8 березня.Свято чи комуністичний архаїзм?

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем І.Павлович, 27 лют 2007.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

У нас це свято святкують, готуються до нього.
    Ніхто й не пам"ятає і не згадує звідки воно прийшло.
    Це свято квітів, жіночих посмішок, весни, сонечка..це ще одна нагода для чоловіків висловити свою увагу та подяку жінкам, ..дружинам, мамам, бабусям...

Коли ще як не на 8 березня можна побачити море тюльпанів на вулицях, а пухнасті запашні мімози?

• Подобається Подобається x 6
  2. Forpost

Forpost Стоїк

ось це правильно [​IMG]всі гоп святкувати празник Рози

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

В три рази дорожчі,аніж в будні дні.

• Подобається Подобається x 1
  4. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

І що? :)
    Як хлоп хоче привітати жінку, то йому то буде не принципово, чи в той день дорожчі квіти, ніж завжди, чи ні.
    А якщо не хоче, то і в звичайний день навіть за безплатно на сусідській клюмбі квіти не нарве :)

• Подобається Подобається x 8
  5. Romko

Хм...
    Жінку треба вітати щодня,а не лише в Пурім.
    Хоча,признаю,що Пурім - велике свято для жінок,що проживають на території уересер.

---------- Додано в 10:27 ---------- Попередній допис був написаний в 09:15 ----------

Доженем і переженем Буркіна-Фасо!

• Подобається Подобається x 3
  6. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Хм...
    А замініть в моєму дописі "той день" на "будь-який день".
    :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Romko

Ліпше півпачки памперсів купити.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

ментальність нашого народу - святкувати все підряд.

Було 8 Березня, зробили день матері. Не замінило, а просто додалось ще одне свято. Святого Валентина щось подібне і знову не замінило, а просто додало.

Але то не лише народ винуватий і його ментальність, свята підтримуються гендлярами квітів, парфумів, медіа, бо на цьому є зиск.

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Стопудово... Йду я вчора Стриєм. Нікого не чіпаю. Тут із-за кута - "Хальт! Цюрюк!". Всунули квіти, забрали гроші. Йду далі - "Хальт! Цюрюк!". Втулили парфум ,забрали гроші. Топаю далі. "Хальт! Цюрюк!". Всунули "Київський", видурили гроші...
    От москалі кляті. І в квітковому, і парфюмерному, і в кондитерському... А ще в м"ясному, хлібному, взуттєвому...
    А ми москалів по хворумах шукаємо. А вони довкола... !!! о_О

• Подобається Подобається x 4
  10. Alias

Та шо вам шкода жінкам приємність зробити?
    Якщо є 1 травня, то краще вже 8 березня.

• Подобається Подобається x 5
  11. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

стара німецька поштівка

12. Romko

8 Березня - День... перемоги

13. Alias

Та нехай не брешуть!:))То вони нашим жінкам заздрять. :mocking:
    Я б не стала порівнювати наших жінок з "їхніми". Зовсім інша ментальність.
    Твій допис (цитування) був би може доречним ще так років ...надцять тому.

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Дійсно, варто подумати - а чи потрібно нам це свято? До чого воно нас кличе? До рівності чоловіка і жінки? Рівність жінки вантажити щебінь лопатою, працювати без вихідних і керувати великовантажним автомобілем? :dntknw:
    Не встигнете ви встановити хоч каку-то гармонію між правами чоловіків і жінок, а тут і третя стать проявиться. Вона он уже що витворяє! Подивіться, помилуйтеся. Незабаром до цієї третьої статі запросто можуть приєднатися стать четверта, п'ята і навіть стать восьма з складним дробом. :ireful1: Часу у людей до хріна, фантазія значно загострена, суспільство благодушне, сам, інший раз, задумаєшся, до чого вся вакханалія призведе. Тобто картина статевого світу згоди і рівноправності мені бачиться наступна: у всьому винен мужик, жінка всім незадоволена і вимагає вже не зрозумій чого. Щиро радіють тільки всякі ці, не будемо сьогодні про них. А потім між цими тими теж можуть початися тертя і навіть війни. Ось тут ми схаменемося! Ось тут ми побігаємо, коли крім природних ненатуралов, вилізуть взагалі денатурали, з'являться електролюби, цветофіли та інша богема. І всі вимагатимуть визнання своїх прав, тягнучи щасливу козу в РАЦС. Щоб по закону, все, Маня! :facepalm:
    --за мотивами Дж. Шемякіна--

