подобається Подобається x 7
  6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Для того, чтобы общаться на ЛФ просто необходимо хорошо понимать украинский язык - это, я думаю, совершенно понятно. Более того - общение на форуме позволяет поддерживать "форму" в знании украинского языка. Скажите - это разве не достойное предназначение для ЛФ? Надо приветствовать дописувачiв з Москви - а не выражать удивление их присутствием. :)

• Подобається Подобається x 5
  7. ANTIEXTREMIST

ANTIEXTREMIST Well-Known Member

Згоден, нехай буде бiльше дописувачiв з Москви- краще будемо знати один одного.

• Подобається Подобається x 1
  8. nata-k

nata-k Well-Known Member

Тільки не слід забувати, що далеко не всі москвичі такі, як відвідувачі ЛФ :). Вибірка захоплює тільки специфічний прошарок, так би мовити...

9. borkhes

10. -

• Подобається Подобається x 1
  11. nata-k

nata-k Well-Known Member

Нет, я подобными теориями не страдаю. Я думаю, что у каждого из участников есть некая связь с Украиной. Скоре всего именно со Львовом. И есть некое болезненное личное начало в мотивации общения на ЛФ.

Объясню сразу почему болезненное :). Потому что неболезненные мотивации менее стойкие.

12. - это только москвичей касается?

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Не только. Это касается не Львовян, основным мотивом которых, является "прийти и рассказать львовянам какие они бяки, буки и как сильно ошибаються во всём " :)

При этом стилистика россиян и представителей других (не Западних я имею в виду) регионов Украаины - значительно отличается.

14. - стилистика тут как-то ни к чему, а мотивы "рассказать какие бяки-буки" Вы уже всем нельвовянам назначили, т.е. не только болезненность именно нельвовянских участников утверждаете, но точный диагноз выставили? :))) Про фесебе и то, не так обидно... :sad:
    :)))

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

Стилистика как раз даже очень при чем. Я вот, когда заглядываю в политичские разговоры, по сообщениям не глядя на место жительства могу определить - человек из России или Украины :). Даже если они отстаивают похожие взгляды.

Я не врач, диагнозы - это не ко мне ;).

16. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Зразу дозріло питання: а от якщо людина майже порівну мешкає і в Україні, і в Росії, то тоді Ви теж розгадаєте цей "ребус"? :)))

17. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

• Подобається Подобається x 4
  18. kontra

kontra Well-Known Member

Двуязычен. Никто осбо дискомфорта не создавал, все нормально))

19. kutuz

kutuz Well-Known Member

Прочитав цілу гілку на форумі.хрень якась.про що мова?Моя дочка навчається в 7 класі,англійська,польська,українська,російська мови на рівні розмови,читання і письма.Мовна проблема для неї не існує,думаю маємо можливість виховати нове покоління яке буде керуватися освідченістю і знаннями.Простим росіянам така "проблема" далеко і глибоко,як і простим українцям.Проблема надумана.Треба любити і поважати один одного.Розмовляй собі на якій хочеш мові,але коли йде мова про держ.службовців,то будь добрий веди всі документи на державній мові(хоча для Азарова я б зробив виключення)Не хочу більше під тримувати цієї теми.На різні закиди не відповідатиму.

• Подобається Подобається x 5
  20. -

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)