А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. Dexter

Dexter Well-Known Member

Хто вам сказав ,що вас большинство?І взагалі що це за слова "Ваше мовой"?Ви, я так розумію, затятий українофоб, для кого ця мова чужа ,тобто говорите ви тут від імені російської національної меншини Тому я вам і сказав ,що ніхто не дасть ВАМ нав"язувати всій країні бажання однієї національної меншини.Та й сильно не надійтесь на Януковича, він поки що мало що може зробити в цьому питанні без більшості в парламенті.

Не треба перкручувати мої слова.Я говорив про Харківську губернію ,а не про Харків

Ну 25 % теж непогано.

Ага, знову стара українофобська пісенька.Язик ето для культурних гарадских людєй,а мова для малограмотного сєльського бидла.Прийдеться шановний вас розчарувати.Відкриваємо той же перепис за 1897 р.

Харьковская губерния-города.(367 343 чел.)

Великорусский-145 504 чел. 39,6%
    Малорусский-198 774 чел. 54%

http://demoscope.ru/weekly/ssp/rus_lan_97_uezd.php?reg=1601

Якраз ісконним українським містом його називати можна, бо засноване воно було не Польшою, а галицько-волинським князем ще в далекому 13 ст.

• Подобається Подобається x 5
  2. UDALA

UDALA Well-Known Member

Какая разница , на каком языке разговаривать , главное ЛЮДЬМИ быть!!! а находили мы всегда общий язык , когда нам никто ничего не насаждал сверху.

• Подобається Подобається x 2
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну да, а Луганск - основала Екатерина II - сделаем вывод на этом основании, что это.... украинский город! Да, это ТАК - вне всякого сомнения - однако история, как я уже писал - штука такая, с ней надо осторожно обращаться. :)
    Имеется ввиду, что вопреки данным переписи - украинцев во Львове в 1931 году было не 7.8% ?!? Что-то я не помню, чтобы кто-то, включая упомянутого Вами coolzak'а смог сие опровергнуть.
    Вот здесь - данные по всем вошедшим в Украину повітам. Даже с селами 50\50 с поляками. Увы! :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Bogun

Bogun Well-Known Member

Подивився перепис і зрозумів, що Кам*янець зі 27 % українців, 45 % євреїв і 21 % поляків був одним з найбільших міст з українським населенням (тобто центром губернії) :) Правобережжя, про майже на 75 % єврейський Проскурів (Хмельницький) взагалі мовчу.

Найбільшим українським губернським містом була Полтава!!!!

5. Dexter

Dexter Well-Known Member

Тут постає інше питання :в якому статусі перебували українці (малороси) в Російській імперії?Якшо в статусі державотворчого етносу, то звісно можна назвати Луганськ ,заснований Катериною 2, українським містом.

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Сейчас - это украинский город. Я ТАК понимаю, у многих из-за совпадения названия государства с национальностью возникают неверные трактовки. Скажем Екатерина II была немка, 100% -ная. Может Луганск - или Одесса - немецкие на этом основании? :)

• Подобається Подобається x 5
  7. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Там не все так просто було. Одна з моїх бабусь народилася у Польщі, у селі кілометрів за 150 від Львова, потім її з частиною сім"ї виселили до України. Батьки і брат залишилися у Польщі як поляки, а її разом з тітками вивезли до села у львівській області, насправді вся родина була україномовною, просто частину дітей тоді записували з тих чи інших причин поляками (українцям тоді було несолодко, а діти від змішаних шлюбів автоматично вважалися поляками, навіть якщо поляком був хтось один з дідусів чи бабусь). З греко-католицьких церков зробили костели, а вже у 90 роках минулого століття частину повернули греко-католикам; як пояснила дружина бабусиного брата, чистокровна полячка, українців у них була більшість.

• Подобається Подобається x 4
  8. premium

premium Well-Known Member

Для Вас є важливішими конкретні фрази Закону, чи дія, яку справляє Закон? Для мене важливіша дія. І не важливо, активна чи пасивна ця дія.

---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:27 ----------

Такий національний склад українських міст був прямим наслідком окупаційної політики. На Гетьманщині, де протрималась деякий час автономія, чужоземного елементу було найменше.

---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 22:38 ----------

В моїй родині абсолютно така ж історія.

---------- Додано в 23:33 ---------- Попередній допис був написаний в 23:28 ----------

цифри "перепису" спеціально фальсифікувались, період був міжвоєнний, переділ територій був неминучий, тому й максимально завищували польську присутність, щоб надалі претендувати на українські землі

---------- Додано в 23:46 ---------- Попередній допис був написаний в 23:33 ----------

Греко-католиків у Львові зафіксовано 16%, а всі вони майже виключно були українцями. Крім цього серед латинників було багато окатоличених і ополячених українців. Це як зараз в містах східної України, більшість складають українці, але русифіковані мовно і релігійно.

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Наведіть чесні цифри...

Сергій Чорний
    НАЦІОНАЛЬНИЙ СКЛАД
    НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ В XX СТОРІЧЧІ
    Серія "Україна на межі тисячоліть".
    ДНВП "Картографія", Київ 2001.

Невже і Чорний бреше?

10. КривоРожец

КривоРожец Well-Known Member

цікаво як це? поясніть!

11. Saszko

Saszko Well-Known Member

Вибачте, втручусь. Це, мабуть, означає русифіковані мовно через релігію. Дуже дієвий спосіб. Прислухайтесь до акцента предстоятеля Києво-Печерської Лаври.
    З 1.05 хв. по 1.20 хв. Якщо є бажання.
    http://www.youtube.com/watch?v=G8K4P0YPHNI

12. КривоРожец

не зрозумів вас. поясніть детальніше?

13. Mamont

Mamont миється в бані

Мы с женой, когда были во Львове, совершенно комфортно себя чувствовали, когда разговаривали по русски. А вот в Ивано-Франковске многие делали вид, что нас не понимали... Вот такая вот нетерпимость. )))

14. Sever

Sever миється в бані

это Вы как специалист-психиатр заявляете? Или так, просто в лужу пукнуть, чтобы громче слышно было?

• Подобається Подобається x 4
  15. premium

Тому й колиска літературної української мови була на Полтавщині. Там було найменше іноземного елементу, відповідно найменше чужих домішок у мові.

---------- Додано в 11:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:34 ----------

украинец в польській церкві - полонізований, в російській - русифікований, в синагогі - євреїзований, в мечеті - татаризовний... дивно, що тут може бути незрозумілого

16. КривоРожец

що означає російська церква? Яка вона? Теж саме польська, еврейська і татарська?
    От просто дайте визначення цим церквам. Цікаво було б почитати.

17. BillyBobHarley

BillyBobHarley миється в бані

церковь - опиум для народа. Особенно та, в которой существуют такие политическо-языковые аспекты, о которых написал пан premium. :)

• Подобається Подобається x 2
  18. premium

РПЦ і її філія в Україні УПЦ (секта московського патріархату)

19. BillyBobHarley

BillyBobHarley миється в бані

а какая церковь в Украине самая правильная по вашей версии?

20. КривоРожец

ясно. ну що ж, мій умовний "вирок" вам, ви досить заангажована людина. Для довідки, можу сказати, що навіть іудаїзм не можна повною мірою назвати національною релігією. Єдина з національних релігій, яка мені пришла до голови, це езіди, ними можуть бути тільки курди

а де твій аватар? :)