8 березня.Свято чи комуністичний архаїзм?

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем І.Павлович, 27 лют 2007.

1. Багіра

Багіра Well-Known Member

найпрекраснішої:))) а "якої" то як?
    просто день жінок... є ж день матері і день щахтаря, бо вони заслужили, то чому би не зробити жіночий день... ніхто ж не заставляє святкувати...
    я наприклад не святкую Старий Новий рік... але коли зайшла цього року в супермаркет - народ компаніями скуповувався на застілля.. ну і хай їм буде свято, якщо в тебе є хороші друзі, хіба грає таку роль причина спільного проводження часу..
    чи ті ж подарунки.. всіх нервують валентинки на 14-ого і квіти на 8-ме.. чому? хай собі люди тішаться, не всі і не кожен день тішаться..:)

• Подобається Подобається x 3
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А що, його вже викинули з українських календарів?

Ми таких днів не святкуємо. Просто ми одне одному подарунки й маленькі свята робимо досить часто, тому на святкування календарних днів жінок, чоловіків тощо, грошей переважно нема. :))) Треба, мабуть, поменше приємності собі робити. :mocking:

• Подобається Подобається x 7
  3. Маланка

Маланка Well-Known Member

і я так думаю, не тре дотримуватись календарних днів. тай якщо заглибитись у історію, то це ж не свято всіх жінок світу і навіть не суто день української жінки, це свято започатковане комунісками і на підтримку робочої жінки. а святкувати День ЧОЛОВІКА чи День ЖІНКИ, можна і кожен день, а не спеціально обводити дату на календарі, щоб тільки цього дня згадати що він/вона дійсно чоловік/жінка

• Подобається Подобається x 6
  4. Liliyah Romanova

От і я про це. Там такої жінки свято, що ух! :))) Вистачить на радянські плакати подивитися. :)))
    У мене з цим святом ось такі асоціяції. :)))

Тому я цього свята не хочу. Хоча чоловіка посилала дарувати квіти мамам. Я ж їх і купувала. :))) Але їх я переробляти не збираюся, вони так звикли. Я ж волію скористатися правом вибору й не святкувати.

Може, колись "советская женщина" - то була майже професія. Я щаслива, що тоді не жила й маю право бути жіночною, на що їм тоді права не давали...

• Подобається Подобається x 7
  5. Маланка

Маланка Well-Known Member

десь найшла статтю про це свто, ось невеличка цитата:
    "Нехай інші кволі чоловіки всього один день їй присвячують. А Український козак – то гранітна стіна, за якою Українська жінка і стала Богинею. Щоденно, щохвилинно рука в руці, життя для життя, серце до серця. То нехай інші вітають своїх жінок 8-го березня, а ми вітаємо наших Богинь кожним поглядом, кожною усмішкою, кожною миттю, яку присвячуємо їм. Для нас жодна мить не промайне без шани нашим Богиням. Щоденно, допоки існує вічність. Щоденно, допоки дні не скінчаться. Щоденно, допоки світ лежить на руках Української жінки, – Український козак поруч із нею, біля неї, для неї, бо саме він робить її Богинею. І нехай тільки опуститься до ницости 8 березня – то не козак уже, а вона почне в’януть, як тільки закрадеться думка, що їй – Українській жінці можна присвячувати всього лише день, адже їй потрібно присвячувати життя."

• Подобається Подобається x 2
  6. Багіра

Багіра Well-Known Member

смішно... :)
    мені особисто не важко дотримуватись ні календарних свят, ні особистих... якщо не виходить - просто не святкую...
    а щодо спорів яке свято треба, а яке ні - це лише теревені... дні державних свят встановлюються законом, дні особистих свят ми святкуєм хто коли сам собі схоче, а схоче - взагалі не святкує...(та як в моєї бабусі в селі - діти вітаються на Різдво до старших, а ті (якщо попалися чи баптисти чи якась секта), верещать на дітей,чого мовляв ви святкуєте, нашо святкувати ітп... і діти приходять додому розгублені і засипають батьків питаннями..)
    тому я й висловила свою думку, що не розумію для чого кому суперечки щодо свят, а тим більше навязування своїх святкувань чи несвяткувань...:dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