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А що, ні? За совка навіть зацєнти галичани святкували і перше травня і сєнтябрску і конституцію. Аби була причина випити...:)
    Але що ж люди святкували і продовжують святкувати в УССР?
    Сьогодні в британській пресі знайшов єдину замітку про цей день. А саме, про дискримінацію британських спортсменок. І фінансуються менше за чоловіків і менше їм приділяється уваги з боку урядових і неурядових інстанцій. І якщо подумати, то цей день було і встановлено з цією саме метою. З метою БОРОТЬБИ ЖІНОК ЗА СВОЇ ПРАВА.
    Пригадайте життя в 1909 році. Жінки практично в усьому світі не мали права голосу. Вони використовувались як працівниці на важкій праці. Або для задоволення потреб чоловіків. В більшості жінки мали статус нижчий ніж чоловіки.
    В більшості країн світу ситуація мало чим змінилась.
    Ось і для окозамилення в СССР придумали день жінки. Щоб святкувати що? Що жінка має певний, відмінний від чоловіка, набір статевих органів?
    Якщо так, то це абсурд. Але якщо подивитись на причини, чому цей день Кларою Цеткін і Розою Люксембург було встановлено, то вони і зараз не менш актуальні.
    Але не для того, щоб жінці принести тюльпанчик і напитися до свинячого крику.

• Подобається Подобається x 5
  16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А що конче мусить бути 8-ме Марця? Та ціла Клара з Розою, як установляли цей праздник то просто дуже ся їм сподобало, що в євреїв є таке свято Пурим суть якого прославляти вчинок одної жінки яка врятувала свій нарід. Он вона коли перший раз виступала на мітингу, той так і сказала - гляньте он у них є три дні швєт, то пролєтаріятки мають мати свій праздник.

Як на мене, то мені того праздника не треба. Мені чоловік прибирає в хаті без особливих нагод, і квіти дарує також без нагадувань чи красних днєй в калєндарє. (ні, я ті дні в нашім календарю не відмічаю!!!) Он скажімо як був праздник закоханих, которий я також не відмічаю, то мене навіть і не було вдома в цей день. Я провела вечір на зборах. А подарунки і увагу отримала день перед тим, і подарунки досить великі, ген не як на Валентина.

Так, що я вам скажу так. Жінку тре шанувати що-дня, а квіти дарувати хоча б що-тижня. А один день в році? Мені не підходить. Звиняйте! Патаму не праздную 8-ме Марця.

---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:07 ----------

Прошу м пана, а чи знаєте ви, що цього року Пурим святкувався 23-го Лютого. Це не календарне свято, а рухоме, на кшталт Паски.

---------- Додано в 20:17 ---------- Попередній допис був написаний в 20:16 ----------

А 7-го або 9-го вони вже зникають?

17. Locke

Locke невиправний реаліст

Це тому, що краса квітів - для розуміючих, а для ослів вони не більш цінні, ніж трава на лузі.

18. Romko

А ось погляд з Росії.
    НЕПОТРЕБНЫЙ ПРАЗДНИК

Преодолеть матриархат

19. coolzak

coolzak Well-Known Member

Ніде в світі такого свята нема-тільки в бувшім СеРеСеРі відмічають-відрижка комуністичних часів.Я з дружиною в ресторан сходити чи квіти купити календаря не потребую.Комуністи видумували власні свята бо традиційні заборонили а народ потребував розваг то і придумували 8 березня.день космонавтики чи свято сантехніка.

20. Romko

Нє,ну чо....:russian_ru:
    Во,в Буркіна Фасо теж празднуют....:drinks:

а де твій аватар? :)