Нагадайте-но, на який день Бог створив Галицько-Волинське князівство? В кінці другого, чи на початку третього?
ну раз так то так и говорите, говорите что вы галицко-волынцы, и вас галицковолынцев оккупировали поляки а потом рос.империя и ссср почему вы говорите оккупирована Украина? Ирландия - хороший пример, только Ирландия с оккупацией (типа) далеко не восстала все и вся, там тоже есть нацыки, и их там тоже далеко не большинств, впрочем даже их борьба куда как активнее чем галицко-волынские сопротивления, особенно духовенства и интеллигенции ... но, я некоим образом не посягаю на право наличия такого мнения, и своего восприятия истории и т.д. я против позиционирования оного как единоверного ... не шаблоньте ... хорошо - не буду, тогда сами распишитесь как бы поступили вы ? на вашу страну напали, у вас в подвале 200 ваших врагов, в мирное время они были осуждены, через два дня их освободят и они будут служить агрессору против вас. ваши действия? я думаю если большинство из нацидеологистов копнет в глубь своей родословной то там в большинстве случаев будет что попало от польских оккупантов до российских чиновников и т.д. Россия имеет все права на Русь ибо она сохранила веру (что являлось определяющим в то время) да и как бы не исходили на диарею хЫсторики нацюковские русские с хереннадцатого века русские, вот взять галицколоынцев - они себя почему то смело считают украинцами, несмотря на героическую историю профукивания всех и вся и ничего .. так у русских от прав поболее ... Бог из него пришел _)
Міркування типового асвабадітеля-окупанта. Совок як і німецькі нацисти виправдовують нищення та катування мирного цивільного населення називаючи останніх ворогами савецкага строю чи то рейху. Ось такі херої і виповзають як таргани на паради пАбеди націпивши на себе свої побрякушки з портретами вісаріонича та т.п. шелупені.
Сашко Лірник Впевнений що на 9 травня будуть масштабні провокації.Тому треба їх попередити. А краще очолити. Не забороняти а навпаки радісно і ретельно підготувати парад(паради) і на них нехай марширують наші морські піхотинці і моряки з Криму.Разом із тими ветеранами,які ще залишилися з часів війни. Ну і лозунги:" Борцям з фашизмом слава! Героям слава!Слава Україні!"
А ще краще - провести урочисті заходи не 9, а 8 травня. Нехай москалі ламають голови - "що то значить"?
Казки Лiрника - то просто СИЛА!!! Дуже рекомендую, лише заради них половина дiаспорних дiтей украiнською говорить. Знаю навiть кацапiв, якi тi казки своiм дiтям крутять.
Что значит не доведено. Шухевич где обучался, в женской гимназии? Или в школе абвера. ---------- Додано в 13:15 ---------- Попередній допис був написаний в 13:09 ---------- Вы смотрели когда нибудь на карту Киевской Руси? И большую часть составляет нынешняя европейская часть России. А то что Юго восток и Крым никакого отношения не имели к Руси?
Территория о которой Вы говорите попала под власть подконтольной Орде Московии, которая на пути к цетрализации уничтожила все вольности Руских (не путать с русскими) городов-государств, а вместе с ними и все традиции демократические Киевской руси (вече, контроль над княжеской властью и пр.) Киев, "мать городов руских" этой участи избежал и в дальнейшем имел статус вольного города с ратушей магистратом и другими признаками европейской приналежности, пока не попал в московскую кабалу. Так, что, когда мы говорим о Киеской Руси, то это в первую очередь Киев и юго-западные области в т.ч. Львов, Галич и пр. не попавшие под беспощадный московский каток раздавивший все европейские ценности Киевской Руси.
День Перемоги Україна відзначатиме День Перемоги під європейським символом 8 та 9 травня у Києві пройдуть заходи з відзначення завершення Другої світової війни у Європі та перемоги над нацизмом. Цього року на офіційних заходах у Києві вперше буде вжито європейську символіку пам’яті полеглих у війні — червоний мак. Ідея та графічне втілення стало результатом співпраці Українського інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України. «Пропонуємо новий символ як виявив нашої поваги до тих, хто знищив нацизм. Це буде червоний мак – символ європейський та український. У наших піснях йдеться, що маки зацвітають там, де пролилася козацька кров», – заявив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович у звернені прес-центру інституту. Рішення використати європейську символіку прокоментував гендиректор НТКУ Зураб Аласанія: «День пам’яті, день капітуляції нацистської Німеччини. Треба було, як символ, щось знакове, що символізувало би не свято, яким війна не може бути за визначенням, а пам’ять та скорботу». Графічне втілення — це алюзія з одного боку червоного маку, з іншого – кривавого сліду від кулі, передає глибину смислу війни, розповідає про страждання, про смерть, про героїзм, про мільйони загиблих – найголовніше і найстрашніше, що є у війні. Логотип також містить гасло «Ніколи знову», бо в наших руках не допустити повторення жахіть війни 1939—1945 років. «Друга світова війна була більшою, ніж Велика Вітчизняна. Зокрема, для України. Для України вона почалася в 1939 році, а не в 1941-му», — вважає харківських дизайнер, автор логотипу Сергій Мішакін. Український інституту національної пам’яті закликає медіа та громадськість використовувати червоний мак, як український символ традиційних відзначень перемоги над нацизмом та завершення Другої світової війни Європі. Офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни у Європі та перемоги над нацизмом цього року пройдуть 8 і 9 травня. Вшанування загиблих, як у Європі і світі, розпочнеться вже 8 травня – в день підписання капітуляції нацистською Німеччиною і продовжиться традиційно 9 травня. На 8 травня між іншим запланована символічна подія «Перша хвилину миру». Як відомо, капітуляція Німеччини була підписана саме 8 травня пізно ввечері, формально саме в цей день завершилася війна у Європі. Таким чином цього року Україна розширяє відзначення пам’яті про війну, яка ніколи знову не повинна повторитися. Організація заходів 8 травня також дозволить провести частину святкувань у єдності із іншими країнами антигітлерівської коаліції: Британією, Францією, США. Основним місцем вшанування пам’яті полеглих у боротьбі з нацизмом 9 травня стануть Парк вічної слави та Софійська площі в Києві.
От в советские времена я 9 мая ходил на парад с отцом,ветераном в 90-е отец стоял рядом с мером, моим приятелем,потом мером стал бандит и отец перестал ходить
А я в советские времена не ходил на парад 9 мая, потому, что и праздника такого не было, а был рабочий день. Этот праздник, который Сталин не праздновал, ввёл Лёня Брежнев в 1964. Праздник появился, а вот привычка не ходить так и осталась, о чём не жалею. Так что можете считать меня сталинистом...
Я, честно говоря, об этом ничего не знаю, но сильно сомневаюсь, что бы после этого какие-то нормальные евреи приехали в Севастополь...
Значит паломничества в Стрый тоже не намечается. По аналогии, нынешняя власть тоже не строит синагогу. Как и все предидущие, аж до Рейха.
Ні. Розслабтеся, Василю. Ніяки ізраїльскі жиди не отрують Вам світле свято 9-го травня. Хіба що місцеві...
Я тому рогулю не дивуюсь, але ж Ви, KLIBERN, розумна людина. Таке враження, що Ви самі не читали ту статтю. Це звідти - От я і висловив своє занепокоєння щодо Стрия, через те, що спалену німцями стрийську синагогу жодна влада "не строила".