не варто так радикально :)
    кожен свята обирає собі сам - і так само святкує :)
    якщо святкує "агресивно" - знаця то альбо рагуль, альбо десантник, що допився до втрати розуму :)
    ==
    Це просто ще один "привід привітати" - адже не будеш вітати кожен день? Потрібні ж якісь "віхи"?
    ==
    А от "радикально засудити прояви постсовкової радянщини, що яскраво виражається у святкуванні..." - що ж, таким "віндовз-користувачам - подібні на звичайних але без мозгів" - таким радянська психіатрія альбо буржуазні антидепресанти в поміч :)

8. Liliyah Romanova

Тут нав'язування ніби нема. Просто кожен висловлює свою думку й бачення.
    Як би то виглядало оте нав'язування? Та ще й через компутер... :)))
    Підросту - не буду. Наразі інакше не вмію. :))) :blush:

• Подобається Подобається x 4
  9. Багіра

Багіра Well-Known Member

тут - так, а загалом - якась кумедія:)
    а свято "радянської" жінки вже давно трансформувалось... я прожила в радянському союзі 2 роки, що напевно і рахувати не варто.. знаю про радянські корені свята, але асоціації виникають тільки коли тикнуть під ніс і покажуть пальцем, а так...

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А що, властиво, святкувати? Що 50% людей народилося з певними статевими органами? То чому не зробити свято інших 50%?
    Тоді логічніше зробити загальне свято - День людини. А потім День кота, День коня... День осла (в Україні воно було б надзвичайно популярне, поступаючись хіба Дню совка).
    Я б, особисто, віддав перевагу оригінальному святу - Пурім. Під звуки чудової музики Хава Наґіла!

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Один? о_О
    День народження дружини - "винь, да полож...!"
    День Матері - "винь, да полож...!"
    СВ - "винь, да полож...!"
    Троє діток теж мають Уродини.

Кіко можна!? :)))
    (і згадав Шрека...)

Наспівуючи:
    Раз в год дом устанет от счастливых хлопот,
    Раз в год до полуночи дом кругом пойдет.
    Вот-вот праздник примется, ждет именинница,
    Час назначенный сейчас пробьет.
    Скорей! Все готово давно у Кристины.
    Хэй! Ждут начала именины.
    Стулья расставлены, свечи заправлены
    В праздничный пирог.

ЗІ: підкажіть, а Дня дівчинки ще не запровадили?

12. Веда

Веда Well-Known Member

Та все ж таки є й приємна новина: ви не султан, у вас не три дружини, не три тещі... :)
    Якось впораєтесь.;)

Pedro, Всесвітній день котів вже є - 1 березня.:)

13. Liliyah Romanova

А СВ то що? Знаю, що розшифровується, як спальний вагон. А ви про що? :)))

14. levandivka

Та ж тільки відвалентилися... :pardon:

15. Liliyah Romanova

А, тоді ок. Моє розшифрування цілком пасує. :)) :)) :))

16. Чупага

Чупага Well-Known Member

Мої рiднi поділилися -ті яких більше бабусi виховували совiцкіе свята не поважають. Але це ще м'яко кажучи.
    Кiндергартнички бiльш зепсути.
    Навiщо новi праздники коли день заробiтчанина "пролетария всех стран" на Юзефа ,день Матері всі Марійни, Шахтаря -Барбара, свято вояка -день Юра. Енергетика на Св.Луцку (Санта Лючія):)
    Католики у поганих багато перейняли ,комунисти у католиків навіть власне прізвище зі старого ордена скомунізділі.

Останнє редагування: 24 лют 2009
  17. Марусино

Марусино Well-Known Member

от коли "не жили то䳥", что ж вы хаите) любят наши люди обгадить то, о чем понятия не имеют.

короче, подведем итог всього спілкування:) Всі святкували, святкують і будуть святкувати 8 березня. Только некоторая часть людей, преимущественно с Западной Украины, с обретением независимости Украины начала вдруг критиковать и осуждать это дело) Ну-ну, справа ваша.
    А всей Украине уж точно никто не запретит в этот день по старому доброму нежному ласковому прекрасному обыкновению сделать праздник. Мужчинам признаться в любви как в первый раз, и цветы-цветы-цветыыы, ужины, театры....мальчикам обнять, поздравить мам сделать подарок собственными руками. И даже в садике детки делают эти подарки - рисуют, лепят, выжигают. И е6сли кому-то это не нравится, то флаг вам в руки!

18. levandivka

Подобається!
    На День матері, в травні. :)))

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А панєнок? Тобто мисс...

20. Liliyah Romanova

Еге ж, я це помітила у ваших дописах про українську мову. :)))

а де твій аватар? :)