8 березня.Свято чи комуністичний архаїзм?

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем І.Павлович, 27 лют 2007.

1. iso

iso Well-Known Member

А ясніше можна?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha:

Дядьку, а ви тему читали? при чому тут дідух, Великдень чи Різдво до даної теми? Чи вас таки щось мучить? :sorry:

• Подобається Подобається x 2
  3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Яке число? Та хоча б 25-те Березня, на спомин жахливої пожежі в Новім Йорку.

А ще знаєте, що саме цікаве. Що ані в Україні ані в Росії в цей день нема ніяких заходів пов’язаних саме з Міжнародним Жіночим Днем (мімози не в рахунок), проте США друга країна за чисельністю заходів.

Тому я і не святкую 8-ме Березня, бо воно аж ніяк не пов’язане з Міжнародним Жіночим Днем.

• Подобається Подобається x 2
  4. iso

iso Well-Known Member

Розжовую. В сьогоднішньому святкуванні 8 березня (принаймі в Україні) мало хто вбачає політичний зміст. Хіба особливо обдаровані.:) А дідуха я привів як аналогію. І дідух, і Купальські вогнища… – все це від поган, але тим не менше воно прижилося в християнстві, і ніхто тим не заморочується...

• Подобається Подобається x 1
  5. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ті кого ви називаєте поганами наші безпосередні предки, а дідух і Купала традиції древніші ніж християнство, до чого тут Клара Цеткін і радянський день жінки...?

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

В'ни лісбіянками були...з тою...Розою...

7. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Ай-йай-йай. Хтось так впевнений в своєму генеологічному дереві далі, ніж на три покоління?
    Це якщо придиратися до слів ;)

Так отож, обговорюється питання заважає саме св'яткування чи те, що було започатковане в радянські часи.
    А обговорення доходить уже до стадії заціпеніння, коли не хочеться сприймати чиюсь думку. Таке буває. Виходом зі заціпеніння і є компроміси.
    Радянські часи сприймаються неоднозначно. Комусь більше подобаються, комусь меньше, комусь зовсім не подобаються. І кожен зі своєї проекції дивиться. А от зрозуміти чому інший думає по іншому і сприйняти його думку, то потрібно для себе знайти якусь логіку. Нє?
    В тому напрямку ще раз повторюсь (з дозволу скромно і частково процитую себе любимого))) )
    Може хтось переконати, що повторювати дії/помилки тими ж методами і з того, що мені не подобалось це є нормальним і логічним? Чи настільки критичним є негатив від св'яткування такого дня лише тому, що воно було започатковане в той час, який не всі сприймають. Ставлю пиво (дівчатам шампанське) тому, хто мене переконає :)

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви не родич Бамбука? Стандартний львівський самозакоханий типаж.

---------- Додано в 14:07 ---------- Попередній допис був написаний в 12:26 ----------

Хай би вже вітали старших жінок, кому так звично, а молодих нащо привчати? Якось живуть кралі в Нью-Йорку і Парижі без 8 Березня, прекрасно обходяться.

9. Picasso

О, навіть якщо дві живуть в Нью-Йорку, можуть мати різне в житті не підозрючи одна про одну, і прекрасно обходячись ))))))))) Нє?
    Є щось цікавіше, ніж спросоння написати? Кому і чим заважає, що хтось вітає жінок/дівчат/старих/молодих/гарних/блондинок/брюнеток....??

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Капець, навіть стиль один.

Нє. Це з опери про паралельність існування держави і народу. Є загальнонаціональні свята, державні, є свята окремої галузі, є домашні свята. З національного рівня весь совок треба вимести, пердуняки ще посправляють років 10 і настане спокій.

11. iso

iso Well-Known Member

От і я не можу цього ніяк зрозуміти.:scratch_one-s_head:

12. Picasso

;) :dntknw:

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я думав що ви теж чоловік.

14. Picasso

Ну як частина пояснення канає ))) Зерно в тому, можливо, є

фі-і-і-і. І після таких слів ще цілуєте дружину?! :facepalm:

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та про шо говорити з совконавтами.

16. Picasso

:haha:

17. Little Miracle

Little Miracle Well-Known Member

Як на мене, то що 23 лютого, що 8 березня (і навіть 14 лютого та ще багато інших свят, які не всі сприймають і визнають) - це просто привід зробити приємно, привітати небайдужу тобі людину. І яка різниця хто саме, коли і як започаткував святкування цього дня?

18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Сьогодні всесвітній день риболовства. Вже комусь приємно зробили?

• Подобається Подобається x 4
  19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мене ощасливили горою роботи :pardon:

20. Little Miracle

Little Miracle Well-Known Member

Не повірите, але так - привітала знайомих рибалок))

а де твій аватар? :)