8 березня.Свято чи комуністичний архаїзм?

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем І.Павлович, 27 лют 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Спитаю в мами. :)
    Я так розумію, що це питання щодо мінуса за цей допис.
    Рибцю, як все одно, то все одно. Чого їдете?
    Ви висловлюєте свою думку, ми свою. Чи ви за уніфікацію?
    Я ж питала, чи викреслили день з календаря? Ніби ні. От не знаю, чи це офіційний вихідний. Дивно, якщо так.
    Здається, навіть у Польщі колись у якомусь магазині роздавали символічні подарунки цього дня. І що?
    От я цей день не святкую. Але я й день Св. Валентина не святкую. Не маю я такої потреби.

Мені би довелося хіба свого свекра блокувати, бо саме він мене колись замордував цим питанням. :pardon::)))

• Подобається Подобається x 5
  2. Как это ни удивительно, не вычеркнули. А должны были?

3. Liliyah Romanova

То чого стільки галасу? Є день в календарі, то хай собі хто хоче святкує.
    Я вже казала, що в моєму календарі (канадському) теж цей день зазначений як "всесвітній жіночий день", але великого ажіотажу навколо нього немає.
    Рибко, а ви дні електриків, газовиків тощо теж святкуєте?

• Подобається Подобається x 2
  4. Нет, конечно. :))) У меня в семье электриков нет. А женщины есть...

5. Liliyah Romanova

А електрикам, котрі свій день не святкують, теж будете нав'язувати святкування?

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І малярам - буде!
    Бойцовська ж... :haha:

7. Лиля, это ЛИЧНОЕ ДЕЛО КАЖДОГО. Разговор окончен.

• Подобається Подобається x 5
  8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

:yahoo::yahoo::yahoo:

• Подобається Подобається x 6
  9. Liliyah Romanova

Нарешті. :wacko:

• Подобається Подобається x 4
  10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

а "в кожну сім’ю - по електрику" - слабО?

11. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Я святкую. А що? Також святкую ще декілька днів у році, бо маю якєсь відношення до тих свят. :)

Ось прочитав і мені згадалося... Думаєте мені згадалась незалежна Україна та вільні люди, які святкують те, що їм подобається? Ні, мені згадався комуністичний Петроград та гасла на кшталт: "буржуазну спадщину треба знищити та зробити країні нові свята". Судячи з радянського календаря так і було, бо чомусь не можу згадати жодного свята окрім Нового Року, що б не відбулося до 1917р. чи не було б пов*язано з комуністичними подіями. І сьогодні теж саме тільки навпаки. Чому стрій змінився, а методі - теж самі? Невже "перефарбувалися"?

Тим, хто із вас христіанє, прагну нагадати про язичеські свята й те, що вони лягли в основу християнських...

• Подобається Подобається x 7
  12. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Уууу кляті комуняки... і до Канади вжедібрались:)))

• Подобається Подобається x 3
  13. Liliyah Romanova

Так тут і комуністична партія є. А старші канадці кажуть, що взагалі тут комуністичні ідеї були доволі популярними. І що?
    :wacko::wacko::wacko:
    Та святкуєте собі що хочете.
    Ви читаєте теж те, що хочете, й бачите те, що хочете. Перечитайте мої дописи ще раз. Я ж сказала, що особисто не святкую, сказала, які маю асоціяції зі святом, а якщо хтось святкує - то це його справа. Аби покричати чи як?

14. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Дякую за дозвіл. :))

Другий абзац стосувався мого враження од розмови взагалі, хіба там було тільки про вас?
    Аби покричати чи як? :pardon:

15. Liliyah Romanova

Цитували мене, відповідно я й відреагувала.

16. Locke

Locke невиправний реаліст

Вже не один раз давав собі слово не тільки не писати в подібних гілках ЛФ, але навіть їх не читати. А тут сьогодні передивляючись нові дописи випадково натиснув на зсилку теми про 8 березня. І не витримав, щоби не вставити своїх 5 копійок. Хочете - забаньте, хочете - закидайте мінусами, як вам буде завгодно...
    Ну хіба можна бути настільки нетолерантними один до одного, особливо в таких питаннях, як свято. Хочете - святкуйте, не хочете - не святкуйте. Якщо поставити собі за мету - в кожному святі можна знайти якесь "недобре" походження чи скритий зміст (крім хіба деяких релігійних свят). Є окрема категорія людей, які отримують насолоду, вишукуючи у всьому лише погане. Ну навіщо кидатися одне на одного з шаблями, ліпити мінуси, писати деколи відверто образливі слова. Хіба будь-хто з нас має право вважати свою думку істиною в останній інстанції?
    У мене на роботі жіноча половина колективу теж розділилася на дві половинки - одні категорично проти 8-го березня, інша - категорично "за". Так само і щодо дня Валентина і інших новомодних і старомодних свят. Але НІХТО з них ЖОДНОГО РАЗУ ще не відмовився від привітання, від квітів, валентинок, цукерок.
    Прокиньтеся, надворі приходить весна. Усміхніться, радійте, живіть!!! :)Нехай кожен день у вашому житті буде святом! :give_rose:

• Подобається Подобається x 12
  17. Маланка

Маланка Well-Known Member

це жіноча слабкість. Але якби ж то було не тільки по календарних святах, а просто так .......... кожен день.... ну мо не кожен, а раз в тиждень))))

18. Locke

Locke невиправний реаліст

Сила жінки - в її слабкості. Проcто так, кожен день - стараємося посміхатися жінкам, говорити їм приємні слова. А от щодо квітів і цукерок - на жаль, часто таке робити не вдається. (Криза).

Останнє редагування: 5 бер 2009
  19. Маланка

Маланка Well-Known Member

от і свято! коли говорять приємні слова і посміхаються, а якщо ще й кожен день то тре весь календар позначити червоним:)

20. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

а де твій аватар? :)