8 березня.Свято чи комуністичний архаїзм?

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем І.Павлович, 27 лют 2007.

1. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Відповідь: 8 березня.Свято чи комуністичний архаїзм?

Та ні, ну що ви про таке відразу.. А якже випадки, коли квіти дарують митцям? Чи то артистам там всяким естрадним другорядним?;)

• Подобається Подобається x 1
  2. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

А які трояндові букети дарують депутатам після отримання посади!!! Звичайній жіночці і не насниться.

3. mavka

mavka Well-Known Member

для мене це скоріше миле шкільне свято. перед тим ми з дівчатами й класною керівничкою вибирали, хто кому дарує подарунки на 23 лютого. й у відповідь отримували в березні своє. ті подарунки були такі смішні... загорнені в прозорий папір для квітів. хлопці просили нас звільнити клас , а самі кожен своїй щось там клав на парту... те, що його мама вважала за потрібне ;)...

• Подобається Подобається x 1
  4. Locke

Locke невиправний реаліст

А ще в Америці є Хеловін. І у нас вже також є і Хеловін, і День Святого Валентина. От на жаль в нас ще нема їхнього Дня Подяки - хоча достеменно не знаю що це за свято, але нам також не мішало би його перейняти. Ми ж любимо переймати все ненаше. Десяток років тому про День Святого Валентина і Хеловін у нас ніхто й не чув. Не наші це свята. А от у американців немає 8 березня - оце біда. Як же так? У них нема, а у нас є. Непорядок. Треба зробити все так, як у них...
    Шановні! Починаючи із часів, коли я навчався в школі (а це більше 20 років тому) і до сьогоднішнього дня 99,99% знайомих дівчат і жінок навіть не мали уяви, що 8-ме березня якось пов'язане з політикою. Всі вважали, що воно пов'язано лише з весною. Навесні розквітають квіти, а жінки і дівчата і є наче квіти, і це правда. То для чого шукати всюди якесь політичне підгрунтя?

IVAN пише (цитата): "А ще повернемо всі монархічні свята доби Російської імперії - їх теж цілком щиро святкували святкували наші прадіди. А ще повернемо язичницькі свята - і їх наші предки колись святкували...
    ...До когось досі не дійшло, що Україна є незалежною державою і навіть суто технологічно (як елемент самозбереження) мусить вибудовувати всю свою "ідеологічну надбудову" на підтримку ідеї отієї самої незалежності..."

Ні, ні в якому разі не будемо повертати ані святкувати того, що давно забулося, що не прижилося в народі, відмерло і вороття йому нема. Міркуючи, як IVAN - можна дійти до такого абсурду, щоби відмінити свято Івана Купала- це ж язичеське свято, а ми слава Богу вже понад 1000 літ християни. А щодо "незалежної держави і її суто технологічної надбудови..." - то давайте, якщо вже так кортить до нестями, перенесемо Жіночий День скажімо на 1 березня, або ще кардинальніше - на кінець осені (святкувати не "вічно квітучих" а "зів'ялих" жінок ;) :ireful1:

• Подобається Подобається x 2
  5. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Нє, трохи забагато тих свят громадянських... В нас вже на Валентина 3 студенти 20-ьом дівчатам в групі підсніжники дарували :D Скоро знов 8 Березня - на ukr.net реклама великими буквами: "Не знаєш як привітати кохану на 8 Березня...". Потім будуть чоловіки вітати своїх дружин з Днем матері, бо кохані вже поставали матерями. Трохи забагато кохання :)

6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А от як конкретно 8 березня святкувати потрібно? ну квітку подарувати, а далі? так щоб аж цілий день вихідний потрібно. За моїми спостереженнями на 8 березня кількість п'яних чоловіків на вулиці наближається до НР свят. Я розумію що не всі так "святкують" але більшість "народу" саме так "традиційно" поводиться.

7. Саша Львовский

Саша Львовский Well-Known Member

По поводу 8 марта - поздравлял и поздравляю женщин из своего окружения.Тем более,странно мне было узнать из блока Манкурта ,что есть во Львове "мужчины" ,которые не пзодравляют своих дам,якобы по причине того,что этот праздник -тяжкое наследство коммунистического прошлого.Как по мне - это жлобы и рогули.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Де ж Ви стільки розуму наїлися?

9. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

А Вам шкода лишній раз привітати жінку?!!!!! Та Ви жадіна....

10. Дімон

Дімон Well-Known Member

Ги :) лишній раз не шкода, але краще вітати лишній раз без поводу і з бажанням, ніж по датах і то лише тому шо так тре.. бо сі надує :haha:)

11. Pushystik

Pushystik Well-Known Member

Це свято, коли коли колеги по роботі вітають коліжанок... бо немає іншої нагоди привітати і подарувати квіти... (не кохані...)

12. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

І то правда....На жаль, більшість чоловіків пам"ятає про жінок лишень у певні дати....Типу, ну ладно, сьогодні 8 березня (чи день матері), ос ьтобі люба одна квіточка. Можеш сьогодні не мити посуду, у тебе ж свято. Я вже сам помию....
    Куди ж ви, чоловіки, після одруження ховаєте всі ті чудові слова і знаки уваги?.....:sad:

13. Дімон

Дімон Well-Known Member

Я Вам скажу куди :))) Після одруження в жінок зявляється нездоровий апетит до грошей ;)))) і на знаки уваги їх просто не вистарчає :))) А якщо серйозно то то залежить не від одруження а від кожної людини окремо, я б своїй хоч щодня дарував квіти якби була змога їх купувати, і ще є проблема того що до хорошого звикають !!!! Наприклад я свою дружину щодня забираю з роботи, от вчора не забрав бо трошки затримався нароботі то дома був скандал що я думаю лише про себе, а якби ніколи не забирав а забрав 1 раз то була би довольна а так часті знаки уваги переростають у звичку і ніхто того не бачить і не цінує!!!! Те ж саме з посудом чи приготуванням їжі!!! Чи я не правий???

• Подобається Подобається x 4
  14. Pushystik

Правий...

15. Дімон

Дімон Well-Known Member

Pushystik дякую :) і сам знаю бостикнувся з цим , бачу як живуть інші ніфіга не роблять дома нічим дружині не допомагають то раз в рік куплять квітку і вона тим тішиться а інші все роблять для того щоб їй було добре жити а вона звикає і приймає як належне :haha:) ніц з тим не зробиш і так зле і так не добре :haha:)))))

16. Саша Львовский

Саша Львовский Well-Known Member

Димон,так надо чувствовать - мало - плохо,много -тоже нехорошо,женщину легко разбаловать.Тут опыт необходим...
    Однако - не поздравить женщину на 8 марта,однозначно - жлобство.

• Подобається Подобається x 2
  17. Дімон

Дімон Well-Known Member

Тут я і не сперечаюся ;))) а на рахунок досвіду то ви Сашу праві :haha: я так довго перебирав і набирався досвіду поки одружився ;)))

18. Pushystik

так, жлобство...
    відомо всім: "Мне все равно, а ва приятно..."
    Жінки люблять вухами...

19. Дімон

Дімон Well-Known Member

А хто знає ті межі коли мало а коли вже забагато??? Тут не так легко вгадати, нє???

20. Марусино

Марусино Well-Known Member

о, ще один наплив свідомості:)
    ...завжди відзначали і завжди будуть це свято відзначати... Це миле свято, причому тут "воно закордонне" чи ще якась маячня..

а де твій аватар? :)