А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. Nameless

Nameless миється в бані

Та зручно їм, чого б це було незручно. Як приїжджають туристи з Києва чи Донецька, то всі все розуміють, всіх все влаштовує. А будьякі конфронтації носять здебільшого жартівливий характер.
    Пам'ятаю раз на Близниці зустріли двох російськомовних, хлопця і дівчину. Питались дорогу до Догяски. Мій одногрупник почав їм розказувати, показувати на карті. Все виключно українською. Спитався звідки вони. А вони промовчали. Перевели тему в інше русло. Ну а одногрупник мій знову питається - звідки ви? шось ви не відповідаєте. може москалі? а дівчина так скромно. "да. москалі. ми із маскви". ну ми поржали і відпустили їх. Мораль - якщо вже росіяни розуміють українську то наші русифіковані співвітчизники тим більше.

• Подобається Подобається x 3
  2. Romualdo

Romualdo миється в бані

Російськомовні українці, яких я знаю, у Львові чи інших подібних містах відчувають себе досить непогано. Думаю, що це зумовлено тим, що їм на генетичному рівін українську приємно сприймати!

3. Полковник

Полковник миється в бані

Это КТО ТАКИЕ????
    Поосторожнее с подобными определениями на ЛФ!

• Подобається Подобається x 2
  4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

• Подобається Подобається x 5
  5. -

6. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Чет не совсем ясная тема!!!
    Мне допустим не совсем комфортно-так как русский язык мне ближе,ну и что с этого???!!!Ни чего не поделаешь,научился разговаривать по украински,дома общаюсь на русском на улице когда как,ничего страшного.По другому и быть не может-здесь большинство живет украиноговорящих,значит естественно большинство говорит на украинском.Вчить мову,а якщо не бажаєте їдьте в інші міста.Українська мова не японська,вивчити можна-якщо не бути тупим.:)

7. premium

premium Well-Known Member

Приклад чого, правильної русифікації? :moskali: Вершиною цинізму є називатись українцем і носити російський прапор на лобі. Борони Боже від такого прикладу.

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Відносно недавно (влітку 2009 року), коли я був у Львові, мені потрібно було запитати дорогу до певної вулиці. Щось мій GPS з його мапою прибріхував... Хто знає найкраще? Таксисти. Зупинився біля купки таксистів, які купкою стояли на якійсь площі, вичікуючи на клієнтів. Так ось - пару з них говорило російською, один - українською з чітким угорським акцентом, та й схожий був на угорця, інші - українською. Різанини між ними не було - люди нормально спілкувалися.

Звідки ж у Львові беруться "генетично автентичні"?
    Високоморальна людина не буде ділити людей на сорти за "кров"ю" та формою "черепа", хіба жартуючи. Але вона свою енергію направить на встановлення справедливості, правди, розвитку для всіх!

Ні, "преміуми" та подібне до них, ставлять себе, як мінімум, на рівень Бога, прикриваючись набожністю. Вони легко вирішують, хто, де, і як має народжуватись, і як, що, і якою мовою говорити на вулиці, в родині...

"Завдяки" таким навіть українська державна мова, яка й має бути єдиною державною, піддається обструкції, бо брудна націоналістична піна обов"язково викликає задуху в чистій річці єдиного народу, і тоді назустріч цій піні, яка завжди зверху - спливає всяка гниль знизу, чи зі сходу... Результат - річка загниває, замулюється, заростає і гине!

Націоналізм (в різних формах) і маскована ним корупція (різних типів) - є тими взаємопов"язаними причинами, які можуть знищити Україну, як державу. І нищать її.

Країна, яка буде поважати кожну порядну людину з власного народу - здобуде повагу інших цивілізованих народів і країн. Поки що Україна, виринувши з бруду ненадовго, і, хапнувши чистого повітря, сьорбнула, на жаль, і націоналізму, і зараз отруєною знову іде в болото корупції. Чіткою дорогою. Вірніше, її знову туди ведуть...

9. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

А при чем російський прапор к русскому языку???
    Если я называюсь украинцем но в то же время английский язык знаю, флаг какой державы мне на лбу носить порекомендуете? :)

• Подобається Подобається x 1
  10. premium

Російська мова і російський триколор є державними в РФ.

---------- Додано в 15:18 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

До чого тут приплетене знання?

