А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ось Вам, Bogun_е, не все одно? При "мовному гвалтуванні" України в СРСР, якось вивчив я і мій брат, уроджений в КаРСР, українську... І діти мої, народжені в м.Чехов :)))) згадався український поет - повний тезка російського письменника) Московської обл. вивчили... І, впевнений, внуки вивчать...

• Подобається Подобається x 1
  2. Bogun

Bogun Well-Known Member

Вивчили у значенні знають розмовну мову :). Зулуси знали розмовну англійську....

3. VasMT

А ви, математик, знаєте мову на рівні теоретиків інституту мовознавства України? Думаю, що ні... Тай на біса Вам того "дієслова"... Вміння писати без помилок є, добре... Я, наприклад, коли не знаю як писати те чи інше слово, замінюю його синонімом...

4. Bogun

Bogun Well-Known Member

Зулуси знали розмовну англійську...

5. VasMT

Ви УКРАЇНЕЦ яку мову ЗНАЄТЕ? Варіант - розмовляю зі словником - не пропонувати... Це до психіатра... :)

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я не намекаю - а просто согласен, что когда галичане боролись в Галиции за свой родной язык - ОНИ БЫЛИ ПРАВЫ. И я надеюсь, что у галичан хватит ума осознать с кем и за что они боролись - и наконец понять, что им совершенно не идет - самим становиться в Донбассе угнетателями. Прочтите - ссылка дана.
    А до державной - мне мало интересны сии забавки. Мне - достаточно региональной. :)

7. Geograf

Geograf Меломан

Головне що українську знаєм;)

8. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Справжню розмовну англiйську або локальний креольський дiалект?

9. VasMT

У-гу... Знають вони.... А коми хто ставити буде? Знавець...

10. Geograf

Geograf Меломан

Давайте я ваші помилки пошукаю їх у ваших дописах теж багацько "знавець філолог";)

11. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

VasMT,

12. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Что то мы сбились с темы, куда модераторы смотрят. Вот может поставить вопрос, в каких регионах, к тем, кто говорит по русски хорошо относятся. Я на 1-е место поставлю Закарпатье, потом курортные места Львовской области - Трускавец, Моршин. Потом Товтры. Дальше Каменец, Винница, а дальше никаких проблем

13. kron

kron Well-Known Member

Слышал,треть населения Львова русcкоязычно,так ли это??

14. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Да нет, где-то 30 тысяч

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Було 39-го...

16. kron

kron Well-Known Member

Мне киевлянин свидомый на другом форуме рассказывал,что треть жителей Львова говорит по русски:bazar:

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Трохи загнув. Процентів 10 - правда і ще десь 10-15 трохи на тій, трохи на тій...

18. kron

kron Well-Known Member

Более точные данные наверное есть.Во время переписи людям задают вопрос,какой язык считают родным.

19. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

20. Geograf

Geograf Меломан

:))
    Ой не смішіть

а де твій аватар? :)