А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. premium

premium Well-Known Member

Українцем бути пристижно, що тут ще додати.
    Наступна в черзі на пристижність - українська мова.

• Подобається Подобається x 1
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я б навіть сказав - престижно. :)))

До речі...

Престиж - синонім Авторитет

Прикметник престижний функціонує як такий, що свідчить про престиж, авторитет кого-, чого-небудь, або такий, що слугує засобом досягнення престижу (часто з відтінком іронії чи зневаги): престижний автомобіль, престижний одяг, престижне знайомство, престижні зв’язки.

Мовна практика засвідчує вживання слова авторитет і його похідних переважно у контекстах, що містять позитивну оцінку, а слова престиж та його похідних - у нейтральних або негативно- чи зневажливо-оцінних.

Виходячи з владних реалій, краще казати "авторитетний в натурі", це, може, і не позитивно, зате точніше. :)))

• Подобається Подобається x 2
  3. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

В том то и проблема, что украинские националисты придумали эти всі ознаки и теперь меряют всех жителей Украины своей "правильной" линейкой.
    А дальше что? Чемодан-вокзал-ту-ту? Или предложите звездами, треугольниками цветными и т.п. метить неправильных жителей Украины :)

• Подобається Подобається x 4
  4. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

+1000000:good:
    Абсолютно верно сказано,если так и дальше метить,то до добра это не приведет и ни когда Украина наконец то не сможет быть единым целым-к сожалению конечно!!!:sad:

5. Nameless

Nameless миється в бані

Ні, проблема в тому що слово "українець" означає національність а не громадянство. З російськомовних запроданців такі ж українці як з бородатих чеченів-мусульман - рюсскіє.

6. - так, это проблема националистов. Для нормальных граждан Украины слово "украинец" означает в первую очередь гражданство, во вторую - национальность, и больших проблем они в этом не видят.

7. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

У такому разі ненормальними є більшість представників нацменшин. Будь-який угорець, поляк, ром чи румунець ..... що проживають в Україні , не називатимуть себе українцем. Вони казатимуть:"Я (такий-то) З УКРАЇНИ".

---------- Додано в 14:18 ---------- Попередній допис був написаний в 14:04 ----------

Кожна людина тою чи іншою мірою є націоналістом. Навіть коли вона сама це заперечує
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Национализм

• Подобається Подобається x 2
  8. - смотря с кем и о чём говорят. Нормальный гражданин чаще обсуждает темы, связанные с жизнью в гражданском обществе, националист - свои национальные. Хитрый же националист всё время пытается спекулировать одинаковостью слов и подменять понятия. Думая, что это у него ноу-хау...

Поскольку Вы всё время к словам цепляетесь подчеркну, что не имею в виду психическую нормальность (в смысле здоровья по медицинским нормам) противопоставляя нормальных граждан и националистов. В данном случае "нормальный" означает просто "не озабоченный на национальной почве". У них могут и быть другие тараканы в головах...

9. І.Павлович

І Ви теж.....

10. Каждый человек в той или иной степени космополит (эгоист, альтруист, хам, жлоб, меценат, агрессор, жертва, и т.д. - все эпитеты подряд). Это ж сколько афоризмов можно наваять!!! :haha:

Не каждый человек озабочен на национальной почве, но многие из тех, что уже на ней давно свихнулись, этого не подозревают, а скажи напрямую - не просто возразят, - обидятся... :)))

11. І.Павлович

Без образ. Але саме так це і виглядає. Можливо і я... Але заперечую, що я хоч трішки "хам, жлоб, агрессор".

12. - вот видите! :haha: Обиделся. Шутка. Но утверждение голословно. Для персональных обвинений нужны основания. Приводите, конкретные цитаты, именно мои, посмотрим, что там у вас "виглядає".

Могу несколько облегчить Вам задачу, которую Вы и не собирались выполнять. По сравнению с нормальным россиянином я сильно "озабочен" украинским национализмом, т.к. большинству россиян (т.е. нормальным) плевать на ... всю эту, скажем так, тему. Вместе, к сожалению, с...

13. І.Павлович

Український, російський чи який інший... Небайдужість і любов до своєї національності (слово "нація" чомусь у декого асоціюється лише з нацизмом) і є найпершими ознаками націоналізму. Український не є вийнятком і він не такий страшний. Про реальну вітсутність ксенофобії і шовінізму у "найстрашніших" західних областях України вже писано-переписано всіма, хто там бував. А саме ці дві якості народжують нацизм. То що саме викликає у Вас тривогу?

• Подобається Подобається x 4
  14. Annjutka

Annjutka New Member

Мені комфортно спілкуватись і російською і українською без різниці. Правда несприймаю отого фанатизму який інколи трактується як патріотизм.

15. - теперь ничего. Вы так хорошо всё объяснили... :)

16. І.Павлович

Але зустрічається не частіше, аніж в інших країнах.

17. Annjutka

Annjutka New Member

Можливо, маю тільки "український" досвід.

18. І.Павлович

Вибухи у московському метро це - фанатизм.

19. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Украинский национализм тоже фанатичный занадто.
    А вы на своем примере доказываете эту фанатичность. При чем тут мова к национальности?! Это личное право каждого человека, выбирать себе мову общения. Мне пох на какой мове ко мне обращается человек, укр. или рус.
    А фанатики-националисты придумали эту мовну проблему чтоб свой вечный антимоскальский сдвиг как-то реализовать на практике.

20. Nameless

Nameless миється в бані

гг. я не казав що всі російськомовні - запроданці. я ж написав "російськомовні запроданці" а не "російськомовні-запроданці". зараз якийсь російський націоналіст мені скаже що я як український націоналіст чіпляюсь до слів, але це не так. я навіть не буду піддаватись на провокації і аргументувати що мовна проблема справді існує, а з обранням Табачника ще більше посилилась.
    я просто хочу звернути увагу що з уст україномовних громадян України я
    ще жодного разу не чув що України і українського народу не існує, що ми всі малополяки\малогреки\малотатари\малокитайці і Україна повинна віддати Крим а краще взагалі ввійти до складу Польщі\Греції\Гондурасу\Айзербаджану. З іншої сторони від російськомовних громадян держави Україна можна часто подібне почути)

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)