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Таджикам – таджикский язык
    Сегодня в Таджикистане, более 2 млн жителей которого предпочитают зарабатывать средства на стройках в России, вступил в силу новый закон «О государственном языке». Накануне его подписал президент республики Эмомали Рахмон. Документ требует от каждого таджика знания родного языка и полностью исключает понятие о «языке межнационального общения», который был закреплен в предыдущем законе и пока еще в Конституции страны за русским языком.
    Закон обязывает всех граждан вести правотворческую деятельность, делопроизводство, проводить культурные мероприятия, использовать в науке, для объявлений и в рекламе, в официальной переписке с гражданами, а также именовать все учреждения и организации независимо от формы собственности исключительно на государственном языке. Прежний закон позволял вести судебные процессы, писать обращения в органы государственной власти и в официальные учреждения на русском языке, а в районах, населенных преимущественно этническими узбеками, – на узбекском языке. За нарушение требований закона предусмотрены штрафы, максимальные из которых эквивалентны приблизительно 160 долларов для граждан и 320 долларов для организаций. При этом использование языков в личном отношении закон не регулирует.http://www.expert.ru/news/2009/10/07/tadjikyaz?esr=17

П.С: Якщо цей закон про штрафи впровадити на території України, наш добробут зросте за лічені години.

Останнє редагування: 5 кві 2010
    • Подобається Подобається x 6
  12. андрей-25

В России да. Но так же російська мова распространена по многим странам СНГ и по сути является международной на этой территории.
    Пример, аналогия на ваше высказывание.
    Українська мова как и жовто-блакитний прапор тоже державные в Украине. А Степан Бандера (junior) например и множество других диаспорян разговаривают по английски, и, говоря вашими словами, носять на лобі український прапор.

13. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Имеется ввиду соответствие национальной ментальности, а не знание иностранных языков. Не притворяйтесь, что Вы не понимаете.

• Подобається Подобається x 2
  14. premium

Точніше нав'язана Москвою в роки окупації, аналогічно як нацистська Німеччина чи імперська Австрія поширювали німецьку мову.

---------- Додано в 09:15 ---------- Попередній допис був написаний в 09:03 ----------

Ніяка це не аналогія. KLIBERN вам гарно пояснив.
    Діаспора розмовляє англійською і українською, але це вже інше питання. Чи може ви натякаєте, що є російською діаспорою в Україні?

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дуже правильне запитання. Чекаємо на відповідь.

16. NikolayLW

Я родился в России,живу сейчас во Львове,являюсь русскоязычным и считаю себя украинцем,так как являюсь гражданином Украины.:)
    Что здесь не так?[​IMG]
    К стати- вполне комфортно себя чувствую-легче изучил мову,да и с галичанами все нормально и друзей хороших имею!:good:

17. андрей-25

Я украинец еще больше чем вы :) И не отношусь к другим представителям многонационального населения нашей страны, ни к русским, ни к галичанам, ни к татарам :)

Я то понял, просто не нужно связывать такие понятия как язык, ментальность и государственные символы какой-либо державы.

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

НАЦИОНАЛЬНОСТЬ - 1) принадлежность человека к определенной этнической общности людей, отличающейся особенностями языка, культуры, психологии, традиций, обычаев, образа жизни.
    http://dic.academic.ru/dic.nsf/lower/16381
    Національність — національна ідентичність, належність особи до певної нації (або іншої етнічної групи (спільності)) яка визначається як відмінними особливостями етнічної групи (мова, звичаї і традиції, культура, фізіологічні риси (належність до певного типу) тощо), яких дотримується особа, так і особистим почуттям належності до етнічної спільності - почуттям національної ідентичності.
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Національність

19. premium

На відміну від вас, я є українцем за всіма ознаками.
    В декого вже якась манія, кого не спитаєш - всі чистопородисті українці, але країна у нас - багатонаціональна. Маразм.
    П.С. "ви або хрестик зніміть, або труси вдягніть"

20. NikolayLW

Без обид:drinks:,просто почитал ваши посты и смех уж через край!!!!!!!!!!!:haha:
    Мне видать не повезло с украинством-дед,прадед что по матери,что по отцу-русские,отец так-коренной москвич,мать родилась в Питере как и я!:sad::crazy:Видать я москаль чистокровный-не повезло однако!:cry:
    Ну ни чего,зато я в душе украинец!!![​IMG]

• Подобається Подобається x 7
а де твій аватар? :)